Jump to content

Mazda 323 Emme Manifoldu

ekaton043
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Herkese merhabalar, Aracım manuel 92 Model 323 sedan LPG li. Manifoldun altında müşür gibi bişey var. Bizim ustalar ucunu falan kırmışlar sökerken. Merak ettiğim o müşür gibi olan parçanın ucuna hortummu takılıyor yoksa elektrik kablosumu bağlanıyor? Takılan hortum veya kablo nereye bağlanıyor. Şu an otomatik jikle açmıyor onunla ilgisi olabilirmi? Diğer resimde ki parçada da altlı üstlü iki giriş var benim üstteki boş, alttakinde hortum bağlı. İksindede horum olması gerekmiyor mu?

post-4720-0-01631600-1432207189_thumb.jp

post-4720-0-58184200-1432207231_thumb.jp

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Arkadaşlar ilk resimdeki kırmızıyla gösterdiğim parçaya takılan iki hortumun nereye bağlandığını harbiden kimse bilmiyor mu?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sn Ekotan bahsettiğiniz hortumlar karbüratöre ve manfolda giriyor ama buradan anlatılamaz uzun olan yani üstünde mavi cizgi olmayan hortum motor bloğunun üstünden ilerleyerek karbüratörün arkasına bağlanıyor mavi çizgili olanı tam hatırlıyaamdım ama yarın foto çekebilirisem yüklerim.

Ayrıca bahsi geçen manifolddaki müşürü sormuşsunuz, eğer oto cikleden çıkan  kırmızı kablo boşta değil ise oto cikle değildir, oto cikle motor bloğundaki müşüre baglanır, karşılına bak soketse oaralarda bir yerdedir baglantı kablosu .yazdığım gibi yarın foto bırakmaya çalışacam.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Teşekkürler Gürhan abi, jikleden çıkan kırmızı kablonun takılacağı yeri bulup taktık şarj dinamosunun oralarda bir yerdi. Manifoldun altındaki parçanın çıkmasını bulup aldım. Ucu mavi bir müşür, çift ince hortum girişi var. Manifoldun tam alt ortasına takılıyor. Herkes jikle müşürü olduğunu söyledi o parçanın. SLX ve tempraların jikle müşürüyle neredeyse aynı. Bizim ustalar(!) o müşüre takılacak iki hortumun diğer uçlarının nereye takılacağını bilmiyolar. Kırmızıyla gösterdiğim resimdeki altlı üstlü hortum olan parçada söylediğim gibi benim şu an tek hortum var. Doğru yerleri tespit edip takmaya çalışıyoruz :) Araçta şu an rölanti çok dengesiz, jikle açmıyo, ısınasıya kadar rölanti yerlerde, Bu hortum bağlantılarını doğru bir şekilde yapınca düzeleceğini düşünüyoruz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

Rica ederim, Hortumları düzgün takmak için için başka bir 323 ü model alabilirisiniz, veya çıkarıp takarak deneyebilirisiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Aynen öyle yaptım abi, başka bir 323 ün yanına çekip hepsini düzelttim. Sıkıntı düzeldi, araç kendine geldi...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...
  • 2 hafta sonra ...

Abi cozdum rolanti falan iyi 

Ama o iki hortumu takamadim arabayi lifte kaldirmam lazim ama bide kirik heralde o musurun uclari

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Baktıgınızda belli olur , eğer kırık ise çıkmacı lara bak muhakkak bulursunuz, veya başka bir alternatif uydurun gitsin. Yetkili servise de sorabilirsin bazen bu tip parçalar çok uzuca ellerinde olabiliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir tür vakum oluşturup bir şeyleri ayarlıyordur muhakak. ayrıca kırık olan parçayı bulamaz isen yerine su fıkiyesindeki T dağırtıcıyı kullanabilirisin 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ewet hacim saolasin hafta sonu lifte kaldirip bakacam foto ceker atarim hacim o musurun bukadar onemi ne gada

O musur karburatorun en ustundeki kelebege bagli vakum pompasin bagli.aras sogukken musur hava gecisini kapatiyor ve kelebek kapali konuma geliyor rolantiyi yuksek tutmak icin.arac isininca musur aciliyor ve vakum devreye girip kelebek aciliyor rolanti normale donuyor islevi bu

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 9 ay sonra ...

selam arkadaşlar ben henüz yeniyim.yukarıdaki ve diğer sorun içeren yazıları dikkatli bir şekilde okudum. sorunu olan arkadaşlar belirtiyorlar.güzel .fakat yardımla veya farklı bir şekilde sorunu çözülünce nasıl sorunu çözdüklerini anlatmadan konuyu kapatıyorllar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 7 ay sonra ...

Arkadaşlar emme manifoldunun iki tane hortum çıkışı var.hortumun biri karbürratörün arkasına bağlanıyor diğeri nereye bağlanıyor lütfen yardımcı olur musunuz ..?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gürhan 1-2 kişiye daha sordum farları açınca tam düşüyor sonra geri toparlıyor diyorlar ben anlamadım gitti bu işi..üzerine birde fan açınca tam oluyor..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...