Jump to content

Mazda 626 98 Otomatik Şanzımanı Manuele Çevirmek


Misafir
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar öncelikle merhaba

Mazda 626 1998 HB Kullanıcısıyım aracım otomatik vites bana çok sıkıntı çıkarttı artık şanzımanı tamir ettirmekten bıktım. Aracımı manuele çevirmek istiyorum size sorum manuele çevirince araç randıman verir mi uyum sağlar mı ondada sıkıntı çekmek istemiyorum.önerebileceğiniz bu işi yapabilicek usta var mı önerilerinizi ve cevaplarınızı bekliyorum

Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bi usta ile görüştüm istanbulda garanti veriyorum hiç bi sıkıntı çıkmayacağına diyo ama inanmalı mıyım ?

2000 tl ile 2200 tl arasında diyo bu şekilde aracıma müşteri bulabileceğimi sanmıyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

      Bencede, sıkıntısız bir çıkma şanzımanla eski şanzınanı takas et, zaten ustalar eskiyide onarılabilr diyosa, çıkmayı alırken fiyat avantajı sağlarsınız aynı model ve şanzımanın çıkmasını araştırınız, geçmiş olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

     Manuele çevirmek daha masraflı olur, yaptır arabayı sat sonra manuel alırsın.


    Mazdanın oto şanzımanları kullanım hatası ve bakımsızlık dışında sorun çıkarmaz, şu andaki şanzıman neden ve ne zaman sorun çıkardıki ???

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arabayı aldım 4 ay sonra hold ışığı yanıp söndü ve 1.3. Vites harici vites değiştirmedi istanbula gittim onu yaptırdım 1500 tl ye sonra arabayı birine sattım adam parayı ödeyemedi ve arabayı geri aldım aldığımda bu şekildeydi yani neden ve ne zamanını bilmiyorum aldığımdan beri sıkıntı yaşıyorum şanzımanda o yüzfen bıktım artık değiltirp rahat rahat binmek istiyorum artık arabam orjinal temiz şanzıman hariç hiç bir sıkıntısı yok o yüzdende satmak istemiyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Manuele çevirmek daha maliyetli ve riskli olabilir. Kaldı ki bir de üzerine randıman alamazsanız, daha büyük sıkıntı. O yüzden iyi düşünüp karar verin derim.

 

Düzce'de Mazdacı Ayhan abi var. Bilmiyorum belki biliyorsundur zaten. Ona ulaştığında sana yardımcı olur. Kendisine selamımı söyleyebilirsin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İyi bir otomatik şanzımancı bulun derim, Japonların şanzımanları kolay kolay bozulmaz. Hiç olmadı çıkma şanzıman bulun.

Geredede, Karabük veya Bolu'da kimseye elletmeyin. Aracınızı çekiciyle ya Ankara'ya ya da İstanbul'a Mazda Ekinci Adem ustaya götürün. Orada işlemleri yapsınlar.

 

Çok basit olabileceği gibi çok masraflı da olabilir çözümü. Selenoidler değişmediyse ondan kaynaklı olabilir, haliyle herşeyin bir ömrü var.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

      Anlaşılan arabanı seviyosun ve manuele çevirmek istiyosun lakin dediğim gibi çok parça gerekir bu işlem için, yeniden proje gerekir, aracın sistemdeki bilgilerinin değişimi gerekir, sonrasında manuel şanzıman bedava değil, bir sürü para ödemeniz gerekir, üstünede usta el emeği ödemeniz gerekir. Bence bir çıkma şanzıman at veya tamir ettie sat gitsin sonra gider manuel bir araba alırsın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çıkma şanzıman attığımdada maliyet aynı oluyo adem ustayla görüştüm ben çeviririm diyo şuan toplam maliyeti 2500 tl şimdi yaptırıp sattığımda sattığım adam yine sıkıntısını çekicek. Adamın benim arkamdan sövmesinide istemiyorum açıkca

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Otomatik şanzıman düzgün kullanıldıkça bir sıkıntı yaratmaz. Yağını ve süzgecini 50-60 bin km.de 1 değiştirmezsen, durmadan P'ye alırsan, ya da durmadan geriye alırsan, agresif kullanırsan elinde patlar tabiki de.

 

Ankara'da yetkili servis var Herter, ben orayı kullanıyorum. memnunum.

İstanbulda Ekinci servis var Adem usta, yılların mazdacısı. 

Önce onarımı mümkün mü ona  bakılmalı. O yaştaki araca iyi bir bakım yapılması gerekir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...