Jump to content

Mazda 323 Almak İstiyorum?


larz

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhabalar,

Mazda 323 almak istiyorum. Fakat kafamda sorular sorular ve sorular var haliyle. Araştırdım biraz bilgi edindim ama tatmin olamadım. Sizde yardımcı olursanız çok sevineceğim. Bu arada 2001 Corsa C kullanıyorum 3kapılı lpgli.

 

Öncelikle 97-98-99 yıllarından bir model bakıyorum. 

- 323 hangi modeli alınmalı size (1.5 1.8 1.6 Familia, Practica)

- Hatcback 3kapı sedan hangisi olmalı. Gönlüm 3kapıdan yana :)

-Mazdaların yol tutuşlarının harika olduğunu duydum bir çok kişiden. Yere yapışıyor ve savurma olmuyormuş. 

- Familia-Practica arasındaki farklar nelerdir?Donanımlar airbag klima  en azından önlerde disk fren mi var? ABS önemli değil aslında benim için. Frene basınca durmayan çok ABS'li opel gördüm:)

- Parça sıkıntısıda yok sanırım. Hani büyük parçalar değilde sinyal kolu, klima düğmesi, cam düğmesi gibi ufak parçalarda problem var mı?

-Kendi aracım 1.4 ve 50 TL'lik gaz ile İstanbul şehir içi(Beylikdüzü-Levent) sabah git akşam gel yapıyorum ve 260-280km arası yol yapıyorum(18-21kuruş arası değişiyor). Bu araçlarda bu kilometreleri yaparmı ekonomikmi. Ben gazlayan bir adam değilim sonuçta. İstanbulda olanlar bilir akşam 5-8 saatleri arası trafikte zaten 10 km hız lüks sayılıyor. Normaldede boş yolda 80 i geçmem acelem yok :)

-rampalarda çekişi nasıl serilik var mı? 5. vitesten 4 e düşürünce araçta şahlanma oluyormu. 

-Sanırım insanı üzecek kronik hastalığıda yok aracın. 

-Ekstra olarak bu araçlara küçük modifikasyon parçaları uyuyormu. Mesela ön lip daha spor ön farlar, ön kule gergi demiri gibi.

 

Şimdiden çok teşekkür ederim. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sırayla cevaplamaya çalışayım,

Önceki aracım practica idi,şimdi 98 familia 1.8 sedan kullanıyorum.

Practica spor bir araçtır 1.5 z5 dohc motor kullanır lpg ile uyumlu olmayan yönleri var maalesef z5 motorun,hızlanması ve performansı iyidir,arka frenler her iki araçta da disk değil kampanadır.practica ben satarken geçen sene 20 kuruş yakıyordu km de.

kliması yoktu ama olan modeller mevcuttur sanıyorum .Aile olarak kullanmaya pek musait bir araç değil ki benim satış sebebim buydu.

Familia araçların 1.5 ve 1.8 motor seçenekleri var belirtiğiniz yıllarda 98 modele kadar olanlarda abs ve klima opsiyoneldir yani her araçta yoktur fakat depo ve bagaj kapağı içerden açma,4 cam otomatiği standarttır benim aracım klimalı ve abs yok ama frenlemesinden memnunum .

2 araçta da modifiye yapılabilir familia araçların endonezyada full modifiye olanları mevcut.Tamamen paraya bağlı bir olay bence

umarım yardımcı olabilmişimdir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çok teşekkürler bende araştırıyorum yavaş yavaş. Uyumlu lpg kiti kullanan var mı nedir ne değildir diye. 

Bu arada cvp için ayrıca teşekkür ediyorum. Malum, forumlarda bu tarz konuların sayısı biraz fazla diye cvp verilmiyor çoğu zaman. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

      Spor model istiyorsanız 1998-1999 1.8 temiz bir lantis veya aile aracı düşünüyorsanız, 1.5 familya olabilir, hayırlısı olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Lantisler nasıl peki tavsiye edermisiniz yol tutuşu lpgli randımanlımı ekonomikmi bu açıdan(Parça sağlamlık) Donanım 323ten daha iyi sanırım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

    Mazda modelleri açısından parça , sağlamlık farkı yoktur, ama sitedeki lantis kullaıncıları bu soruyu cevaplarsa daha iyi olucaktır, donanım olarak hangi modeller hangi donanıma sahip , yakıt ekonomisi konusunuda onlar daha iyi bilirler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu araçtan düşünürseniz aynısının klimalısı mevcut 177 binde 13.500tl ye satılık.

 :) Öncelikle kendi aracımı satabilmem gerek :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

merhaba, practica bir çok tek kapı araca göre daha geniş ve kullanışlıdır.

sunroof ve klimalı olan modelleri mevcut.

 

Hem spor olsun, hem 4 kapı olsun derseniz ilandaki modeli (astina) tercih edebilirsiniz.

 

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-atesogularindan-99-model-mukemel-temizlikte-otomatik-vites-mazda-212173491/detay

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arşivlendi

Bu konu arşivlendi ve yorumlara kapatıldı

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.
×
×
  • Yeni Oluştur...