Jump to content

2016 Lada Vesta

Mümin
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Lada'nın yeni modeli Vesta'nın giriş seviyesinde güncellenen 106 hp'lik 1.6 litrelik benzinli motor yer alacak.

2016-lada-vestanin-ilk-motor-secenegi.jp

Izhevsk fabrikasında sedan Lada Vesta'nın üretimine başlanmasına sadece 10 gün kaldı. Araçla ilgili yeni bilgiler gelmeye deavm ediyor. Lada Vesta'nın temel versiyonu modern 1596 cm3'lük 16 valf VAZ 21129 motorla donatılacak. Motorun gücü dakikada 5800 devirde 78 kW (106 hp), tork ise dakikada 4200 devirde 148 Nm. İyi ve dinamik bir performansa sahip motor 21127'nin yakıt ekonomisi, elastikiyet, gürültü, vibrasyon ve emisyon (Euro 5/6 uyumlu) açısından geliştirilmiş hali. JSC Avtovaz Pazarlama Direktörü Alexander Bredikhin'in sosyal medya paylaşımlarına göre motorun silindir yağlama sisteminde, yakıt enjeksiyonunda, hava giriş sistemi ve egzoz sisteminde iyileştirmeler yapılmış.

Lada Vesta'da manuel şanzımanın yanında opsiyonel olarak yarı otomatik şanzıman da sunulacak. Otomobil yapılan açıklamalara göre, sınıfının en iyi yol tutuşuna sahip araçlarından birisi ve yumuşak sürüş deneyimi, iyi kontrol edilebilen hızlanma süreci ve fren performansı ile öne çıkacak. Giriş versiyonundan itibaren aracın donnaımlarının oldukça zengin olacağı da gelen bilgiler arasında. 

2449479337-2016-lada-vesta-ilk-uretim-re

Pazarlama Direktörü Bredikhin, konu ile ilgili ısrarlı sorulara rağmen Rus mühendisliği ürünü bu yeni otomobilin ne kadar fiyatla satılacağını söylemediğinde bu konudaki gizem devam ediyor. Eylül ayının başında Avtovaz Satış direktörü Vitaly Osipov gazetecilere 495 bin ruble rakamını telaffuz etmiş ancak piyasalardaki duruma göre fiyatın değişebileceğini belirtmişti. Satışların Kasım sonunda başlaması planlanıyor ve donanım seviyesine göre Vesta sedan otomobillerin fiyatlarının 495 bin – 650 bin ruble aralığında olması bekleniyor. 2016 Lada Vesta fiyatının ülkemizde ise 40 bin TL'nin üzerinde olması öngörülüyor.

2449831068-2016-lada-vesta-ilk-uretim-re

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Lada'nın kendine göre bir kullanıcısı var makul fiyatlı araba arayanlar için bir seçenek. Kullanan ve memnun olan kişiler de tanıdım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...

Bu konu ile ilgili ilginç bilgiler gelmeye başladı.

LADA VESTA TÜRKİYE SATIŞ FİYATI

Vesta modelinin üretim bandına 76 milyon dolar yatırım yapan AvtoVaz, test araçlarını birkaç hafta içerisinde tamamlamış olacak. Eylül ayında tanıtılan araç 2016 başında Türkiye’de yola çıkabilecek.

Priora’nın yerini alacak olan Vesta test için gönderildiği Almanya’da da ABS ve denge testlerinden de başarıyla geçti. Önce hatchback tipi üretilecek olan arabanın sedan versiyonları daha sonra üretilecek.

2015 sonuna kadar 6 bin, gelecek yıl ise 70 bin araç üretilmesi planlanıyor. Rusya’da 495 bin- 600 bin ruble (10 bin dolar) satışa sunulması planlanan araçlar, Türkiye’de de 27-30 bin TL arasında bir fiyatla müşteriye ulaşacak.

Bu sebepten dolayı da Lada Cesta son günlerde Sahibinden.com'da en çok aranan araçlardan birisi olmuş :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Peki bu son yaşanılan Rusya-Türkiye ilişkileri. Bu durumu acaba nasıl etkiler ?

Yani Ruslar acaba otomobillerinde bir kıllık yaparlar mı ? Ne bileyim aniden patlayıp, tutmayan frenler. Kilitlenip dönmeyen direksiyon. Sıkışan gaz pedalı.. Patlayan lastik, kopan aks vs... :D  :geyik:

Daha kafamda deli sorular....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ladayı Rahmetli Özal zamanında Bulgaristan dan gelen Türkler zamanında tanımıştım Trakya lada samaralarla dolup taşmıştı

alınır mı diye soruyorum kendime

40.000 tl üzerinde olursa almam

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

17 saat önce, Burak :

Bu konu ile ilgili ilginç bilgiler gelmeye başladı.

LADA VESTA TÜRKİYE SATIŞ FİYATI

Vesta modelinin üretim bandına 76 milyon dolar yatırım yapan AvtoVaz, test araçlarını birkaç hafta içerisinde tamamlamış olacak. Eylül ayında tanıtılan araç 2016 başında Türkiye’de yola çıkabilecek.

Priora’nın yerini alacak olan Vesta test için gönderildiği Almanya’da da ABS ve denge testlerinden de başarıyla geçti. Önce hatchback tipi üretilecek olan arabanın sedan versiyonları daha sonra üretilecek.

2015 sonuna kadar 6 bin, gelecek yıl ise 70 bin araç üretilmesi planlanıyor. Rusya’da 495 bin- 600 bin ruble (10 bin dolar) satışa sunulması planlanan araçlar, Türkiye’de de 27-30 bin TL arasında bir fiyatla müşteriye ulaşacak.

Bu sebepten dolayı da Lada Cesta son günlerde Sahibinden.com'da en çok aranan araçlardan birisi olmuş :)

o aracın 30bine satılması için,6bin dolara bize gelmesi gerekir ki devlette 3500dolar vergi alsın 9.500dolar satıs fiyatı olsun oda 27-30bin arasına denk gelsin,,

bana hayal gibi geldi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dünyada Ruslardan başka kimse sibiryayı düşünerek araç yapmıyor,  hatırlarsak  skycativ mazda3ler  alamayanyaya fuara giderken 18 inç cantları 16 ile değiştirdiler sibiryadan geçilecek  yollar bozuk lastik mastik de bulunmaz oralarda diye... :) işte bu croossoverlar gibi yerden yüksek duran bu araç tam bu bölgeye göre üretilmiş görünüyor,  Toros niyetine kırda bayırda kullancaklara fırsat aracı, yumuşak sürüşü olduğundan eminim, Muhtemelen kaloriferi de iyidir fakat  bu bozuk ve boş yolların aracı bizim  sıkışık İstanbul  trafiğinde  muhtemelen harareti tavanda gezer  ve  yarı otomatik şanzımanın baskı balatası da  20bin km dayanırsa aferin derim ladaya... 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1993-96 yıllarında sıfır lada samara hatback otomobil satın alıp kullandım, gerçi iyi bir ikinci el fiyatına satmıştım, ama şunu söyleyeyim, bana bedava verseler almam, kullanmam. Hayatımda gördüğüm, en kötü işçilik, tasarım sorunları, gitmeyen ve sıcakta şişen motorlar, tutmayan fren sistemi, açık havada gider gibi izalasyon vs vs. bu aracı ruslar dizayn edip, işçilikleride onlar yaptıysa alana hayırlı olsun diyemeyeceğim, dikkatli olsunlar diyorum. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...