Jump to content

3. Nesil Mazda3 Ufak Ayrıntılar - Gizli Özellikler

Misafir
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Dili ingilizceye çevirirseniz sesli komut çalışır. Türkçe sesli komut desteklemiyor maalesef.

ingilizce konuşunca da anlıyor..

rehberden birini arayacağım zamanda ismin telaffuzunu düzgün yapabilirseniz onu da algılıyor..tabi biraz zorluyor orası ayrı konu :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İlk defa otomatik vites kullanıcam, kafamda bir soru var sabredemedim, çok merak ettim :D .

İşlek bir sokakta yada dar bir yerde arabayı döndürürken veya yanaşırken hızlı ve seri olmak gereken durumlarda kullanmak için ;

Vites manuel mod' da ve 1 . viteste iken (-) eksi yönünde bir kez daha ittirince geri vitese geçiyor mu ? 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir ufak ayrıntı daha dün tesadüfen ortaya çıktı. Işıkta beklerken i-stop devredeydi. Dolayısı ile fren pedalı basılıydı. Bu konumda iken direksiyonu sağa sola hafifçe zorladım. Hidrolik direksiyon olduğu için taş gibi duruyor ve dönmüyordu. Döndürmek için biraz daha zorladığımda i-stop devreden çıktı ve araç çalıştı.

Direksiyonu sağa sola çevirerek i-stop un devreye girmesi aracın özelliğindendir.Ben aracımı devamlı o şekilde çalıştırırım.

Direksiyon dönmez araba durunca hidrolik sistemde durur çünkü. Direksiyon açısı fazla ise araba bunu dönmek üzere ve ani manevra diye algılar ve İstop'u devreye sokmaz.

İstop motor soğukken, akü azaltan bir durum varken, direksiyon açısı fazlayken, ani frenlemelerde ve sanırım büyük eğimlerde devreye girmez.

İ-stop u devreye sokmak için ayağınızı frenden çekmenin dışında  direksiyonu sağa sola çevirerekte bunu yapabilirsiniz.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Peki arkadaşlar bu gündüz farı ayarı varya ışık-yarı ışık- koyu vs. Bunu ayarlıyorum fakat inip bakıyorum yada karşıda biri durup bakıyor hiçbirşey değişmiyor bunu anlamadım?

Aracım 2015 reflex at.

Birde bu gündüz farı dediğimiz olayda bakıyorum aracın uzun farları yanıyor farlar kapalı iken yada auto konumunda iken.

Uzun farın sürekli yanmasınamı gündüz farları demişler? yok değilse nerededir bu gündüz farı bir türlü bulamıyorum :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

O dışarda hangi ışık seviyesinde otomatik farlar devreye giriyor onun ayarı. Uzunların yerinde gündüz farının ampulü ayrı bulunmakta. O yanıyor.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

İ stop normalde bile girmiyor diyen varsa ben bi yöntem buldum.i stop düğmesine uzun basın sonra tekrar aktif edin.benimki ondan sonra aklına geliyor heralde.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Geri + Müzik + Navi  tuşlarına hepberaber basarak bir süre tutunca sağ üst köşede işlemci ve hafıza ile ilgili ibreler çıkıyor. Birde arabada kaç tane önemli adam var onu bildiriyor :)

8bN65a.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Herkese merhaba,

Aklıma birşey takıldı, internette mazdanın i-eloop teknolojisi hakkında bakınırken acaba türkiyedeki 3. Nesil mazda 3 lerde i-eloop teknolojisi var mı diye merak ettim. Bu konu hakkında bilgisi olan paylaşabilir mi? Teşekkürler

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Herkese merhaba,

Aklıma birşey takıldı, internette mazdanın i-eloop teknolojisi hakkında bakınırken acaba türkiyedeki 3. Nesil mazda 3 lerde i-eloop teknolojisi var mı diye merak ettim. Bu konu hakkında bilgisi olan paylaşabilir mi? Teşekkürler

Mazda 3 lerde yok. Ülkemize gelen bir kısım Mazda 6 larda var sanırım sadece.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben de Power aracımda olmadığını fark ettim, bu sebeple Power Sense'lerde olduğunu düşünüyordum. Demek ki -dediğiniz gibi- 3'lerde komple yokmuş, üzüldüm...

Bu arada, sesli komutlara ilişkin, şöyle bir şey yaptım.

Yolda giderken eşimi aramasını istediğimde veya "Call Mehmet" diyerek babamı aramasını istediğimde -bildiğiniz üzere- rehberde o isme ait birden fazla kişi varsa önce onları listeleyip satır numarası belirtmemizi istiyor. Ben de eşimin soy isminin sonuna parantez içinde Wife, sırasıyla babamın, annemin, ablamın isimlerinin sonuna da parantez içinde Dad, Mom, Sister kelimelerini ekledim. "Call mom!" dediğimde artık en azından tek ve doğru bir kişi bilgisi geliyor ekrana. :)

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Peki arkadaşlar bu gündüz farı ayarı varya ışık-yarı ışık- koyu vs. Bunu ayarlıyorum fakat inip bakıyorum yada karşıda biri durup bakıyor hiçbirşey değişmiyor bunu anlamadım?

Aracım 2015 reflex at.

Birde bu gündüz farı dediğimiz olayda bakıyorum aracın uzun farları yanıyor farlar kapalı iken yada auto konumunda iken.

Uzun farın sürekli yanmasınamı gündüz farları demişler? yok değilse nerededir bu gündüz farı bir türlü bulamıyorum :)

Uzun farlar ile gündüz farları aynı yerde bize . :) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Peki arkadaşlar bu gündüz farı ayarı varya ışık-yarı ışık- koyu vs. Bunu ayarlıyorum fakat inip bakıyorum yada karşıda biri durup bakıyor hiçbirşey değişmiyor bunu anlamadım?...

Kitapçıkta detaylı bilgi göremedim, fakat -eğer yanlışım yoksa- oradaki ayar, otomatik farın hangi ışık şiddetinde devreye girip girmeyeceği ayarı idi sanırım. Yani far sensörünün hassasiyetini ayarladığımız bir ayardı diye hatırlıyorum...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kitapçıkta detaylı bilgi göremedim, fakat -eğer yanlışım yoksa- oradaki ayar, otomatik farın hangi ışık şiddetinde devreye girip girmeyeceği ayarı idi sanırım. Yani far sensörünün hassasiyetini ayarladığımız bir ayardı diye hatırlıyorum...

Aynen dediğiniz gibi. :) Işık seçili iken de gündüz saatlerinde gündüz farı açılıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

Aracımı park ederken bazen frene çok basıyorum ve i-stop devreye giriyor. Aracımı stop etmek için engine start/stop tuşuna basınca ise motor tekrar çalışıyor. Bunu engellemek için, park ederken frene çok fazla basmayarak i-stop'un devreye girmemesini sağlamak dışında bir yöntem var mı acaba?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sol tarafta i-stop düğmesi var. Uzun süre basın bu özellik siz aktif edene kadar yada aracı tekrar çalıştırana kadar kapanır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sol tarafta i-stop düğmesi var. Uzun süre basın bu özellik siz aktif edene kadar yada aracı tekrar çalıştırana kadar kapanır.

Teşekkürler. Bu sefer de park etmeden önce bunu iptal etmem gerekecek. Başka bir yöntemi de yok sanırım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• Bikes44
      Yazan: Bikes44
      Arkadaşlar çözemediğim bir nokta var. Lütfen yardım;

Farlar auto moddayken gündüz farı olarak sadece kaş şeklindeki led çizgiler yanıyor. Farları çevirip park lambası konumuna alınca led çerçeve de yanıyor. Ama çok güçsüz ışık veriyor benim araç. Aşağıdaki görseli elde edemiyorum ben, halbuki ben gündüz bu şekilde gezmek istiyorum. Bu led ışıkların parlaklık ayarı varmı? Nasıl ayarlanıyor bulamadım?

• fenygs
      Yazan: fenygs
      Merhaba. 2014 mazda 3 modeli için yurtdışı kaynaklarda geri dönüş kamerası olduğunu duydum. Ancak Türk kaynaklarda olmadığı söyleniyor. Aslı nedir bu durumun?
    • Mazda Türkiye
      Yazan: Mazda Türkiye
      Merhaba, 

Ailenizdeki herkese hediye aldınız. Peki ya Yeni Mazda3’ünüze? Bizce geri görüş kamerası bu yılbaşı için en heyecan verici hediye. 
      Yeni Mazda3’ünüzle geri gitmenizi ve park etmenizi daha güvenli ve kolay hale getirecek olan Arka Görüş Kamerasının yetkili servislerimizde satışı ve montajı yapılmaya başladı. Aksesuar, her iki gövde tipinde de kullanabilecek. 

Daha ayrıntılı bilgi için:  http://bit.ly/YeniMazda3ArkaGörüşKamerası

• ferrariyh
      Yazan: ferrariyh
      merhaba, yeni kasa power donanımdaki lastik basınç sensörü eski kasalardaki gibi jantın iç kısmında kalan siboba takılı sensörden mi yoksa araç üzerine takılı bir sensörden mi bilgiyi alıyor? bilen duyan var mı?
    • mayday720p
      Yazan: mayday720p
      Arkadaşlar merhaba, kaç zamandır araştırıyorum ama net bir bilgi bulamadım.

Mazda 3 Skyactive'i hem 16 inç hemde 18 inç jant ile ard arda test sürüşüne tabi tutan arkadaşımız var mı ?

Konfor olarak bize bir kıyaslama değerlendirme yapabilir mi acaba ?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

• Yeni Oluştur...