Jump to content

1.Nesil Mazda 3 Aracım Arizalandi

srkn1907
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Ebay'de Mazda 3 için krank mili var gibi: http://www.ebay.com/itm/CRANKSHAFT-WITH-BEARINGS-MAZDA-3-5-6-PREMACY-MPV-ENGINE-L3-VE-DE-2-3-LTR-/181424068930

ürüne ana kol yatakları dahil.

Ebay'de parça ararken ingilizce kelimeler:

Krank mili - Crankshaft

Biyel kolu - Connecting Rod

Standart ana kol yatak - Main Rod Bearing

Standart gezi ayı - ?

Standart segman - Piston Ring

Yağ pompasi / filtresi / yağ - Oil Pump

Takım conta - Gasket Kit

Baskı balata seti - Clutch Kit

Sol aks iç körüğü - Axle Boot

Direksiyon yağı - Power Steering Fluid

Geçenlerde Scirocco'su olan bi arkadaş ta benzer sorun yaşadı ancak o 1 piston kırılmasıyla atlattı. Bu sorunlar  genelde çip yazılımı güncellendikten sonra yanlış ateşlemeden kaynaklanıyor diye biliyorum.

Aga bu linkteki 2.3 litrelik mazda motorları için. Amerikadaki mazda parçalarının bizimkilere uyanı çok azdır buji ve fren aksamı dışında. Neyse arkadaş parçaları bulmuş zaten.

Serkan kardeş gezi ayı için muğla gören, İstanbul evo, İzmit haldız gibi bayileride arayıp sorabilirsin. Bunlar dışında aksaray ve güngörendeki japonculara bakılabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dediğin gibi 2.3 lt motor içinmiş, başlıktaki Mazda 3 yanıltıyor aynı yıl ve modelde farklı hacimlerde olabileceğini unuttum. Ancak arkadaş parçaları TR içinde bulmuş ki şansı da yardım etmiş.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 8 ay sonra ...

Triger zinciri değişim süresi on  yıl değil  mi? Zincir kopmuş ve aracın tüm motor koruma sistemleri devre dışı kalarak yatak sarmış olabilir mi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...