Jump to content

3.Nesil Mazda 3 Geri Görüş Kamerası Montajı

robosapiens17
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

37 dakika önce, AreY :

Mustafa bey Montajı HB kullanıcıları için biraz daha detaylı anlatıp yardımcı fotoğraflar eklerseniz çok makbule geçer. Anladığım kadarıyla herşey hazır, kablo çekmek ekranın arkasına bir şeyler bağlamak gerekmiyor. Bagajın üstündeki plastiği açıyoruz bağlantı kabloları mevcut herşey hazır. Gelen kamerada ve aracın kablolarında nasıl işlemler yapmalıyız, neyi nereye bağlamalıyız vs.vs. merak ettiğim çok şey var, kendim montaj yapmak isterim zor görünmüyor.

Bende siparişimi verdim, geldiğinde montajını kendim yapmak isterim. Sizin bu konularda deneyimli olduğunuz belli 2 saate kalmadan bitti montaj :)  Fakat benim hiç anlamadığım bir konu neyi nereye bağlarız, yazımın başında da belirtiğim gibi neler yapmamız gerekli tek tek anlatırsanız çok yardımcı olursunuz şimdiden teşekkürler...

Kamera kurulum adımlarını bir sonraki mesajımda madde madde anlatacağım resimlerle beraber.Kurulumunu tabi ki siz yapın oldukça da basit emin olun

- Bagaj kapağındaki sistemi bozmadan montaj yapmak için sadece lehimleme işlemi yapmanız lazım bunu da yaparsınız kolay

yapamam derseniz kablolardan küçük bir bölüm açıp oraya da montaj yapılabilir. Bunu da göstereceğim iki yöntemide

Bu arada hangi kamerayı temin ettiniz öğrenebilir miyim?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet arkadaşlar HB araçlar için kamera montajını adım adım anlatacağım umarım sizlere yardımcı olur;

Öncelikle bazı lazım olan araçlarla başlayalım
       - Tornavida, Pense
       - Elektrik bandı
       - Lehimleme yöntemini kullanacaklar için ( C16 konnektörünün içine pin montajı) 
       - Lehim makinesi, Lehim, Toplu İğne
(Resim 1) ve törpü ( Lehimlerin fazlalıklarını törpülemek ve konnektöre oturtmak için )
*Lehimleme yöntemini kullanmayacaklar için KIRMIZI ile belirtilen araçlara gerek yok

ARAÇTA YAPILACAK İŞLEMLER

Bagaj Plastik Parçalarının Sökülmesi
       1. Bagaj kapağı plastiği hafif zorlayarak kendinize doğru çekin kolayca çıkacaktır. (Resim 2)
       2. Plastik tutucuları (Resim 3) teki gibi kaldırın ve çıkarın
       3. Yan bölümdeki askı tutucuları önce kafasından çekin ve daha sonra çıkartın (Resim 4) Önemli:Kafa kısmı iki parçadan oluşuyor dikkat edin

4. Yan bölüm plastiğini çıkarın
       5. Sıra büyük plastik parçada tornavida ile lamba değiştirme plastiklerini çıkartıyoruz (Resim 5)
       6. Bagaj kapatma plastiğini çıkartıyoruz (Resim 6)
       7. Plastiği çekerek çıkarıyoruz, plastikleri sökme işlemini tamamlamış olduk (Resim 7)

Kamera Üzerinde Yapılacaklar
       1. Kameramız (Resim 8 ) gibi olduğunu düşünerek kırmızı (güç kablosu) ve sarı (görüntü kablosu) belirtilen yerden kesiyoruz.
       2. Resim 8 deki diğer uzatma kabloları keserek, kestiğimiz kamera kablolarına ek yapıyoruz ve bagaj kapısındaki C16 konnektörüne kadar uzatıyoruz (Resim 9)
       3. İsterseniz kesmeden bu kabloları birbirine direkt olarak bağlayabilirsiniz. Ancak C16 konnektörüne uzatılan kabloların birer uçlarını kesmeniz şart (C16 konnektörüne montaj yapmak için)
       4. C16 konnektörüne montaj yapılacağını düşünerek (orjinal bir işlem oluyor C16 KONNEKTÖRÜNE GELEN KABLOLARI KESMEDEN) C16 konnektörüne kadar uzattığımız kameradan gelen ve uçlarını kestiğimiz kablolara Toplu iğneleri lehim makinesi ile 4 kabloya da lehimleyerek hazır duruma getiriyoruz.(Toplu iğnelerin sivri uçlarını kesip düz bir hale getiriyoruz.) (Resim 9)

Önemli Not: Almış olduğunuz kamera 6V ile çalışıyor ise sorun yok, fakat 12V ile çalışıyor ise dönüştürücüyü devreden çıkartmamız gerekiyor (Resim 10)

Ve Son Bölüm Kameranın C16 Konnektörüne Monte Edilmesi
       1. Önce konnektöre bir bakalım ve iyi analiz edelim (Resim 11 ve Resim 12)
       2. Kamera uçlarını(pinlerini) şimdi monte edelim 
                         Kamera uçları                              Konnektöre Takılacak Yer
                         Kırmızı Uç (güç kablosu)----------->1.Delik 6VDC+
                         Siyah Uç (video kablosu)----------->2.Delik Video ground
                         Sarı Uç (video kablosu)------------->3.Delik Video signal
                         Siyah Uç (güç kablosu)------------->4.Delik 6VDC-
Bakınız (Resim 13 ve Resim 15)
         3. Kabloları sabitleyelim ve kameramızı test etmek için C16 konnektörünü takıp aracımızı çalıştıralım. (Resim 14)
         4. Takmış olduğumuz kamerayı sistemin tanıması için sistemi resetliyoruz (GERİ+NAV+MUTE) 10 sn basılı tutuyoruz.
         5. Sistem kapanıp açılıyor veeeeeeeeee artık geri vitese takma zamanı HAYIRLI OLSUN 
RESİM 15 SİSTEMİN TAKILMIŞ VE TAMAMLANMIŞ HALİDİR TÜM ANLATILANLARIN ÖZETİDİR. BU RESİM BİLE YETERLİDİR.
Kameranın monte edileceği yer konusunda bilgi vermedim burası artık size kalmış....

Artık sökülen parçaları geri monte edebiliriz. Burası anlattığım bölümün tam tersi şeklinde olacak

Not: Bazı resimle alıntıdır.

Soracaklarınız olursa mesaj atabilirsiniz. Yardımcı olmaya çalışırım.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.JPG

5.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg

9.jpg

10.jpg

11.jpg

12.jpg

13.jpg

14.jpg

15.jpg

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

11 saat önce, Mustafa Yılmaz :

Evet arkadaşlar HB araçlar için kamera montajını adım adım anlatacağım umarım sizlere yardımcı olur;

Öncelikle bazı lazım olan araçlarla başlayalım
       - Tornavida, Pense
       - Elektrik bandı
       - Lehimleme yöntemini kullanacaklar için ( C16 konnektörünün içine pin montajı) 
       - Lehim makinesi, Lehim, Toplu İğne (Resim 1) ve törpü ( Lehimlerin fazlalıklarını törpülemek ve konnektöre oturtmak için )
*Lehimleme yöntemini kullanmayacaklar için KIRMIZI ile belirtilen araçlara gerek yok

ARAÇTA YAPILACAK İŞLEMLER

Bagaj Plastik Parçalarının Sökülmesi
       1. Bagaj kapağı plastiği hafif zorlayarak kendinize doğru çekin kolayca çıkacaktır. (Resim 2)
       2. Plastik tutucuları (Resim 3) teki gibi kaldırın ve çıkarın
       3. Yan bölümdeki askı tutucuları önce kafasından çekin ve daha sonra çıkartın (Resim 4) Önemli:Kafa kısmı iki parçadan oluşuyor dikkat edin

4. Yan bölüm plastiğini çıkarın
       5. Sıra büyük plastik parçada tornavida ile lamba değiştirme plastiklerini çıkartıyoruz (Resim 5)
       6. Bagaj kapatma plastiğini çıkartıyoruz (Resim 6)
       7. Plastiği çekerek çıkarıyoruz, plastikleri sökme işlemini tamamlamış olduk (Resim 7)

Kamera Üzerinde Yapılacaklar
       1. Kameramız (Resim 8 ) gibi olduğunu düşünerek kırmızı (güç kablosu) ve sarı (görüntü kablosu) belirtilen yerden kesiyoruz.
       2. Resim 8 deki diğer uzatma kabloları keserek, kestiğimiz kamera kablolarına ek yapıyoruz ve bagaj kapısındaki C16 konnektörüne kadar uzatıyoruz (Resim 9)
       3. İsterseniz kesmeden bu kabloları birbirine direkt olarak bağlayabilirsiniz. Ancak C16 konnektörüne uzatılan kabloların birer uçlarını kesmeniz şart (C16 konnektörüne montaj yapmak için)
       4. C16 konnektörüne montaj yapılacağını düşünerek (orjinal bir işlem oluyor C16 KONNEKTÖRÜNE GELEN KABLOLARI KESMEDEN) C16 konnektörüne kadar uzattığımız kameradan gelen ve uçlarını kestiğimiz kablolara Toplu iğneleri lehim makinesi ile 4 kabloya da lehimleyerek hazır duruma getiriyoruz.(Toplu iğnelerin sivri uçlarını kesip düz bir hale getiriyoruz.) (Resim 9)

Önemli Not: Almış olduğunuz kamera 6V ile çalışıyor ise sorun yok, fakat 12V ile çalışıyor ise dönüştürücüyü devreden çıkartmamız gerekiyor (Resim 10)

Ve Son Bölüm Kameranın C16 Konnektörüne Monte Edilmesi
       1. Önce konnektöre bir bakalım ve iyi analiz edelim (Resim 11 ve Resim 12)
       2. Kamera uçlarını şimdi monte edelim 
                         Kamera uçları                              Konnektöre Takılacak Yer
                         Kırmızı Uç (güç kablosu)----------->1.Delik 6VDC+
                         Siyah Uç (video kablosu)----------->2.Delik Video ground
                         Sarı Uç (video kablosu)------------->3.Delik Video signal
                         Siyah Uç (güç kablosu)------------->4.Delik 6VDC-
Bakınız (Resim 13)
         3. Kabloları sabitleyelim ve kameramızı test etmek için C16 konnektörünü takıp aracımızı çalıştıralım. (Resim 14)
         4. Takmış olduğumuz kamerayı sistemin tanıması için sistemi resetliyoruz (GERİ+NAV+MUTE) 10 sn basılı tutuyoruz.
         5. Sistem kapanıp açılıyor veeeeeeeeee artık geri vitese takma zamanı HAYIRLI OLSUN 
RESİM 13 SİSTEMİN TAKILMIŞ VE TAMAMLANMIŞ HALİDİR TÜM ANLATILANLARIN ÖZETİDİR. BU RESİM BİLE YETERLİDİR.
Kameranın monte edileceği yer konusunda bilgi vermedim burası artık size kalmış....

Artık sökülen parçaları geri monte edebiliriz. Burası anlattığım bölümün tam tersi şeklinde olacak

Not: Bazı resimle alıntıdır.

Soracaklarınız olursa mesaj atabilirsiniz. Yardımcı olmaya çalışırım.

11.jpg

1.jpg

2.jpg

3.JPG

4.jpg

5.jpg

6.jpg

13.jpg

14.jpg

19.jpg

8.jpg

7.jpg

20.jpg

17.jpg

Emeğinize sağlik çok güzel bir çalişma olmuş tebrikler. Üzerinde led olmayan ve en çok satan kameraydi sitede çok satildiysa alanlarin bir bildiği vardir dedim umarim pişman olmam. Sony kamera diyor ne kadar dogru bilemiyorum fakat ekran görüntüler güzel görünüyor.

http://www.aliexpress.com/item/for-sony-ccd-HD-Car-rear-view-parking-Camera-for-2014-mazda-3-hatchback-Axela-Mazda/32247130301.html?spm=2114.01010208.3.1.Kas11q&ws_ab_test=searchweb201556_0,searchweb201602_1_10017_10005_10006_10034_10021_507_10022_10032_10020_10018_10019,searchweb201603_9&btsid=e1ebd898-29b8-4cc3-b5d5-b4c78cdfe9b4

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

21 dakika önce, AreY :

Emeğinize sağlik çok güzel bir çalişma olmuş tebrikler. Üzerinde led olmayan ve en çok satan kameraydi sitede çok satildiysa alanlarin bir bildiği vardir dedim umarim pişman olmam. Sony kamera diyor ne kadar dogru bilemiyorum fakat ekran görüntüler güzel görünüyor.

http://m.aliexpress.com/item/32247130301.html?productId=32247130301&productSubject=for-sony-ccd-HD-Car-rear-view-parking-Camera-for-2014-mazda-3-hatchback-Axela-Mazda&tracelog=wwwdetail2mobilesitedetail

Hayırlı olsun benim almış olduğum kameranın ledleri olmayanı evet kamera güzel ve gece görüşüde beklediğimden iyi.

Fakat söylediğim gibi 12 V ile çalışan bir kamera ve resimlerde belirttiğim dönüştürücüyü kesmeniz gerekecek. Kamera elinize ulaşınca bana ulaşın kamera bağlantılarını halledelim. Kolay gelsin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hayırlı olsun benim almış olduğum kameranın ledleri olmayanı evet kamera güzel ve gece görüşüde beklediğimden iyi.

Fakat söylediğim gibi 12 V ile çalışan bir kamera ve resimlerde belirttiğim dönüştürücüyü kesmeniz gerekecek. Kamera elinize ulaşınca bana ulaşın kamera bağlantılarını halledelim. Kolay gelsin.

Mehmet bey kamera kablolarını güç ve video kablosuna bağladığınız kare bir parça var, kameranın yanın damı geldi yoksa bir yerden almak mı gerekiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

39 dakika önce, AreY :

Mehmet bey kamera kablolarını güç ve video kablosuna bağladığınız kare bir parça var, kameranın yanın damı geldi yoksa bir yerden almak mı gerekiyor.

Hayır kardeşim o kameranın kablosunda bulunan üstü plastikler kaplı bir parça ben soyulmuş halini çekmiştim ondan öyle görünüyor mesajımda RESİM 10 daki kırmızı daire içine aldığım parça onu kestim içinden bu çıplak dönüştürücü çıkıyor onu kesip atacaksınız. Kameradan gelen kabloları uzatma kablosuna direkt bağlayacaksınız. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

01.04.2016 at 20:51, robosapiens17 :

Çanakkale'deyim. Verdiğiniz linkteki ürün için bir şey diyemem. Nereye ve nasıl takıldığını çözemedim. Alsanız bile sonuçta modifiye etmeden kullanmanız olası değil. Eğer ki yolunuz Çanakkale'ye düşerse veya buradan geçerseniz; boğazdan vapurla geçişiniz sırasında kameranızın montajını yapabilirim. Ya da 20-30 dk zaman verirseniz, montaj için yeterli gelir. Sahibinden sitesinde hazırladığım kit mevcut. İlan numarası: 281623583 Siz de montajını yapabilirsiniz.

Merhaba,

ürünü sizden almayı düşünüyorum, birkaç sorum olacak ama burdan yazmaktansa sahibinden de bulunan cep nodan sizi arayacağım. Sizden almamdaki en büyük sebep kamera devreye girdiğinde sağ üstte çıkan araç simgesi. Ancak fiyat artmış sanırım geçen haftadan beri, 175 idi 195 olmuş. Bunu da telefonda görüşelim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

56 dakika önce, Mustafa Yılmaz :

Hayır kardeşim o kameranın kablosunda bulunan üstü plastikler kaplı bir parça ben soyulmuş halini çekmiştim ondan öyle görünüyor mesajımda RESİM 10 daki kırmızı daire içine aldığım parça onu kestim içinden bu çıplak dönüştürücü çıkıyor onu kesip atacaksınız. Kameradan gelen kabloları uzatma kablosuna direkt bağlayacaksınız. 

Resim 10 daki parçayı kesip atıyorum sonra aradaki kabloları direk bağlıyorum onu anladım. Kesip attığımız parçayı soyunca Resmini eklediğim daire içindeki parça mı çıkıyor yoksa farklı bir parçamı bu? 

2.jpg.4bf71241d95b421429103b81894671aa.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

30 dakika önce, AreY :

Resim 10 daki parçayı kesip atıyorum sonra aradaki kabloları direk bağlıyorum onu anladım. Kesip attığımız parçayı soyunca Resmini eklediğim daire içindeki parça mı çıkıyor yoksa farklı bir parçamı bu? 

2.jpg.4bf71241d95b421429103b81894671aa.jpg

Evet bu parça çıkıyor bu parçayı kesip atıyoruz. Bende bu nedenle soymuştum üzerindeki kaplamayı

37 dakika önce, baris4354 :

Merhaba,

ürünü sizden almayı düşünüyorum, birkaç sorum olacak ama burdan yazmaktansa sahibinden de bulunan cep nodan sizi arayacağım. Sizden almamdaki en büyük sebep kamera devreye girdiğinde sağ üstte çıkan araç simgesi. Ancak fiyat artmış sanırım geçen haftadan beri, 175 idi 195 olmuş. Bunu da telefonda görüşelim.

Merhaba arkadaşım sağ üstteki araç resmi power donanım araçlardan park sensörü nün görüntüsüdür. Diğer modellerde yok

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

20 dakika önce, Mustafa Yılmaz :

Evet bu parça çıkıyor bu parçayı kesip atıyoruz. Bende bu nedenle soymuştum üzerindeki kaplamayı

Burada bulunan parçaya kabloları nasıl bir düzende bağlamalıyız, sanırım burada lehimleme işlemi yapacağız. Hangi kablonun nereye lehim yapılması gerekli, dediğim gibi bu konulardan anlamadığım için her şeyi ayrıntılı soruyorum kusuruma bakmayın :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

50 dakika önce, baris4354 :

Merhaba,

Merhaba arkadaşım sağ üstteki araç resmi power donanım araçlardan park sensörü nün görüntüsüdür. Diğer modellerde yok

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, AreY :

Burada bulunan parçaya kabloları nasıl bir düzende bağlamalıyız, sanırım burada lehimleme işlemi yapacağız. Hangi kablonun nereye lehim yapılması gerekli, dediğim gibi bu konulardan anlamadığım için her şeyi ayrıntılı soruyorum kusuruma bakmayın :)

Kamera elinize ulaşınca tekrar görüşelim dememin nedeni buydu. Şimdi bu kameradan gelen kablodaki dönüştürücüyü kesince kamera tarafından gelen toplam 5 adet kablomuz oluyor. İşte iş burada başlıyor hangi rengi nereye takacağız bunun için size yardımcı olacak bir şema çizdim resmi inceleyin tüm işlemleri gösterdim. Yine sorunuz olursa görüşelim.

IMG_20160404_115133.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Mustafa Yılmaz :

Kamera elinize ulaşınca tekrar görüşelim dememin nedeni buydu. Şimdi bu kameradan gelen kablodaki dönüştürücüyü kesince kamera tarafından gelen toplam 5 adet kablomuz oluyor. İşte iş burada başlıyor hangi rengi nereye takacağız bunun için size yardımcı olacak bir şema çizdim resmi inceleyin tüm işlemleri gösterdim. Yine sorunuz olursa görüşelim.

IMG_20160404_115133.jpg

Şema çok yardimci oldu emeğinize sağlik Teşekkürler. Dediğiniz gibi kamera gelince takildiğim noktalari danişirim size.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

12 saat önce, opdria :

Arkadaşlar PAL mi NTSC mi bizim kullanacağımız kamera ?

Wholesale170 Geniş Açı HD Gece Görüş Araç Arka Görüş Kamerası

http://s.aliexpress.com/RFv6VVnQ

Bu uygun mudur ?

Teşekkürler

Farketmediğini okumuştum iki türünde çalıştırıyor idi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

04.04.2016 at 11:08, AreY :

Merhaba arkadaşım bugünkü çalışmalarım sonucunda kesin çözüme ulaşmış oldum. Araçtan gelen 6V luk gerilimi aşağıda vermiş olduğum adresteki elektronik parça yardımı ile 12V a çıkartıp kamerayı çalıştırabiliyoruz. Böylece voltaj yüksekliğinden kaynaklanabilecek sorunları ortadan kaldırmış oluyoruz. Kamerada ki parçayı kesmeye gerek kalmayacak böylece

http://urun.n11.com/adaptor-ve-cevirici/lm2596-dc-dc-converter-dc-dc-cevirici-15v-35v-P105085063                             kargo dahil=10.50 Kr

IMG_20160406_200842.jpg

IMG_20160406_162427.jpg

IMG_20160406_162726.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba arkadaşım bugünkü çalışmalarım sonucunda kesin çözüme ulaşmış oldum. Araçtan gelen 6V luk gerilimi aşağıda vermiş olduğum adresteki elektronik parça yardımı ile 12V a çıkartıp kamerayı çalıştırabiliyoruz. Böylece voltaj yüksekliğinden kaynaklanabilecek sorunları ortadan kaldırmış oluyoruz. Kamerada ki parçayı kesmeye gerek kalmayacak böylece

http://urun.n11.com/adaptor-ve-cevirici/lm2596-dc-dc-converter-dc-dc-cevirici-15v-35v-P105085063                             kargo dahil=10.50 Kr

IMG_20160406_200842.jpg

IMG_20160406_162427.jpg

IMG_20160406_162726.jpg

Hemen siparişi veriyorum mustafa bey teşekkürler. Kamerada kargoya verilmiş 15-20 gün sonra elime ulaşır sanıyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • 2 hafta sonra ...
İndirme butonu görünmüyor bakabilir misin?

Dosya silinmiş evet... Ben kendi bilgisayarıma indirmiştim paylaşırım tekrar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• okkko
      Yazan: okkko
      Geri görüş kamerası isteyenler elini kaldırsın...

Geri görüş kamerası çalışmalarımız sonuç verdi.
      Kendi aracımızda çalıştırmayı başardık.
      Müşteriye maliyeti 1250TL civarında olabilecek.

Örnek resimler aşağıdadır.

https://www.dropbox.com/s/rwwsefcbddt79er/20141203_100356_resized.jpg?dl=0

https://www.dropbox.com/s/xts9qm43cyba8j1/20141203_100427_resized.jpg?dl=0

• Yeni Oluştur...