Jump to content

3. Nesil Mazda 3 (Kısa Keskin Çukur ve Tümseklerde Gelen Ses)

GökayT
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

bende de öyle bir ses yok..biraz dikkat ediyim bakıyım sürüşlerimde..yalnız bakımdan sonra klima çalışırken direksiyonda titreme oluyor...tek sorunum bu

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim aracım sıfır. Daha iki haftalık, ama sanki sanki böyle bir ses duyuyor gibiyim.

Yumuşak hatlara sahip tümseklerde sıkıntı yok, ama birden dik bir eğimle başlayan tümseklere 18-20 km/s ile girersem sanki o bahsettiğiniz (çok sert olmayan) "LIK" sesini duyuyor gibiyim, ama %100 emin olamadım.

Servise bildirmeden önce bir süre eleme yapmam lazım. Hangi hızda hangi tümseklerde oluyor diye. Hatta önce servis civarında böyle bir nokta bulup test sürüşüne çıktığımızda direkt oraya çalışayım diyorum. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sanırım bu ses genel bir sıkıntı. yakın zamanda bülten yayınlanır. Mehmet usta ve Özgürt bey ile görüşürüz :) ikisinede slmlar..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yüksek ve geniş tümsekler bizim okulun o civarda var bir kaç tane. Bir iş sebebiyle bir kaç defa gezdim oralarda ve her seferinde farklı hızlarda denedim.

Ses geliyor, fakat bu iletiyi yazmamdaki sebep bu sesin bana sempatik gelmeye başlaması. :) Hatta abartırsam, 80'lerin dizisi Kara Şimşek'in atlama ya da yüksekten zemine oturma gibi sert hareketlerinde duyulan süspansiyon efektine benzetmeye bile başladım. :D Hastasıydım da...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

Defalarca ve ısrarla servise başvurmam sebebi ile aracımı garanti kapsamına aldılar, tesadüfen öğrendim ki aynı şikayet ile servise gelen bir çok kişi varmış.

Mazda' nın ön amortisörlerde ki bu üretim hatasından dolayı dünya çapında yayınlamış olduğu bir bülten var.

Mazda' nın Türkiye' de yayınladığı bültenide elde ettim, yayınlanma tarihi " 10 şubat 2015 " .

Bültene göre ön amortisörlerde ki bazı parçaların tasarım hatası varmış ve bu hatadan dolayı, ön amortisör parçaları birbirlerine çarpıyormuş.

Ön amortisörler sökülüp gereken parçalar yeni tasarımlı parçalar ile değiştirilecek, şu anda parçalar sipariş edildi ve gelmesini bekliyorum.

Aracında bu şekilde bir ses şikayeti olan varsa gidip hakkını arasın, Mazda bu durumu kabul edip Dünya' da ve Türkiye' de bülten yayınlamış servisin keyfine kalmış bir durum değil bu.

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Defalarca ve ısrarla servise başvurmam sebebi ile aracımı garanti kapsamına aldılar, tesadüfen öğrendim ki aynı şikayet ile servise gelen bir çok kişi varmış.

Mazda' nın ön amortisörlerde ki bu üretim hatasından dolayı dünya çapında yayınlamış olduğu bir bülten var.

Mazda' nın Türkiye' de yayınladığı bültenide elde ettim, yayınlanma tarihi " 10 şubat 2015 " .

Bültene göre ön amortisörlerde ki bazı parçaların tasarım hatası varmış ve bu hatadan dolayı, ön amortisör parçaları birbirlerine çarpıyormuş.

Ön amortisörler sökülüp gereken parçalar yeni tasarımlı parçalar ile değiştirilecek, şu anda parçalar sipariş edildi ve gelmesini bekliyorum.

Aracında bu şekilde bir ses şikayeti olan varsa gidip hakkını arasın, Mazda bu durumu kabul edip Dünya' da ve Türkiye' de bülten yayınlamış servisin keyfine kalmış bir durum değil bu.

Umarım makyajlı kasa da sorun ortadan kalkar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bülten elinde mi? Buradan paylaşabilir misin?

Evet Mazda Türkiye tarafından yayınlanan 10 Şubat 2015 yayın ,  26 Şubat 2015 düzeltme tarihli bülten elimde 2 sayfadan oluşuyor. 

Resmini çekip buradan paylaşmaya çalışacağım .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bende bu konu ile ilgili şöyle bir gelişme haber vereyim. fren kaliperleri dedikleri parçada sıkıntı var. 5 ay boyunca ses var dedim ama sonunda sorunu çözdüler ustalarımız :) bülten yayınlanmış ancak tarihini bilmiyorum. servise gidecek olanlar amortisör ve kaliper bültenlerini uygulatırlarsa kesin çözüm olacaktır :) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aracımdaki sesi uzun süre uğraştıktan sonra kaliperlerden kaynaklı olduğunu bulup hemen sorunu halleden Mehmet ve Ramazan ustalarıma ayrıca tüm servis çalışanlarına teşekkürler :) aracımı test ederken sesin kesildiğini fark edince ustalarımızın keyfini paylaşmak istedim :Dpost-8486-0-62939100-1443902774_thumb.jp

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benim aracımda ses kesildikten sonra çok daha net anladım sesin varlığını, ancak eskiden var olan sesi ince yanak lastiklere bağlıyordum. içeri fazla ses alması ile bağdaştırmıştım... ön lastiklere bir ustanın yumruk atması ile keşfettiler. bildiğin lak luk ses geliyordu. ancak 5 ay böyle gezindim... hayırlısı :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ön amortisörlerdeki metal parçaların birbirine çarpması ile ilgili dünya çapında yayınlanan bültenin Türkiye' de yayınlanan halinin

1. sayfası ; post-8273-0-98219800-1443999888_thumb.jp

2. Sayfası ; post-8273-0-67234600-1443999962_thumb.jp

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tesekkurler. Servis bulteni konusuna ekledim. Yalniz ilk sayfada uygulama kapsami icin Dunya geneli demis. Ancak 2. sayfada Meksika uretimi Mazda 3'ler icin sonra belirlenecek ibaresi var.  2. sayfada ki ibareye gore Meksika uretimlerine henuz dokunmuyor servisler galiba

Sizin arac Japonya uretimi mi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tesekkurler. Servis bulteni konusuna ekledim. Yalniz ilk sayfada uygulama kapsami icin Dunya geneli demis. Ancak 2. sayfada Meksika uretimi Mazda 3'ler icin sonra belirlenecek ibaresi var.  2. sayfada ki ibareye gore Meksika uretimlerine henuz dokunmuyor servisler galiba

Sizin arac Japonya uretimi mi?

servisinizi tekrar değerlendirin derim, daha ağzımdan önden bi se... dedim parça sorumlumuz tatilde gelsin hemen siparişini geçelim bülten var dediler. siparişler geçildi. ayrıca çok ufak bir ses için yaklaşık 1 saat dinleme yapılarak hak verdiler ve o parça içinde iletişime geçtiler. sağolsun kocaeli servis iyi çalışıyor allahtan.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

servisinizi tekrar değerlendirin derim, daha ağzımdan önden bi se... dedim parça sorumlumuz tatilde gelsin hemen siparişini geçelim bülten var dediler. siparişler geçildi. ayrıca çok ufak bir ses için yaklaşık 1 saat dinleme yapılarak hak verdiler ve o parça içinde iletişime geçtiler. sağolsun kocaeli servis iyi çalışıyor allahtan.

Ben yurtdisinda yasiyorum. Servislerde bilgi olmadigi icin Mazda Kanada'ya yazdim ve Kanada icin henuz bu bultenin yayinlanmadigini bildirdiler. O nedenle ben bir sey yaptiramiyorum zaten. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende ilk etapta arabama b.k sürmemek için heralde jantlar çok büyük,lastikler ince yanak ondandır diye kendi kendimi kandırıyordum. Fakat böyle bir problem var ve artık ciddi rahatsız etmeye başladı. Düşük hızlarda bile dik tümseklerden veya çukurlardan geçtiğinizde bu sesi (knocking sound) duyuyorsunuz.

Kocaeli Haldız'dan yarın için termin aldım. Garanti kapsamında değiştirilecek. Gelişmelerden sizleri haberdar ederim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...