Jump to content

Mazda'dan Emisyon Açıklaması

Mehmet Özdemir
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Mazda, araçlarını sattığı ülkelerin yönetmeliklerine uyum sağlayabilmek adına ürettiği her benzinli ve dizel motor için sıkı bir çalışma içindedir.

Mazda, üretmiş olduğu araçlarda kesinlikle illegal bir yazılım veya araç kullanmaz. Mazda müşterileri, araçlarının yönetmeliklere tamamen uyumlu olduğu konusunda emin ve rahat olabilirler.

Günümüzde ve gelecekte, Mazda yakıt ekonomisi ve CO2 salınımını geliştirmeyi sürdürecektir. Egzoz emisyonunu olabildiğince temiz hale getirirken, sürüş keyfinden taviz vermeyip yeni teknolojiler geliştirmeye devam edecektir.

Mazda Motor Corporation

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Japon yanlış yapmaz, adamlar işlerine saygılılar, harakiri yapan adamlar bunlar :)

Bu olay toyota'da olsa ne olacağını biliyor musun :D

ya ben doğuş'un açıklamamaya koptum. Açıklamada açıklanan hiç bir şey yok :D

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

mazda keşke hiç bu topa girmese..

ne gereği var?

hani ne derler bi nemalanma falan çıkmaz bundan, şahsen etik bulmuyorum bu türden açıklamaları..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu nemalanmadan ziyade müşterilerini bilgilendirme. Bence doğru olanı yapıyorlar müşterilerine güven veriyorlar , sessiz kalmak daha kötü .

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

mazda keşke hiç bu topa girmese..

ne gereği var?

hani ne derler bi nemalanma falan çıkmaz bundan, şahsen etik bulmuyorum bu türden açıklamaları..

Tam tersinin olduğunu düşünelim bi an. Allah muhafaza, VW, özellikle doğuş grubunun reklamlarını seyredin sonra.

Meşhur karatren resmini koyup yanına da bi passat. Onlar bunu bizde bunu yaptık diye çıkarlardı piyasaya. :D

Bu nemalanmadan ziyade müşterilerini bilgilendirme. Bence doğru olanı yapıyorlar müşterilerine güven veriyorlar , sessiz kalmak daha kötü .

Kesinlikle açıklama iyi olmuş.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sadece vw değil, diğer markaların da bu işlere karışmış olabileceği haberleri çoğunlukla dolaşmakta.

Buna karşı bir açıklama yapma gereği hissetmiş olabilirler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Japonlar gururlu onurlu insanlardır. Böyle bir usulsuzluk çıksa emeği geçen çoğu mühendis ya istifa eder, ya intihar eder. Örnekleri çok tarihte.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda'nın değerleri evrenseldir; öyle bir test geçmek için falan değildir. 2013 Nisanda yaşadığım birşeyi hatırlatayım (galiba zamanında konusunu da açmıştım)

Aracın debriyaj pedalı punto (nokta) kaynakların tuttuğu yerden açılarak pedal yamulmuştu.O yüzden debriyajı çok hızlı kullanamıyor ve tam basınca döşemeyi eziyordum. Soruna Internetten baktığımda o sorunun Mazdanın kendisinden kaynaklı olduğu için garanti süresini 7'den 10 yıla yükselttiği yazıyordu yani eski parçayı alıp güçlendirilmiş  kaynaklı parça veriyorlarmış. O şekilde ücretsiz yenilemeden yararlanmadım çünkü zaten pedalı sökmüştüm sanayide punto kaynaklarını güçlendirip yeniden taktım, fakat böyle bir imkanı sunulması karşısında etkilenmiştim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

gözüme uyku girmiyordu şahsen acaba mazda da zehirliyor mu diye:)

bu arada mazda dahil dünyanın tüm otomobil şirketleri birleşip tüm motorlarını 25 bin yıl çalıştırsa dilovası'nın dünyaya bir günde veriği zararın yarısını gerçekleştiremez herhalde:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

gözüme uyku girmiyordu şahsen acaba mazda da zehirliyor mu diye:)

bu arada mazda dahil dünyanın tüm otomobil şirketleri birleşip tüm motorlarını 25 bin yıl çalıştırsa dilovası'nın dünyaya bir günde veriği zararın yarısını gerçekleştiremez herhalde:)

yok abi baya zarar veriyor araçlar. Milyonlarla araçtan bahsediyoruz. Bir Zaman'lar benzinde kurşun vardı biliyorsunuz, o Zaman araç sayısı çok az olmasına rağmen 1950'de çok bariz dünya zehirleniyordu (https://www.ekoloji.com.tr/resimler/13-5.pdf) biz yıllarca kurşunlu benzin kullandık. Bu arada kurşunsuz benzinden kurşun ayıklanmıyor. Doğal üretiminde yok, sonradan ekleniyor.

100 mwatt kömür santrali filtre takmazsa saldığı Azot oksit (NOx) 26 ton/yıl . http://www.ttb.org.tr/eweb/yatagan/2.html

VW sattığı hileli araçların saldığı NOx yanlış okumadıysam yılda 212.500 ton :(

Extrapolating that to 11 million cars around the world, and assuming the rest of the cars are driven the European average, we get somewhere between 86,800 and 212,500 additional tons of NOx emissions per year.**

http://www.vox.com/2015/9/23/9383641/volkswagen-scandal-pollution

Hala komplo mu diyorsunuz ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

VW sütten çıkmış ak kaşık değil ancak dünyada çevreyi kirleten  bir tek VW varmış gibi hareket edilmesi ortada başka birşeylerin de olduğunu akla getiriyor sadece hepsi bu.Bunun için NOX ve HP ölçümüne gerek yok, kaldı ki bu ölçümlerin kamuya açık şekilde ve bağımsız, tarafsız kuruluşlarca da yapılıp onaylanması gerek, örneğin Berlin Teknik Üniversitesi gibi başka başka kuruluşlar EPA'nın kullandığı techizat ile test yapıp değerleri yayınlamalı, Amerika'nın ipiyle kuyuya inersek hiçbirimiz çıkamayız. B

Screen%20Shot%202015-09-23%20at%2010.25.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bugün Face'te arkadaşlarımın hemen beni etiketlediği bir haber.

Gerçi bu bir iddia henüz. :)

Emisyon skandalına yeni karışan firmalar: Mercedes-Benz, Honda, Mazda, Mitsubishi

http://haber.sol.org.tr/dunya/emisyon-skandalina-yeni-karisan-firmalar-mercedes-benz-honda-mazda-mitsubishi-132199

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bugün Face'te arkadaşlarımın hemen beni etiketlediği bir haber.

Gerçi bu bir iddia henüz. :)

Emisyon skandalına yeni karışan firmalar: Mercedes-Benz, Honda, Mazda, Mitsubishi

http://haber.sol.org.tr/dunya/emisyon-skandalina-yeni-karisan-firmalar-mercedes-benz-honda-mazda-mitsubishi-132199

Ford neden yok o halde ? Mazda nın kullandığı motor ford grubunun motoru.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ford neden yok o halde ? Mazda nın kullandığı motor ford grubunun motoru.

Tek Ford değil ki ! Volvo, Citroen, Peugeot bu markalarında olması lazım. Tüm hepsi PSA motor kullanıcısı çünkü.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...