Jump to content

Elektrik işinden anlayan yardımcı olabilir mi ?


ali gb
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Slm beyler.

 

Genelde elektrik tesisatının ne zaman ne olacağı bilinmez.

Ustam kendi aracının (323 sedan) 4'lü cam düğmelerini tamir ederken bir kıvılcım oldu. 

Aracı çalıştırmaya çalıştı ve çalışmadı. Konsolun sol altında duran sigorta kuıtusunu açtı, ordaki renkli sigortalardan biri patlamış. Yenisini taktı ve çalıştırdı aracı.

 

Benim sormak istediğim: 

1 - Bu çift ayaklı renkli sigortalardan arabanın marşını tetikleyen, farların, arka stopların, vs en önemli olanları alıp yanımda bulundurmak ve nerelere takıldığını öğrenmek istiyorum.

 

2 - Benim kontak termiğim arıza yapmıştı, araç marş alıyor çalışmıyordu. benzinlikte bir usta bir kabloyu bir yere diğer ucunu da akünün + kutbuna bağlayarak çalıştırmamı sağladı.

 

Uzun yola çıkmadan önce bunları öğrenmek istiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1- ali bunların bir şeması olması gerekir. Sigorta kutusunun kapağında falan olur. Orada hangi sigorta nerenin, kaç amper olduğunu bulabilirsin.

2- artıdan kablo alıp bağladıysa kontak termiğini iptal etmiş oluyor. Aracınızın elektrik sistemi normalden daha fazla akım çekiyorsa veya kısa devre varsa termik devreye girer ve aracınız çalışmaz. Ustanız onu iptal etmiş oluyor bu şekilde.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

   Aynen yazıldığı gibi sigorta kutusunun kapağında hangi sigortanın nereye baglı olduğunu gösteren bir şema var , beraberinde kapağın iç kısmında sigorta sökmeye yarayan plastik bir cımbız vede yedek sigorta yuvaları mevcut, kaç amper kullanılacağıda yazıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 4 hafta sonra ...

Daha almadım ama Direksiyonun altındaki sigorta kutusuna baktım, şemadaki gibi engine yazan yerin sigortasını bulundurmak lazım. Aslında hepsini bulundurmak lazım. yola çıkmaya yakın alacam hepsini.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...