Jump to content

Kurdaki Artış Otomobil Fiyatlarını Artıracak

Ali
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Geçtiğimiz hafta boyunca testini yaptığım Subaru Levorg, 105.000 TL den 115.000 TL ye çıktı örneğin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geçtiğimiz hafta boyunca testini yaptığım Subaru Levorg, 105.000 TL den 115.000 TL ye çıktı örneğin.

Sonuçta araçlar döviz üzerinden geliyor zam yapmaları kaçınılmaz. Seçim sonrası döviz düşerse fiyat indirimine gitmeyeceklerdir ama zammı geç yaparak ortalama bir fiyat tutturmaya çalışıyorlar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

efe bey hiç sıfır araç almadığım için soruyorum..mesela x marka araç sipariş edeceğiz o günkü fiyatı 30bin$ tüm vergiler dahil..siz ogün aracın tamamını peşin ödeyip döviz kuru oynaklığından zarar görmek istemıyorum diyebiliyormusun??yoksa sadece ilk başta kapora verilip sipariş geçilir sonra geldiğinde ne fiyatsa onu almak zorundamısınız??

dolar 2lira idi 50bin$lık arac sipariş ettiniz darbe oldu dolar oldu 4tl,,artık o aracı alma şansınız kalmadı,sadece verdiğinz kapora mı yanıyor?nasıl oluyor tam olarak ve kapora denen şey arac fiyatı üzerinden % olarak mı belirleniyor..yani her 50tl ödeyen kapora verdi sayılmıyodur herhalde??

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

pan bey sesi çıkmıyor ilhan birden parlıyor. ama ne yapalım hayat böyle. ve böyle olması duruşumuzu değiştirecek değil elbette zaten böyle devam edeceksede benim artık burada olmama da gerek yok boş yere işgaliye de bulunmayayım değerli dostlar

hocam çok çabuk alınganlık yapıyorsunuz... benim kadar burada hakaret edilen olmamıştır.

bence size Mazda türkiye diye bir başlık açalım orada eleştirileri yapalım. Benim sesim çıkmıyor çünkü mazda türkiyeyi tanımıyorum .

İlk mazdam daha servise bile gitmedim :)

siz bu forumun olmazsa olmazlarındansınız Balkan bey...

Beni de düşünün kime takılacağım siz olmazsanız

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

burada herkes çatır çatır osmanlıdan günümüze chp ye akp yi hükümeti ve politikalarını yüksek ötv ile ilişkilendirerek saatlerce eleştirdi. hani burada sadece mazda konuşulurdu. çok yazık onca entellektüel tartışmanın içine girenler konu mazda türkiye olunca sus pus.

pan bey sesi çıkmıyor ilhan birden parlıyor. ama ne yapalım hayat böyle. ve böyle olması duruşumuzu değiştirecek değil elbette zaten böyle devam edeceksede benim artık burada olmama da gerek yok boş yere işgaliye de bulunmayayım değerli dostlar

abi ilhanbey haklı..adam mazdaya laf yok demıyor..başlık uygun değil diyor..yazılanları kontrol ederek onaylıyoryada uygun başlığa atıyor galiba..mazdatürkıye eleştiri die bir sayfa açın istediğiniz herseyi söyleyin diyor..ama konu baslıgı örneğin cx3 yakıt verisi iken bizim mazdanın satıs politikası,iyi yanı kötü yanı gibi alaksız seyler yazmamız sadece moderatörlere yük oluyor..şahsen bnde cok yapıyorum bu hatayı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

pan bey daha dün bu konuda arkadaşlarla yaptığınız tartışmaları zevkle okudum ve pek çoğuna katıldım. entellektüel derinliği olan birisi olduğunuza şahit oldum ve hayranlık duydum.ama bugün ilhanın yaptığı şu saçma ve tarafkar görüntülü çıkışını mazda türkiyeyi tanımıyorum demenize rağmen beğendiniz ama buna ne demeli.

sevgili Balkan eleştiride haklılık payı var. Mesajlarınıza bir bakın hangi konu olursa olsun bir şekilde olayı mazda türkiye ye getirip ben mağdur oldum'u anlatıyorsunuz.

Ayrı başlıkta yapsak bunu bence sorun olmaz iyi de olur..

İlhan bence ona itiraz ediyor.

İlhan benim bu forumda sevdiğim samimi bulduğum insanlardan biri. Bir art niyeti olduğunu sanmam ki sizi çok sevdiğini de biliyorum.

benim ricam forumda kalın. Ama ilhan haklı olabilir mi diye de bir düşünün.

Vallahi size takılmam lazım canım sıkılır şimdi siz olmazsanız.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

balkan hocam ne yapalım bilmiyorum sonuçta sevgili ilhan'da fikrini söylemiş bende hak verdim kendisine...

Şöyle yapalım mı bir başlık açalım Mazda türkiye diye oradan eleştirileri varsa savunuları vs yapalım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sonuçta araçlar döviz üzerinden geliyor zam yapmaları kaçınılmaz. Seçim sonrası döviz düşerse fiyat indirimine gitmeyeceklerdir ama zammı geç yaparak ortalama bir fiyat tutturmaya çalışıyorlar.

Birebir katılıyorum yorumunuza. Fakat benim görüşüm; Levorg 115 te olsa, araba 150-170.000 TL lik bir albeniye sahip ve 115 bence hala uygun bir rakam 4x4, 1.6 Turbo, 170 Hp, tasarımsal olarak harika görünen bir sport tourer için.

efe bey hiç sıfır araç almadığım için soruyorum..mesela x marka araç sipariş edeceğiz o günkü fiyatı 30bin$ tüm vergiler dahil..siz ogün aracın tamamını peşin ödeyip döviz kuru oynaklığından zarar görmek istemıyorum diyebiliyormusun??yoksa sadece ilk başta kapora verilip sipariş geçilir sonra geldiğinde ne fiyatsa onu almak zorundamısınız??

dolar 2lira idi 50bin$lık arac sipariş ettiniz darbe oldu dolar oldu 4tl,,artık o aracı alma şansınız kalmadı,sadece verdiğinz kapora mı yanıyor?nasıl oluyor tam olarak ve kapora denen şey arac fiyatı üzerinden % olarak mı belirleniyor..yani her 50tl ödeyen kapora verdi sayılmıyodur herhalde??

Siz 30k$ olarak tüm parasını verdiniz aracın ve aracın borcu kalmadı, geldiği gibi anahtarı alır çıkarsınız bayiden veya aradaki dalgalanmayı bayinin hatırı sayılı müşterisiyseniz veya bayinin marjı yeterliyse size bir indirim yapmış gibi yansıtabilir. Bu tamamen bayiden bayiye değişkenlik gösterebilir. Örneğin 2008 yılındaydı sanıyorum A4 B8 ler yeni çıktığında Türkiye'ye ilk gelen araçlardan biri çok yakın arkadaşımındı 1.8T motorla. Yaklaşık 3 ay önceden Euro olarak tüm tutarı ödemişlerdi fakat kurda dalgalanma oldu, ufak bir pay çıktı onu yansıttılar arkadaşıma. Fakat dayımın ise Dolar ile aldığı aracı 2009 yılında kurdaki artıştan ötürü kompanse edilebildi. Sanırım rakam, bayinin marjı ve sizin bayi ile ilişkinize bağlı.

Bu da aslında bayi ile alakalı bir durum. Ben aynı bayiden 4 araba aldıysam, sizin ise ilk arabanızsa örneğin sizden %15 kapora alınıyorsa benden %10 alınabilir. Netlik yok yalnız lütfen yanlış anlaşılmasın, alınabilir diyorum. Bayinin insiyatifindedir. Doların 2 den 4 e çıkması çok extreme durum...O durumda emin olun herkes siparişini geri çeker. Otomobil markaları da kuru sabitlemeye çalışır. 30k$ = 60kTL iken [nerdeeee... :) ] 3 hafta sonra 120kTL ye geldiyse marka size der ki, "Bu aracın $ kurunu 2.85 e çekiyorum, maalesef kur arttı böylece sen de ben de mağdur olmayalım sevgili tüketicim"...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba Balkan bey.

Şahsınızı bizzat tanımasamda forumlarda zaman zaman paylaşımlarınızı görüyorum. İnanınki formu terk etmek olsa olsa bir anlık öfkenin sonucu olmuş olur. Hepimiz burada mazda araç sahibi olarak çeşitli paylaşımlarda bulunuyoruz ve bir anlamda iş stresimizide azaltmış oluyoruz. Kalmanızı tavsiye ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dün Zeki arkadaşımızın aldığı karar ne kadar yanlışsa. Senin almış olduğun karar da bir o kadar yanlış ve hızlı alınmış bir karar.

Benim ne demek istediğimi bir çok arkadaş yukarıda yinelemiş. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

öyle diyorsun ama belki benim görüşlerimi destekleyen daha çoktur belkide ilhan bunu bilemezsin.herkes döner yer ama çok azı ustam dönerin iyi değildi der...   demekki herkes mazda türkiye den çok memnun. ne yapalım 

Abi yukarı daki mesajımda  vurgulamak istediğim nokta. Bana çok katılan olmuş, sana az olmuş muhabbeti değil. Kimse ne benim görüş ve fikirlerime katılmak zorunda nede senin görüş ve fikirlerine katılmak zorunda. 

Aynı şeyleri tekrar söylemek istemiyorumu vurgulamaktı..Ama görülüyor ki yine anlaşılmıyorum. Her konuyu düzenlemekten inanınki yoruldum ve sıkıldım ben artık.

Tamam insanlık halidir 1 konuda olur, 2 konuda olur..Bunu yeri geliyor bende yapıyorum...Ama her konuda artık bu olmaya başadı..

Ve diyorum ki dışarıdan bir mazda sahibi olmak isteyen ziyaretçi..aracın yakıt sarfiyatını merak ediyor..Googleda arayınca bizim konu çıkıyor karşına..Bir bakıyor konu atıyorum 15 sayfa....İçinden ara ki bul yakıtla ilgili kendisine lazım olan mesajları..

Açalım bir başlık oradan konuşalım diyoruz..Nasıl sana araba arıyoruz diye bir başlık açtık..Tıpkı onun gibi yorum yapmak isteyen yapar..

Bunda anlaşılmayan nedir anlamış değilim...Ve gerçekten yoruldum bu konuda..Hak verirsenizde gün içinde bir işle meşgulüm..

Gerçekten burada zaman alan işler var...

Lütfen ama lütfen yardımcı olalım birbirimize..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yahu beyler,

Burası forum...Hatta Club...Mazda sever ve sahipleri olarak;

Bizler kaç kere bir araya geldik, yüz yüze geldik, kaç araç kaç birey, kaç aile toplandık...

Grupçada toplandık, illegal buluşmalar da yaptık kemik kitle olarak :)

Hala da toplanıyoruz, ailecek görüşüyoruz hatta... Toplanacağız da...

Problemimiz ne olursa olsun neden kişiselleştiriyoruz?

Tamam Mazda Türkiye'den memnun olmayabilirsiniz, ya da tam tersi memnun da olabilirsiniz.

Haklı da olabilirsiniz, haksız da...

Doğru da söylüyor olabilirsiniz, yanlışta...

Eleştirilecek yanı yok mu var tabi ki...

Fakat benim gördüğüm, İlhan abinin demek istediği ve doğru olan konuyu bir yere saptırmamak...Genellikle de o "bir yer" Mazda Türkiye oluyor diyor. Doğru diyor...Neden mi? Bir konu konuşurken konu örneğin aracın performansı....1-2-3 mesaj performans ok...4. mesajda giydirmeye başlıyoruz Mazda Türkiye'ye...Tamam bu kadar sıkıntımız sorunumuz varsa, bir Mazda Türkiye diye başlık açarız ve fixleriz, oraya pozitif & negatif duygularımızı yazarız. Performans konusunu amacından şaşırtmayız. Hemen ilk paragrafıma geri dönelim, özetle bir Club'ız biz. Biz buradan şikayetimizi dile getiririz dosthane dille. Değerlendirirlerse değerlendirirler... Ellerinde böyle seviyeli bir kitlesi olan, hatta kemik kitlesi olan bir marka daha yok...Zaten büyük satış payları da sadık müşteriler, yani 1 den fazla Mazda sahibi olan kişiler...Doğru method değerlendirmeleridir zaten.

Haklı haksız olayına girmeyelim burada anlatılmak istenilene odaklanalım kişiselleştirmeden...

Sevgiler herkese

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Balkan Abi,

Kararın gitme konusunda bence yanlış muhabbet güzel oluyor. Gitmemizi gerektiren bir durum yok halledilecek bir şey bunlar Mazda Türkiyeyi elbette hakaret etmeden herkes gibi eleştire biliriz. Bu mazda gibi büyük firmaların bence tabanın ne istediğini görmesi için güzel bir durum. Kararınızdan umarım vazgeçersiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Canımın içi devlet epeydir bütçe fazlası veriyor yahu :))

Mesajimi okuyup anlasaydin bunu yazmazdin. O butce hangi vergi gelirleriyle denklesiyor? Ayrica hitap sekline dikkat et!

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

. O butce hangi vergi gelirleriyle denklesiyor?

Vergi almayan bir devlet benimde hayalim. Sanırım Katar var buna benzer bir devlet. Vergi var ama devede kulak. 

Devletlerin vergi dışında bir geliri yok para da uzaydan gelmiyor malum. Devlete parayı vatandaşlar veriyor.

hükümette o parayı bizim adımıza harcıyor marmaray yapıyor, nükleer santral yapıyor, yol yapıyor, hastane yapıyor okul derslik yapıyor vs.

Bu harcamalardan memnun değilsek 5 yılda bir seçim oluyor başka hükümet seçiyoruz

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Vergi almayan bir devlet benimde hayalim. Sanırım Katar var buna benzer bir devlet. Vergi var ama devede kulak. 

Devletlerin vergi dışında bir geliri yok para da uzaydan gelmiyor malum. Devlete parayı vatandaşlar veriyor.

hükümette o parayı bizim adımıza harcıyor marmaray yapıyor, nükleer santral yapıyor, yol yapıyor, hastane yapıyor okul derslik yapıyor vs.

Bu harcamalardan memnun değilsek 5 yılda bir seçim oluyor başka hükümet seçiyoruz

Sen hayal kurmaya devam et. Vergi alinmasin diyen mi var? Ben mevcut vergi kaynaklarinin yapisindan bahsediyorum.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bahsetmiyorsun aslında bahsetsene biraz

O zaman git mesajimi bir daha oku. Ekledigim tabloyu da incele. Sonra bir daha oku. Hala anlamadiysan daha fazla okumana gerek yok.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

O zaman git mesajimi bir daha oku. Ekledigim tabloyu da incele. Sonra bir daha oku. Hala anlamadiysan daha fazla okumana gerek yok.

Eklediğin tablo vergi yapısı mı :))

hey tanrım ya...hkkxhqmş

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...