Jump to content

Sahibinden fıstık araba, fareler görmesin !

Ali
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Sahibinden fıstık araba, fareler görmesin ! Antep fıstığı kaplı bu araç Türkiye'de bir ilk. Araç sahibinden alınan ilginç bilgiler aracın yapım aşamasının ne kadar sıra dışı geliştiğini ortaya koyuyor. Daha önce 15 bin adet Antep fıstığından Atatürk portresi yapan Nilay Gündüz, bu sefer de 1974 model Vosvos'u yarım ton fıstık kabuğuyla kapladı.

fistik-gibi-araba-7676206_x_5460_o.jpg

Sahibinden otomobil dünyasına benzersiz bir araba. Gaziantep'te tasarım ve tablo işleriyle uğraşan Nilay Gündüz, yarım fıstığa benzettiği Vosvos otomobili, yarım ton fıstık kabuğu kullanarak fıstık kaplamasına çevirdi. Araç sahibinden alınan bilgilere göre arabanın bu hale getirilmesi çokta kolay olmadı. Arabanın sahibinden daha öncede eşsiz bir eser çıkmıştı. Antep fıstığından Atatürk portresi de yapan araç sahibinden aracın yapım aşamasını öğrendik..

YARIM TON FISTIK KABUĞU KULLANDI

Almanya'da 1900'lü yıllarda imal edilen kaplumbağa görünümlü otomobil, kendine has şekliyle halen ilgi odağı olmaya devam ediyor. Tasarım ve tablo işleriyle uğraşan Nilay Gündüz, daha önce 15 bin adet Antep fıstığından Atatürk portresi yapmıştı. Gündüz bu sefer de 1974 model Vosvos otomobili yarım ton fıstık kabuğuyla kapladı.

KİMYASAL DENEMELER 2 YIL SÜRDÜ

Nilay Gündüz, önünden geçen bir Vosvos'un kendisine bu fikri aşıladığını belirtti. Nilay Gündüz, "Çünkü görüntüsü yarım fıstığı anımsatıyor. O anda üzerinde fıstık kabuklarını hayal ettiğim zaman, çok mutlu olmuştum. Bittiğini hayal ettikçe daha da güzel olacağını düşündüm. Bunu üzerine AR-GE çalışması yaptım. Öncesinde nasıl olur diye kimyasal denemeler yaptım. Bu durum iki yıl kadar sürdü. Bunu hem suda hem de güneşin altında beklettim. Sağlamlığını da test ettik. Araba çok büyük bir cesaret işi, 1974 model bir arabadan bahsettiğim için kolay kıyamadı insan böyle bir araca. Çok ciddi bir çalışma yapmak gerekiyordu böyle bir araca, o testlerden geçti." dedi.

İZİN ALINABİLİRSE TRAFİĞE ÇIKACAK

Bu araç dünyada bir ilk olacağı için ciddi bir ses getireceğine inandığını söyleyen Gündüz, "İnsanların hayranlıkla ve şaşkınla güzel bir ilgileri var. Şu an daha yeni çıkmasına rağmen dikkat çekmeyi başardık. Bu araca yarım ton fıstık kabuğu kullanıldı. Trafiğe çıkmasında gerekli izni almaya çalışacağız. Çünkü trafikte ilk defa bir fıstık kabuğu arabası olacak bu nedenle de bunla ilgili yasal prosedürü yetkililer bile bilmiyor. Neler yapılabilir onu inceleyecekler, arabamız izni aldıktan sonra da trafiğe çıkacak inşallah. Her fıstık, 5 aşamadan geçiyor. Fıstıkları dizmeden önce yapılması gereken bir uygulama var, fıstıklar dizildikten sonra bir uygulama var, ondan sonra da dayz aşaması var, dayzdan sonra da vernikleyerek aşamayı sonlandırıyoruz." şeklinde konuştu.

Kaynak : http://www.haberler.com/sahibinden-fistik-araba-fareler-gormesin-7694076-haberi/

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...