Jump to content

Ağustos ayında otomotiv satışları yüzde 37,17 arttı

Ali
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Verileri beklemenize gerek yok. Konut kredileri de seçimden sonra neredeyse %2 oranında arttı. Kredi çeken borcunu öder diye bir kaide yok. Kara listeye giren, evine haciz konan, arabası elinden alınan birdünya insan var

Bi dünya insan yok. Geri dönmeyen kredi oranında türkiye avrupa ortalamasının çok gerisinde. Zaten banka karlarından da bunu gözlemek mümkün.

Konut ve araba satışlarında da en çok ucuz araba ve konutlarda satış oluyor. araba da en alt segment arabalar bütün araba satışlarının %80 ini oluşturuyor.

Bunun da ekonomik yorumu, yoksullar araba alıyor demektir.

Kriz var demek için ekonomik verilerin krizi göstermesi gerekir.

Bunun da somut verileri var.

Faizler dramatik biçimde yükselir.

Enflasyon yükselir

Beklenti endeksi dip yapar.

Mal ve emtiya satışlarında büyük düşüş olun.

Ekonomik büyüme negatife döner.

İşsizlik artar.

Geri dönmeyen kredilerde dramatik artışlar olur.

Döviz fiyatları yükselir.

Son veri dışında ülkede kriz olduğuna dair bir veri mevcut değil.

Bu benle alakalı değil. Ekonomi ölçülebilen bir bilimdir. Kriz var diyen veri sunacak.

Ayrıca kriz olan bir ülkede hiç kimse 4-5 G ihalesine o parayı vermez. Burdan da hesap edebilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yoksul araba alıyorsa bana asgari ücretten bir araba aldırsana ben beceremiyorum hesap kitapla bir el at. Türkiyede kredi borcu ve kartını ödeyemeyenlerin oranlarına bak. Ya parası olana hayat nasıl güzel her zaman görüyorum bu altı düşünen yok. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yoksul araba alıyorsa bana asgari ücretten bir araba aldırsana ben beceremiyorum hesap kitapla bir el at. Türkiyede kredi borcu ve kartını ödeyemeyenlerin oranlarına bak. Ya parası olana hayat nasıl güzel her zaman görüyorum bu altı düşünen yok. 

Dünyanın istisnasi bir kaç ülkesi hariç hiç bir ülkesinde asgari ücretle çalışan bir aile araba alamaz. Toplu taşıma araçları kullanırlar.

Ancak bir evde bir kişinin çalıştığı aile model ide dünyada yok karı koca çalışılır. Asgari ücret ististani bir durumdur. Bu hiç bir beceriniz olmadığı bir duruma delalet eder. Biraz becerinizi artırıp ücretini artırmanız gerekir.

Bu durumda da sıfır araç değil ikinci el araçlara yönelir ve yine biraz birikim uygun bir kredi ile arabanızı alabilirsiniz. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hiç bir beceresimi ? Üniversitelerden mezun olup mecbur çalışanlar var bu ücrete.

bu konuyu daha önce tartışmıştık aslında asgari ücret gerçek bir ücret değildir. Pek çok işyeri vergiden kaçmak için asgari ücret bildirir. Pekçok  işyerinde çalıştım büyük işyelerindinde mühendisler dahil pek çok kişi asgari ücretten gösterilir ama daha fazla ücret alırlar.

Ben kendi iş kolumda veyerimde 2.000 tl net ücret artı 2.000 tl üzerinden sigorta ve yemek dahil eleman bulamıyorum.

Ücreti artırmak birazda kişinin kendi becerisine bağlı.

Asgari ücret düşük mü derseniz evet düşük ama ülkenin gerçekliğinde bunu fazla yükseltmenin de olanağı pek yok gibi. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu konuyu daha önce tartışmıştık aslında asgari ücret gerçek bir ücret değildir. Pek çok işyeri vergiden kaçmak için asgari ücret bildirir. Pekçok işyerinde çalıştım büyük işyelerindinde mühendisler dahil pek çok kişi asgari ücretten gösterilir ama daha fazla ücret alırlar.

Ben kendi iş kolumda veyerimde 2.000 tl net ücret artı 2.000 tl üzerinden sigorta ve yemek dahil eleman bulamıyorum.

Ücreti artırmak birazda kişinin kendi becerisine bağlı.

Asgari ücret düşük mü derseniz evet düşük ama ülkenin gerçekliğinde bunu fazla yükseltmenin de olanağı pek yok gibi.

Siz kendinizi bayağı bir halktan soyutlamışsınız. Bu ülkede kriz var diyenlere ben raporlara analizlere bakarım diyorsunuz ama mühendisi bile asgari ücretli gösterdiklerini de kabul ediyorsunuz. Şimdi şirketler bu gibi oynamalar yapabiliyor da hükümetler mi ekonomik verilerle oynama yapamayacak? Bana diyorsunuz ama asıl ideolinin kralını siz yapıyorsunuz valla bravo. Birde yukarıda arkadaşa beceriksiz demişsiniz. Bu bile sizin halktan nekadar da soyut sadece ideolojisi için yaşayan bir insan olduğunuzu gösterir. Siz nereden bu arkadaşın özel durumunu bilipte beceriksiz diyebiliyorsunuz. Siz ölümüne ideolojik savunumlar yapan ve kafanızın dikine giden bir insansınız herşey açık ve net. İnsanlara tepeden bakmaya devam edin. Sizi alkışlıyorum.
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

. Şimdi şirketler bu gibi oynamalar yapabiliyor da hükümetler mi ekonomik verilerle oynama yapamayacak?

Verileri sadece hükümet tutmuyor. İTO, Ato gibi sanayi kurumları, üniversitler, Sendikalar,OECD vb yabancı kuruşlarda ve ondan önemlisi kredi notu veren kuruluşlar izliyor.

Bu veriler zaten esas olarak yatırımcılar için önemlidir. Verilere göre projeksiyon yaparlar. Veriler yanlış olsa o 3. iihalesine hiç bir yatırımcı 10 milyar dolar para dökmez..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Verileri sadece hükümet tutmuyor. İTO, Ato gibi sanayi kurumları, üniversitler, Sendikalar,OECD vb yabancı kuruşlarda ve ondan önemlisi kredi notu veren kuruluşlar izliyor.

Bu veriler zaten esas olarak yatırımcılar için önemlidir. Verilere göre projeksiyon yaparlar. Veriler yanlış olsa o 3. iihalesine hiç bir yatırımcı 10 milyar dolar para dökmez..

Hükümet bunları denetlemekten aciz diyorsunız yani. Bu konuda size sonuna kadar katılıyorum.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hükümet bunları denetlemekten aciz diyorsunız yani. Bu konuda size sonuna kadar katılıyorum.

Yahu hükümet bunları niye denetlesin ekonomik izleme ve değerlendirme yapıyor her biri. Bu yasak değil ki.. neyini denetleyecek :))

hepsi ayrı ayrı aylık veri yayınlar aralarında ciddi bir farkta bu güne dek çıkmadı

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yahu hükümet bunları niye denetlesin ekonomik izleme ve değerlendirme yapıyor her biri. Bu yasak değil ki.. neyini denetleyecek :))

hepsi ayrı ayrı aylık veri yayınlar aralarında ciddi bir farkta bu güne dek çıkmadı

Vergisini geciktirene çatır çatır ceza kesiliyor ama. İyi ne güzel yasak değil biz denetlemeyelim ama cezaları da uygulayalım kasaya para girmesi lazım :-)
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Vergisini geciktirene çatır çatır ceza kesiliyor ama. İyi ne güzel yasak değil biz denetlemeyelim ama cezaları da uygulayalım kasaya para girmesi lazım : :-

Konuyla alakası nedir bunun yada sizce konumuz ne bizim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İdeolojik savunmalardan ve insanlara tepeden bakmaktan şimdi aklınıza geldi değilmi : :-

Rakam veren biri nasıl ideolojik savunma yaparki..

Enflasyon yükselir

İşsizlik artar.

Bu benle alakalı değil. Ekonomi ölçülebilen bir bilimdir. Kriz var diyen veri sunacak.

Yukarıda ki göstergelere dair verileri rica edeyim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben bir gün yardım grubumuzla abiyi gezdireceğim görsün kenar kuytu köşleri insanların nasıl bu hallere geldiğini :)

Enflasyon yükselir

İşsizlik artar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben sana veri paylaşıyorum okumuyorsun. Fakat bir gün birini okur doğru diyip bizi kandırmışlar umarım demezsin :)

Paylaşsana bir daha :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Enflasyon yükselir

İşsizlik artar.

Gerçekten çok komik olmaya başladınız. İşine gelince isteyen gelirini düşük gösterir diyorsun. İşine gelmeyince veri bekliyorsunız. Veri görmek isterseniz, pazarlara çıkın,halk ötobüslerine binin. Kiracılarla sohbet edin. Alın size veri. Bşr veri daha vereyim bu sizi kesmez inanmazsınız. Koskoca et balık kurumu etlerinin yarısından fazlasını nereden alıyor biliyor musunuz. Yurtdışından. Üstelik tarım ve hayvancılık ülkesiyiz. Çok güzel değil mi :-)

Profilinize baktım da herkesle tartışıp durmuşsunuz. Üstelik bildikleriniz yüzünden değil şişirilmece yalan veriler yüzünden ve bilmedikleriniz için tartışmışsınız. Ve ne hikmetse son konulardan biri kapanmış. Biraz daha kurcalasam dahs neler çıkar kimbilir :-)

Buradan yönetime de bir çift lafım var. Sizler pan gibi devamlı insanları tahrik eden dalga geçeb birisine müsade ettikçe daha çok konu kapatırsınız. Bence ya beni ve benim gibi düşünenleri engelleyin çünkü ben sessiz kalmam. Veya devamlı ortalığı karıştıran pan ı engelleyin. Hangisi işinize gelirse. Böyle giderse forum daha bir beter olacak çünkü.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...