Jump to content

3. Nesil Mazda 3 Tüketilen Litre Verisi Göstergesi

Devrim Babacan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba.

Sorumla ilgili konuyu bulamadım kaç gündür. Konu yanlış yerdeyse, moderatör arkadaşlardan özür diliyorum.

2015 Mazda3 Power modelde, tükettiğim benzini litre cinsinden görebileceğim gösterge nerede acaba? Kitapta bile öyle bir özellikten bahsetmiyor ya da ben bulamadım.

Teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

vo50fm.jpg

Resimde de görüldüğü gibi devir saatinin sağında bulunan ekranda görebilirsiniz. Menüyü görmek için direksiyon üzerindeki info tuşu ile aşağı veya yukarı yapmanız yeterli.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Cevaplar için teşekkür ederim.

Nihat Bey, o tip bilgilerin o ekranda görüntülendiğini biliyorum (Info +/- vs.) fakat aradığım bilgiye erişemiyorum. Örneğin fotoğraftaki gösterge anlık tüketimdir. Ben ise son sıfırlamadan bu yana tüketilen litre miktarı peşindeyim. Bu sebeple -örneğin- istediğim veri yanında L/100km değil sadece L gibi bir ibare olmalı.

Sanıyorum Mazda3'te bu veri sürücüye iletilmiyor ki bu gerçekten oldukça enteresan. Yani örneğin yaptığım 326 kilometrelik yolda tam olarak kaç litre yakıt sarfettiğimi göremiyorum...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sadece anlik tuketimi degil ortalama tuketimi de gosteriyor seyahat suresince. Hatta motoru istop ettikten sonra ekranda grafik seklinde gosteriyor bunu. Ornegin sistemi resetledikten sonra diyelim 150 km boyunca kullandim araci. Bu 150 km de ortalama ne kadar yaktigini gosteriyor ekranda (litre/100 km olarak). Ancak yakit miktari olarak degil. Yani onu bulmak icin ortalama sarfiyati gidilem mesafeye oranlayarak toplam yakit miktarini litre cinsiden hesaplayabilirisin.

Ancak unutmamak lazim ki araclarin yol bilgisayarlarindan verilen bu degerler hic bir zaman 100% dogru degil. Tam olarak olcum icin tek yol babadan kalma yontem. Yani once depoyu fulleyip daha sonra belli bir km yaptiktan sonra tekrar doldurup sonra harcanan benzin ve gidilem mesafeyi karsilastirmak.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Cevaplar için teşekkür ederim.

Nihat Bey, o tip bilgilerin o ekranda görüntülendiğini biliyorum (Info +/- vs.) fakat aradığım bilgiye erişemiyorum. Örneğin fotoğraftaki gösterge anlık tüketimdir. Ben ise son sıfırlamadan bu yana tüketilen litre miktarı peşindeyim. Bu sebeple -örneğin- istediğim veri yanında L/100km değil sadece L gibi bir ibare olmalı.

Sanıyorum Mazda3'te bu veri sürücüye iletilmiyor ki bu gerçekten oldukça enteresan. Yani örneğin yaptığım 326 kilometrelik yolda tam olarak kaç litre yakıt sarfettiğimi göremiyorum...

Dediğiniz gibi son sıfırlamadan itibaren şu kadar litre yaktım gibi bir ibare ne yazıkki yok , @Canuck'un bahsettiği gibi ibareler mevcut. Hatta viteslere göre yakma oranını dahil görebildğiniz bir uygulama var. Bu uygulamaya, ekranda Home Tuşu ardından en solda bulunan uygulamalar sekmesinden erişebilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Anladım. Bir elektronik ortamda ufak tefek sapmaları olsa da bu bilginin verilmemesi çok ilginç. Bizim Clio III dizel araçta bile oldukça fazla kullandığım bir özellik olunca ilk aradığım şey o olmuştu.

Tamamdır, konu anlaşılmıştır. Cevaplar ve ilginiz için çok teşekkürler, sağ olun. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 ay sonra ...
  • 1 ay sonra ...

bu bana da saçma geldi, neticede yol bilgisayarında halihazırda olan bir veri ama sürücüye ortalamadan başka değer vermiyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...