Jump to content

Doğuş ve VW yeni filo kiralama yolunda


Ali
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Doğuş  Otomotiv, Leaseplan Türkiye'deki hisselerinin tamamını satmasının ardından  yeni bir operasyonel kiralama şirketi kurmak için hazırlık yapıyor.  

 

Türkiye’deki operasyonel kiralama sektörü gün geçtikçe büyüyor. TOKKDER üyelerinin  tahminlerine göre 2014 sonu itibarıyla ülkemizde 236.9 bin uzun dönem kiralık araç ve 33 bin kurumsal müşteri mevcut. Sektörün aktif toplamı ise 13.6 milyar TL civarında.  Filo kiralamada en çok tercih edilen segment yüzde 51 ile C sınıfı (kompakt) iken onu yüzde 30.4 ile B sınıfı (küçük) izliyor. Araçların yüzde 92.9’u  dizel. En çok tercih edilen 3 marka ise rkalar ise sırasıyla yüzde 27.9 ile Renault, yüzde 17.1 ile Volkswagen ve yüzde 14.1 ile Ford.

 

Leaseplan yalnız devam edecek

 

Doğuş Otomotiv ile  2007 yılında kurulan işbirliği neticesinde Türkiye pazarına giren  LeasePlan Corporation geçtiğimiz günlerde Türkiye’de tek başına yürüme kararı aldı. Yaklaşık  6 bin 800 çalışanıyla beş kıtada ve 32 ülkede 1 milyon 420 bin adetlik dev bir araç filosunu yöneten, dünyanın en büyük filo kiralama şirketlerinden LeasePlan Corporation N.V, LPD Holding A.Ş’deki Doğuş Otomotiv’e ait yüzde 49’luk hisseyi aldı. Gerçekleştirilen satışla, operasyonel kiralama sektöründe 14 bin 400 adetlik araç parkıyla Türkiye’nin lider firmaları arasında yer alan LeasePlan Türkiye’nin tamamı LeasePlan Corporation N.V’ye geçmiş oldu. LeasePlan Türkiye Genel Müdürü Türkay Oktay operasyonlarının genişleyerek süreceği mesajını verdi.

 

Doğuş ve VW harekete geçiyor

 

Cenevre Motor Show 2015’te edindiğim bilgilere göre Doğuş Otomotiv bu ayrılığın ardından partneri Volkswagen Grubu ile bir  operasyonel kiralama şirketi kurmak için harekete geçti.  Doğuş Grubu’nun hissedarı olduğu Garanti Bankası’nın sahibi olduğu Garanti Filo operasyonel araç kiralama şirketi mevcut. Ancak bu şirketin Türkiye’de yılda 100 bin aracın üzerinde araç satış olan Doğuş Otomotiv’le  ilgisi yok.  Türkiye’de yılda ortalama yüzde 10-20 büyüyen operasyonel kiralamada  pay sahibi olmak isteyen  Doğuş Otomotiv’in 1999’dan beri partner olduğu Volkswagen Financial Services AG ile yeni kiralama şirketini kurması bekleniyor. Halen Volkswagen Doğuş Finans (vdf) adıyla hizmet veren ve yüzde 51 Volkswagen Financial Services AG ve yüzde  49 Doğuş Grubu ortaklığı  olarak faaliyet gösteren vdf , VW Grup markaları olan VW Binek Araç, VW Ticari Araç, Audi, Seat, Skoda, Porsche, Bentley, Lamborghini ve Scania marka araçların finansmanını yapıyor.  Ayrıca, Doğuş Grubu’nun 2. el araç alım-satım ve takas markası olan DOD bünyesindeki ikinci el araçlar için araç kredisi de sunuyor.

 

Almanlarla görüşülecek

 

Doğuş Otomotiv  ve VW yetkililerinin yeni filo kiralama şirketi için görüşmelere önümüzdeki dönemde başlaması bekleniyor. Henüz ortada resmi bir açıklama veya çalışma bulunmuyor. Doğuş Otomotiv ve ortağının fizibiliteyi gerçekleştirmesi  ve yöneticilerin karar alması bekleniyor. Sanıyorum yakın bir gelecekte uzun dönem kiralama sektörüne güçlü bir oyuncu daha girecek.

 

Kaynak : http://www.radikal.com.tr/yazarlar/mehmet_ali_kantarci/dogus_ve_vw_yeni_filo_kiralama_yolunda-1309513

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

13.6 Milyar TL lik pasta varken ortada Doğuş bundan uzak kalmak istemez tabii.. Hele bir de yılda %10-20 büyüdüğü düşünüldüğünde..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu Araçların 2. Eli kime gidiyor acaba :)

 

Boş arabaya, bir dünya reklam parasını peşin verip, aylarca bekleyenlerin arkadaşlarına... :dill:

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Boş arabaya, bir dünya reklam parasını peşin verip, aylarca bekleyenlerin arkadaşlarına... :dill:

dost işi tabi . niye Aklıma gelmedi  :2funny:

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geçen bir arkadaşın kuyruğu kalkmış.

Polo da Polo diye.

Aldı da rahatladı. DOD'dan 50.000km.de.

Etme eyleme dedik ama... DOD Vukuatlıdır kanma, VW alma diye. Dinlemedi.

Şimdi ortak bir arkadaşımızı aramış, bu dsg niye tıkırtı yapıyor diye sormuş.

O da; "Gökhan'a sorsana ya" Demiş.

Cevap; "Soramam ruhumu emer" demiş. :666:

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Biz Allah' tan müslüman ülkeyiz birde olmasak düşünsenize neler olur. :) Araba alırken iyice araştırmak lazım bilinmedik yerden alınmaması lazım bin lira kar edeceğim diye 2 bin liradan olmak bence akıl karı değil. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...