Jump to content

3. Nesil Mazda3 Ufak Ayrıntılar - Gizli Özellikler

Misafir
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Teşekkürler. Bu sefer de park etmeden önce bunu iptal etmem gerekecek. Başka bir yöntemi de yok sanırım.

Klimayı açın ve max yada min değerine ayarlayın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hani aracımızı park edip işe/eve çıkacağız diyelim; aracın ağırlığını P'ye vermeyelim, önce N'de el frenine yükleyelim, öyle P'ye alalım kullanımı var ya, onu yapmak için N'ye aldığımda i-stop yapıveriyor.

Ben de önce i-stop'u kapatıyorum düğmesinden ya da direksiyonu çeviriyorum bir miktar. Klimayı açmak ve hemen kapatmak pek işime gelmiyor açıkçası. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hani aracımızı park edip işe/eve çıkacağız diyelim; aracın ağırlığını P'ye vermeyelim, önce N'de el frenine yükleyelim, öyle P'ye alalım kullanımı var ya, onu yapmak için N'ye aldığımda i-stop yapıveriyor.

Ben de önce i-stop'u kapatıyorum düğmesinden ya da direksiyonu çeviriyorum bir miktar. Klimayı açmak ve hemen kapatmak pek işime gelmiyor açıkçası. :)

n de i-stop devreye girdiğinde ayağınızı henüz frenden çekmeden  el frenini çekip daha sonra p'ye alırsanız araç tekrar çalışmayacaktır ve bütün yük de P vitesinende kalmaış olacaktır. Bİr deneyin :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

n de i-stop devreye girdiğinde ayağınızı henüz frenden çekmeden  el frenini çekip daha sonra p'ye alırsanız araç tekrar çalışmayacaktır ve bütün yük de P vitesinende kalmaış olacaktır. Bİr deneyin :)

bu işlemi vites değiştirirken duraksamadan yapma olayını da ben eklemiş olayım. yanlışlıkla r de hafif duraklama olursa motor tekrar çalışacaktır...

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Gizli değil, ama sanıyorum (yanlışım yoksa ya da gözümden kaçmamışsa) v56 güncellemesiyle bu seçenek gelmiş arkadaşlar.

Bu seçeneği kapatırsanız, geri vitese geçtiğinizde park sensörü yine bip sesiyle beraber çalışıyor ama ekranda o araba figürünü görmüyorsunuz (ekranda o hangi görüntü aynen devam ediyor). Fakat geri görüş kamerası olan araçlarda refleks ne olur bilmiyorum.

Yeni-Ozellik.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Park manevralarında sanırım i-stoptan biraz şikayetçi olunmuş. İlk zamanlar bu durum benimde başıma geliyordu ancak konuyu aracın pedalına yumuşak davranarak çözdüm. Ayrıca gaz pedalınada naziğim artık (: yakıt iyiye gidiyor (:

benim sormak istediğim birşey var. Ben sürekli aracımın kapılarını kilitledimmi acaba diye düşünen biriyim. Araç ilk geldiğinde kendi kendine kitliyormu falan bütün yönleriyle denemiştim. birtek şu vardı; kapıları kitledim, sonra tekrar açtım birşey aldım araçtan kapıyı kapattım araç bir süre sonra kendi otomatik kitliyordu. şimdi bu çalışmıyor. bi ayarını falan mı bozdum ki? ekrandaki kilit süresi muhabbeti ne işe yarar mesela?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

...birtek şu vardı; kapıları kitledim, sonra tekrar açtım birşey aldım araçtan kapıyı kapattım araç bir süre sonra kendi otomatik kitliyordu. şimdi bu çalışmıyor. bi ayarını falan mı bozdum ki? ekrandaki kilit süresi muhabbeti ne işe yarar mesela?

Kapıların kilidini açıp, ama kapıları açmayıp beklerseniz 30, 60 (ayara göre) saniye sonra kapılar kilitleniyor. Fakat kapının birini bir kez açarsanız bu özellik devre dışı kalıyor.

İlk bahsettiğniz özelliği (mavi) ben hiç görmedim açıkçası.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kapıların kilidini açıp, ama kapıları açmayıp beklerseniz 30, 60 (ayara göre) saniye sonra kapılar kilitleniyor. Fakat kapının birini bir kez açarsanız bu özellik devre dışı kalıyor.

İlk bahsettiğniz özelliği (mavi) ben hiç görmedim açıkçası.

ok sanırım ben deneme yaparken sadece kilidi açtım kapıyı açmadım, diğer araçla karıştırmış olmalıyım. Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba.

Gizli özellik sınıfına girmez, ama yine de yazmak istedim.

Bu aralar havalar soğudu. Burada dışarısı 8 ilâ 15 derece arası gidip geliyor. E haliyle araçla yola çıktığınız ilk bir süre motor da kabin de soğuk oluyor. Siz de en az bi' 22 ya da 24 derece ısıtmayı açıyorsunuzdur. Bir süre sonra kadrandaki mavi derece ışığı sönse bile trafik ışıklarında durakladığınızda i-stop bir süre devreye girmiyor. Eğer öyle giderseniz gerçekten bir süre daha devreye girmiyor. Öyle bir zamanda; ışıkta durunca, N'ye alıyorum (tabii i-stop yok ortalıkta). Sıcaklığı -atıyorum- 24'ten 22'ye ya da 22'den 21'e alıverdiğimde i-stop anında motoru durduruveriyor. Bazen 0.5'er derece eksilterek buluyorum i-stop'u.
:D

Durum budur. :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...
22.04.2015 17:14:35, NihatMert :

Bilinen bişi olabilir ama bilmeyenler için aracın trip çubuğunu sağa veya sola doğru çevirdiğinizde gösterge ve ekranın parlaklığı değişmekte :) 

Hatta bu çubuk düşük ışıklarda kademeli geçiyor her çıt bi öncekine göre biraz artırıyor yada azaltıyor.. fakat en yüksek ışıkda iken(en sağa çevrilmişken) sadece ama sadece 1 çıt sola çevirin ışık baya bayağı zayıflıyo... Yani anlatmak istediğim şu en yüksekten ışıktan 1 çıt düşüğünü arasında 10 çıtlık ışık kademesi olmalıydı.. özenmemişler.. :D 

08.06.2015 18:17:19, goodpasture :

ilginçtir bugün farkettim şoför kapısının kapı kolu üzerinde küçük siyah nohut kadar bir nokta varmış anahtardan açma kapama düğmesine basmadan aracı açıp kitliyomuş :)

bir de şu çift yönlü klimanın hikayesini bi türlü anlamadım derece farkının dışında bi fonksiyonu yok ne diye çift yönlü klima koymuşlar..pek anlamlı bi çalışma olmamış

Hatta o nohuttan arka kapılarda yok malzemeden çalıyolar niye olmaz diye patronun captivaya her baktıkça mazdaya kızarken gecen gün karanlıkta bagaj açmaya çalışırken bayağı sagda o nohut düğmeden olduğunu fark ettim ve kızgınlıgım bi cıt azaldı :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Anlık yakıt tüketimi. Ayrıca benzin depo işaretinin yanındaki sola bakan ok da depo kapağının aracın sol tarafında olduğunu işaret ediyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Anlık yakıt tüketimi. Ayrıca benzin depo işaretinin yanındaki sola bakan ok da depo kapağının aracın sol tarafında olduğunu işaret ediyor.

Yakıt deposu ok işareti durumu tüm otomobiller için geçerli.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Ben de i-Stop ile ilgili bir bilgi yazayım. Kimse değinmemiş sanırım. Kullanım klavuzuna göre, eğer klima açıkken klima yönü ön cam seçiliyse i-Stop devreye girmez. Aklınızda bulunsun. Bende i-Stop devreye girmiyor diyenler için kontrol edilmesi gereken bir nokta olabilir... 

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

42 dakika önce, karantina :

Ben de i-Stop ile ilgili bir bilgi yazayım. Kimse değinmemiş sanırım. Kullanım klavuzuna göre, eğer klima açıkken klima yönü ön cam seçiliyse i-Stop devreye girmez. Aklınızda bulunsun. Bende i-Stop devreye girmiyor diyenler için kontrol edilmesi gereken bir nokta olabilir... 

bu bilgiyi aşağıdaki konuya da yazabilir misiniz?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Otomatik vitesli versiyonlarda vites kolundan manuele alıp ilk kalkışlarda ikince vitesden kalkış yapılabiliyor....

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...
47 dakika önce, Hakanciviler :

Belki biliniyordur ama yinede söyliyim.Sağ ve sol ayna ayarlama düğmesini üst konuma getirdiğimizde aynalar katlanıyor.

Bu özelliği kumandaya entegre etme işlemine yanlış hatırlamıyorsam 250 demişlerdi.. Birde Kumandadan cam kapama işlemi yapılamıyormuş yada yapamıyorlarmış.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• Bikes44
      Yazan: Bikes44
      Arkadaşlar çözemediğim bir nokta var. Lütfen yardım;

Farlar auto moddayken gündüz farı olarak sadece kaş şeklindeki led çizgiler yanıyor. Farları çevirip park lambası konumuna alınca led çerçeve de yanıyor. Ama çok güçsüz ışık veriyor benim araç. Aşağıdaki görseli elde edemiyorum ben, halbuki ben gündüz bu şekilde gezmek istiyorum. Bu led ışıkların parlaklık ayarı varmı? Nasıl ayarlanıyor bulamadım?

• fenygs
      Yazan: fenygs
      Merhaba. 2014 mazda 3 modeli için yurtdışı kaynaklarda geri dönüş kamerası olduğunu duydum. Ancak Türk kaynaklarda olmadığı söyleniyor. Aslı nedir bu durumun?
    • Mazda Türkiye
      Yazan: Mazda Türkiye
      Merhaba, 

Ailenizdeki herkese hediye aldınız. Peki ya Yeni Mazda3’ünüze? Bizce geri görüş kamerası bu yılbaşı için en heyecan verici hediye. 
      Yeni Mazda3’ünüzle geri gitmenizi ve park etmenizi daha güvenli ve kolay hale getirecek olan Arka Görüş Kamerasının yetkili servislerimizde satışı ve montajı yapılmaya başladı. Aksesuar, her iki gövde tipinde de kullanabilecek. 

Daha ayrıntılı bilgi için:  http://bit.ly/YeniMazda3ArkaGörüşKamerası

• ferrariyh
      Yazan: ferrariyh
      merhaba, yeni kasa power donanımdaki lastik basınç sensörü eski kasalardaki gibi jantın iç kısmında kalan siboba takılı sensörden mi yoksa araç üzerine takılı bir sensörden mi bilgiyi alıyor? bilen duyan var mı?
    • mayday720p
      Yazan: mayday720p
      Arkadaşlar merhaba, kaç zamandır araştırıyorum ama net bir bilgi bulamadım.

Mazda 3 Skyactive'i hem 16 inç hemde 18 inç jant ile ard arda test sürüşüne tabi tutan arkadaşımız var mı ?

Konfor olarak bize bir kıyaslama değerlendirme yapabilir mi acaba ?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

• Yeni Oluştur...