Jump to content

Mazda2 Helezon Yay Hortumu

Katil Balina
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

arkadaşlar merhaba

yollar memlekette malum, takır tukur yamalar  ayarsız logarlar vs durum berbat. özellikle bu yolları kullanan küçük sınıf araçlarda durum çok daha net hissediliyor. bu hususta hiç bir  bilgim yok ama tong tong eden helezon yayı titreşimi ile ilgili mutlaka bir çözüm vardır diye yola çıktım ve nette pek çok şeye rastladım. doğru kelimeleri bilmeyince bulması da zor oluyor. misal önce amortisör diye yola çıkıyorsunuz oradan yaylara yalıtım malzemelerine seslere falan..

bende de temel problem bu yayın çıkardığı ya da içeriye ilettiği ses. tamam küçük sınıf otomobil ama bu kadar  tangır tungur etmesine de gerek yok herhalde.  geçenlerde eniştenin 225 55 17 citroen c5'ini kullandım aynı güzergahta araba halıda yürüyor gibi.. bu kadar fark olması ya normal değil ya da giderilebilir?

tabi ki bu halledildiğinde  yalıtım sorunu halledilmiyor ama  yine de fena bir çözüm değil gibi geldi bana ama  helezon yayına anladığım kadarı ile hortum takılarak bişeyler çözülebiliyor??

konfora yönelik ciddi bir fark yaratacağını düşünüyorum?

dipnot mahiyetinde

özelikle spor yaylar falan takanlar bu seslerden rahatsız olurlar. durum birazda standart dışı isteyende onun sorunu ama  standart olana da bir iyileştirme yapılabilir bence??

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracın amortisörlerini değiştirmeyi anlarım ama , orjinal amortisörleri hortum vs. şekilde modifiye etmek , bence mevcut sistemede zarar verip yüksek maliyetli bir sürece yol açabilir. Bence yapılabilecek en basit ve ucuz iyileştirme yumuşak hamurlu (Michelin) ve kalın yanaklı ( 60 veya 65 yanak) lastik takmak.  Ortaya çıkan sonuç çok tatmin edici ve konforlu adeta jöle kıvamında olacaktır. (seslerde kesilecektir)

Yanak ebatındaki en küçük fark bile konforu çok etkiliyor ör: 60 yanaklı lastik takılı 99 model 323'ten inip, 55 yanaklı lastik takılı aynı model 323'e bindiğimde bile oldukça fazla konfor farkı hissetmiştim.  60 yanaklı ile bozuk parke yüzeyli sokakta hiç sarsılmadan sessizce giderken , 55 yanaklı ile tak tuk lıkır lakur lukur güp güp diye gidiliyordu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...