Jump to content

Mazda 3 2012 Dizel Impressive Almak İstiyorum

selcuk

Tavsiye Edilen Mesajlar

Mazda 3 2012 Dizel Impressive almayı ciddi ciddi düşünüyorum. Bircok kişinin söylediklerine kulak tıkıyorum. Araç hakkında sürekli iyi yorumlar var ama 2.el sıkıntısı oldugunu söyleyenler bir hayli fazla. Bu ön yargıyı kırmak lazım artık. Günümüz türkiyesinde mazda alıcısı bulmak cok zor olmasa gerek. Aracı almak için acelem yok  birkaç ay daha bekleyebilirim temiz olsun km si düşük olsun istiyorum arada sırada tecrübelerinizden faydalanmak isterim..

Bu aracın fabrika verilerini biliyorum ama şehir içi ve şehir dışı kullanımda yakıt verileri nedir

1 depo ile ne kadar gidebiliriz?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Selçuk öncelikli olarak umarım gönlüne ve bütçene göre bir guzu bulabilirsin inşallah.

2011 yılından bu güne Dizel Mazda 3 kullanıcısıyım. Bu güne kadar forumda Mazda'sını satamayan, yada çok çok uzun sürede satabilen birisi görmedim. 

Her halükarda her otomobilin alıcısı vardır. Şu var tabi ki aynı gün ilana koyup aynı gün yada ertesi gün satan çok az kişidir.

Yakıt konusunda Mehmet'in verdiği konuyu incele derim. Orada da çok yazdım. Burada da dile getirmek gerekirse şu şekilde.

İstanbul'da karmam 5.6 - 5,8 arası genel olarak. Çok yoğun trafikte dur kalk vas 6,0 - 6,2 litre arası olabiliyor. Ama genel karmam 5.8 dersek en mantıklısı.

Uzun yolda 3 yolcu, full bagaj ağırlığı ile İstanbul-Fethiye-Marmaris güzergahında ki ortalamam 4.4 litre idi. 42 litre yakıtla 965 km yol yaptım. Ortalama hızım 90-120 arası değişkendi.

Uzun yolda çok fazla kasmadan dikkat etmeden gidersemde 5.0 - 5.2 litre arası seyrediyor. 

Tamamen kullanımla alakalı bir durum. Aynı aracı kullanıp 7 litrenin altını göremiyorum diyen üyelerimizde var.

İşin özü her otomobilde olduğu gibi. İş sağ ayakta bitiyor.

İlk otomobilin mi olacak ? Yada ilk dizel otomobilin mi olacak.

Bizim guzuda en çok yaşanan problem baskı balata. Benim 102 Bin km'de başıma geldi. Değiştikten sonra ama bu güne kadar hiç bir sıkıntı, problem yaşatmadı. Bu problemi yaşayan bayağı bir dizel kullanıcısı oldu. Bayağı bir arkadaş garantiden değişim sağladı. 20-30 bin km'de yaşayanlar bile oldu.

Bizim dizel guzular biraz sessli ve titreşimli çalışıyor.Buda dizellerin genelinde var. Yeni güncel dizel modellerde bu sesi ve titreşimi azalttılar artık. 

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Hayırlısı olsun inşalllah senin için.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şehir dışı 90-100 civarı gidebilirsen 3,8 i görebiliyorsun. Şehir içinde dip gaz gezersen 10,2. Sürüşe göre bu ikisi arasında gidip gelirsin :) Ben 1100 km yol yaptım uzun yolda 110-120 arası hızlarla. Daha da fazla yapılabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Uzun yolda 3 yolcu, full bagaj ağırlığı ile İstanbul-Fethiye-Marmaris güzergahında ki ortalamam 4.4 litre idi. 42 litre yakıtla 965 km yol yaptım. Ortalama hızım 90-120 arası değişkendi.

karşılaştırmak isteyen olur diye ekstra bilgi...

aynı yolu  manisa izmir aydın üzerinden geçen hafta gittim.  90 litre lpg.       ortalama hız 110-190.

stablize asfaltta 225/45/17 lastikler çok yoruyor..     + rakım 1km yi geçince güç ciddi düşüyor. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benim ilk aracım olacak.  kardeşimde volvo s60 dizel var 2012. onu kullanıyorum genelde zaten mazdayla aynı motoru kullanıyorlar yabancı değilim gürültüye :)

Yakıt değerleri bana cok makul geldi. volvo ile kıyaslarsak epey fark var aynı motoru kullanmalarına rağmen

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benim ilk aracım olacak.  kardeşimde volvo s60 dizel var 2012. onu kullanıyorum genelde zaten mazdayla aynı motoru kullanıyorlar yabancı değilim gürültüye :)

Yakıt değerleri bana cok makul geldi. volvo ile kıyaslarsak epey fark var aynı motoru kullanmalarına rağmen

Aynen PSA motor. Citreon, Ford, Volvo, Mazda, Peugeot hepsi aynı ortak motoru kullanıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Selçuk öncelikli olarak umarım gönlüne ve bütçene göre bir guzu bulabilirsin inşallah.

2011 yılından bu güne Dizel Mazda 3 kullanıcısıyım. Bu güne kadar forumda Mazda'sını satamayan, yada çok çok uzun sürede satabilen birisi görmedim. 

Her halükarda her otomobilin alıcısı vardır. Şu var tabi ki aynı gün ilana koyup aynı gün yada ertesi gün satan çok az kişidir.

kesinlikle katılıyorum  dediğimgibi bu mazda önyargısını kırmakta bize düşüyor. Çevremizdeki kişilere bunu anlatmakta fayda var. beliki wv ciler kızacak ama boş jettaya sırf 2. eli yaygın diye dünyanın parasını veren insanlar bence ne yaptım ben diye bi düşünmesi lazım :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Allah sabır versin :) Ben de iki haftadır bakınıyorum ama kafama yatan bi impressive bulamadım. Malum sitede Kulu'daki beyaz aracın toplamda 10.000 TL'nin üzerinde hasar kaydı var. Sürücü airbag açılmış. Diğer ilanlarda baya bi yüksekten uçuşlarda.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Allah sabır versin :) Ben de iki haftadır bakınıyorum ama kafama yatan bi impressive bulamadım. Malum sitede Kulu'daki beyaz aracın toplamda 10.000 TL'nin üzerinde hasar kaydı var. Sürücü airbag açılmış. Diğer ilanlarda baya bi yüksekten uçuşlarda.

acelem yok önemli olan temizini bulmak :) 

hasar kaydı olmasa cok temiz araba iç döşemeleri falan cok ıyı o aracın 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kesinlikle katılıyorum  dediğimgibi bu mazda önyargısını kırmakta bize düşüyor. Çevremizdeki kişilere bunu anlatmakta fayda var. beliki wv ciler kızacak ama boş jettaya sırf 2. eli yaygın diye dünyanın parasını veren insanlar bence ne yaptım ben diye bi düşünmesi lazım :)

Selçuk kardeşim,

Biz toplum olarak binmek için değil. İkinci el satmak için otomobil alıyoruz genelde.

Çok sık otomobil değiştirmeyi düşünmüyorsan. Tavsiye ederim sana. Ama yok ben 1 yıl biner sonra satarım diyorsan bulaşma derim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çok sağol cümlemize insallah

benimle aynı aracı istiyorsunuz umarım bulursunuz:)

ben de bu yaz şöyle bi iki dolandım etafında ama fiyatlar birden çok arttı inceden vazgeçtim.

vazgeçme nedenim de aslına bakarsanuz yeni nesil mazda 3. bir sonraki aracım kesinkes bir dizel olacağı için skyactive dizeller nasıl olacak merak etmekteyim.

şimdilik tek kişi yaşayan arabayı tek kullanan bir kimseyim ve kendisinden uzun yol dışında ki kendisi bu iddiada bir araç değil zaten çok memnunum. 1000 km yol 1.3 ile bitmiyor. ama bu da yılda bir kez olduğu için hiç sorun değil ve bu yüzden beklemeyi düşünüyorum.

ama bir ila max iki yıl içerisinde benim için pek çok şey değişecek o zaman tabi çelik de değişecek.. pardon ben de otomobili bi üste değişecem:))

sabırlıyım bu aralar, piyasayı izliyorum sessiz sakin:))

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ama bir ila max iki yıl içerisinde benim için pek çok şey değişecek o zaman tabi çelik de değişecek.. pardon ben de otomobili bi üste değişecem:))

sabırlıyım bu aralar, piyasayı izliyorum sessiz sakin:))

Abi Tübitak'ta çip işi oldu herhalde? :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi Tübitak'ta çip işi oldu herhalde? :D

yok hocam nerdee:))

asistan mayışıynan da olacak şeyler değil zaten ama kıyıda köşede yıllardır ilgilenilmeyi bekleyen gayrımenkuller var.

onlar da bi izdivaç durumu olursa devreye alacağım şeyler du bakalım çok kurcalama:))

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hayirlisi hocam hakkinda bi arkadas bisey yazmisti bu araclar icin. Demis ki " Insanlar mazdalardan cok memnun oldugu icin koymuyorlar kolay kolay satisa" :))

evet şu an satışta bir mazda eksikse o da şahsen ziyadesi ile memnun olmam dolayısıyladır:))

sadece sınıf yükselteceğim gün satışa çıkacaktır kendisi.

sınıf yükseltme derken f segmenti falan..

şaka şaka şimdilik mazda3:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arşivlendi

Bu konu arşivlendi ve yorumlara kapatıldı

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.
  • Yeni Oluştur...