Jump to content

Ticari Taksilerde 5 Yıl Sınırlaması


Faruk ozturk
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Taksilerde bes yasindan buyukler yilbasindan itibaren trafige cikamicak yani demek oluyoki ikinci ele boyanmis pirilpiril araclar yagacak:))

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Konya belediyesinin de böyle bir karar alması şart gibi. Hâlâ toros taksiler var. Böyle bir kararın taksi fiyatlarını da olumsuz etkileyebileceğini düşünmek gerek.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İstanbulda plaka 1.5 milyon araç doğan şahin :D bir çeki düzen şart. Ama taksi merkezi sistemi ile işler nasıl yürür onu bilmem. Dolaşımdaki taksi azalacakmış. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Taksilere 5 yaş sınırı aslında Türkiye genelinde uygulanmalı, normal kendi kullandığımız taşıtlar gibi düşünmemek gerekli. Sonuçta bu taşıtlar bütün gün çalışıyor, doğal olarak mekanik,elektrik,kaporta vs. her açıdan normal sürücünün kullandığı bir araçtan çok daha hızlı yıpranıyorlar.

Kapımızın önünde duran araçlarımızla 7\24 iş yapan araçları bir tutmak yanlış olur. Zaten ülkemizde taksiler çok kaliteli araçlarla yapılmıyor, %95 geneli ucuz ve basit araçlardan seçiliyor,  o yüzden 5 yıl sınırı makul bir sınır bence.

 

Taksilerin yeni bakımlı ve temiz olması, taksicilerin düzgün giyimli, iyi esnaf olması, ülkeyi ziyaret eden turistlerin ülkeye bakışa açısını ve geri döndüğünde etrafına anlatacağı ülke tablosunu etkileyebilecek kadar önemli bir olay.

 

Yunanistan'ın Kos adasına gittim, limanın karşısındaki Taksi durağında 10 Adet yeni kasa Mercedes E Class sırayla bekliyordu. arabalar  beyaz, koyu gri ve açık gri idi sadece tepelerinde Taxi yazısı ve yan taraflarında sarı siyah  ince bir  damalı şerit vardı. Ülkemizde o seviyelere gelemeyiz ama en azından 5 yaş sınırı gibi iyileştirmeler biraz olsun umut veriyor. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yeni yasa sayesinde araba firmalarının bir kez daha para nasıl kazandırılır şahit olacağız. Öncelikle bu yasayı çıkaran benim güzel devletim plaka sahiplerine göre yaptı ben böyle düşünüyorum. Benim güzel devletim bu araçların çoğu kiralık adam aylık 6 bin lira ve üzerinde insaflıysa sahibi 5 bin lira civarı kira ödüyor nasıl denge kuracak kendine bana bunu anlata bilirler mi ? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...