Jump to content

1999 Model Mazda 323 Kalkışta Silkeleme

Lupara
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba arkadaşlar,

Son günlerde aracımda bir sorun ortaya çıktı.

Motor sıcakken bazen kalkışlarda araba silkeleniyor. Debriyaj gaz ayarı yapamazsam stop ediyor. Tekleme değil sadece silkelenme.

Aracımın bobin,buji ve buji kabloları yeni ( 2 aylık) ve orjinal.

Silkeleme sırasında benzin-lpg geçişinde duyulan çıt sesini duyuyorum. Ama hem benzinle kullanırken hem lpg ile kullanırken yapıyor.

Her zaman yapsa ustaya gideceğim ama arada bir yaptığı için ustaya da götüremiyorum. Silkeleme moduna girince peş peşe 4-5 kalkışta silkeliyor.

Böyle bir sorun yaşayan oldu mu acaba?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Lpg yi her zaman aldığın yerdenmi aldın, kelitesiz lpg olabilir, yakıt değişim sesi geliyosa lpg deyken kalkışta tekrar benzine geçiyor demekki ,yani yakıt kararsızlığı yaşıyor, gibime geldi , güzel bir ayar yaptır , belki ayarı bozuktur, Yakıtlar karışınca silekeleme yapar,  bakın bizim karbüratörlüde bile karbüratördeki benzin bitmeden lpg ye geçince araba silkeler ve çalışmaz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...
seferihisarlı mazdacı

Benim araçtada kalkışlarda silkeleme var ikinci vitesde düşük devirdede gidersem o zamanda yapıyor neden bi fikri olan varmı arkadaşlar ::debriyajdamı sorun var yoksa motor takozları falan varmış sorun orayla ilgili olabilirmi.?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...