Jump to content

1.Nesil Mazda 3 Otomatik Vites Kaçırma Sorunu

matimato
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

merhabalar sizinle yaşadığım bir sorunu paylaşmak istiyorum. Bayram olduğu için de malum yardım alamadım.

Mazda 3 120.000 km 2006 model de

1. Geri vitese taktığımda önceden ileriye hiç kaçırmazdı.Şimdi düz yolda bile geriye takınca hafif ileriye gidiyor sonra geri vitese geçiyor. Sanki o arada vitese geçmiyor gibi.

2. Vites geçişlerinde araç ileri doğru itiliyor sanki.

3. 2. vitesten 3. vitese geçerken araba bağırıyor.Gaz veriyor. Çok zorlanıyor. Ama diğer vites geçişlerinde sorun yok.

4. Manuele geçmiyor. Manuel kısmına aldığımda ekranda AT yazmaya devam ediyor. Ve otomatik vites çalışmaya devam ediyor.

Bu sorunları son 2 gündür yaşıyorum.

Sizce sorun ne olabilir. Teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yağı değiştirdiniz mi hiç?

Manuel kontrol anahtarı bozulmuş olabilir.

3. Vitese geçerken bağırıyor dediniz. Akü resetleme yapıp ve sakin kullanarak deneyin bir de

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yetkili servise gittiniz de şanzıman yağı değişti mi? Değiştiyse eğer atf m-v standartlarında bir yağ ile mi değişti? Süzgeç de değişti mi?

Vites geçişlerindeki sertlik yağdan kaynaklı olabilir büyük ihtimalle.

Manuel kontrol için anahtar çalışmıyor işte (switch). Elektrikçi bağlantıları kontrol edebilir.

3. Vitesteki durum akü resetlemeyle gitmiyorsa selenoidde bir sıkıntı olabilir

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...
9/24/2015 4:43:24, Mutlu Tekir :

Yetkili servise gittiniz de şanzıman yağı değişti mi? Değiştiyse eğer atf m-v standartlarında bir yağ ile mi değişti? Süzgeç de değişti mi?

Vites geçişlerindeki sertlik yağdan kaynaklı olabilir büyük ihtimalle.

Manuel kontrol için anahtar çalışmıyor işte (switch). Elektrikçi bağlantıları kontrol edebilir.

3. Vitesteki durum akü resetlemeyle gitmiyorsa selenoidde bir sıkıntı olabilir

Bu akü resetleme nasıl yapılıyor 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10 saat önce, emreozkaya :

Akü eksi kutup başını çıkarıp kontak açıkken fren pompalıyosunuz 5 dk kadar bekleyince sıfırlanmış oluyor 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10 saat önce, Mutlu Tekir :

Akü eksi kutup başını çıkarıp kontak açıkken fren pompalıyosunuz 5 dk kadar bekleyince sıfırlanmış oluyor 

Cevabınız için teşekkürler peki Kaçkere pompalıyoruz freni belli bi sayısı varmi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 dakika önce, emreozkaya :

Cevabınız için teşekkürler peki Kaçkere pompalıyoruz freni belli bi sayısı varmi

önemli olan akü kutup başını sökünce sistemde kalan statik elektriği de bitirmek.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...