Jump to content

3.Nesil Mazda3 Skyactiv Kalitesiz Yakıt Duyarlılığı

Sergio_01
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhabalar 2013 model Mazda3  Skyactiv 1.5 AT aracım 25.500 km geldi.

Geçen hafta motor arıza ikaz lambası yandı ve uyarı olarak servise uğrayın diye bir not ekranda.Ertesi gün hemen servise gittim tabi.Hemen bujilere baktılar.Bujilerin başları kahverengimsi bir renkte tortulu bir şekildeydi.Söyledikleri ilk şey kalitesiz benzin.

Ukrayna Kievde benzinlerin kalitesi bakımından çok sorunlu bir bölge.Serviste söyledikler Skyactiv motorlar kalitesiz benzinlere çok duyarlılarmış ve bu yüzden bujiler çok çabuk bitiyormuş.Tam zamanında ikaz lambası yanmış ve servise gitmişimki eğer birazda geç kalsaymışım katalizatörüde bozarmışız.Ve bu paraçada baya pahalı bir parçaymış.

Sonuç olarak bujileri değiştirdik orjinal mazda bujisi olarak (4 gün bujileri bekledik tabi burası Ukrayna burda çok normal) 200 usd civarında bir rakam ile. Söylemek istediğim şudurki Skyactiviniz varsa aldığınız yakıtın kalitesinden emin olunuz. Saygılar selamlar....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Türkiye'deki benzin kalitesi Ukrayna'da daha iyi durumdadır diye biliyorum. Mazot konusunda Türkiye'de de sıkıntı fazla ama benzin kalitesi yüksek.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu konuyu daha önce başka bir forumda detaylı bir şekilde tartışmıştık açıkçası bu durumu bekliyordum desem yalan olmaz , olay şu ki çok yüksek sıkıştırma oranı kullanılan skyactiv motorlarda kesinlikle yüksek oktanlı benzin kullanılması gerekiyor , aksi halde avans sorunları ve buna benzer sorunlarla karşılaşabiliniyor fakat Mazda nın bizim ülkemize gönderilen araçlarda bazı spesifikasyonlarda değişiklik yaparak bu duruma önceden hazırlıklı olduğunu düşünüyorum , çünkü ülkemizde inanın benzinin oktanı yazılandan daha düşük çıkabiliyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geçenlerde bir arkadaş anlatıyordu, yeni nesil BMV lerden biriyle yolda kalmışlar, araba hiç çalışmamış, sonradan biraz çalışmış bir müddet gittikten sonra tekrar stop , servise çekici üstünde getirmişler ve tek sebep kalitesiz benzinmiş.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mehmet bey ukraynadaki yakıt kalitesi Türkiyedekinden daha kötü. Geçen aylarda arkadaşımın skoda rapidide aynı sorundan dolayı arıza yaptı onunda bujileri çok çabuk çöldü ve daha ilerisi katalizatörüde öldü maalesef. Garantiden değişimi denedi ama servis hemen son noktayı koydu kalitesiz benzin diye kullanıcı hatası deyip kapattılar konuyu.

Ukrayna üretimi benzinlerin kalitesi yerlerde sadece Ukraynaya import gelen benzinler Euro standartlarında gelmesinden dolayı tercih sebebi oluyor aracını sevenler tarafından. Bu arada Ukrayanaya gelen mazda 3 lerde dizel seçeneği bulunmamaktadır. Hatta ek bilgi olarak Ukraynaya gelen mazda3 lerin full paketleride tabiki benim görüşüm türkiyedeki base modeller gibi donanımları hiç tatminkar değil.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...