Jump to content

3. Nesil Mazda3 Yakıt Deposu Kaç Litre

Yusuf007
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar merhaba..

2015 model hb Mazda3 sahibiyim.. Arabayı bayiden evime getirip teslim ettiklerinde yaklaşık 200mt gittim ve benzin bitti :) saolsun bayi sıfır depoyla teslim etti. En yakın benzinlikten yaklaşık 188 lira gibi bir meblağ karşılığı depoyu doldurduğumu hatırlıyorum... Daha sonra yakıt aldığım her seferde farkettim ki depo 39lt yakıt alıyor. Bildiğim kadarıyla depo kapasitesi 51lt. Yakıt seviye ışığı yandıktan 10 km kadar sonra her sefer depoyu full doldurum ve max 180 lira 37-38 lt gibi yakıt alıyor. Hala çözebilmiş değilim durumu. Belki konu forumda açılmıştır ama acemiliğime verin lütfen. Bilgisi olan arkadaşlar yorum yapıp bilgi verirse sevinirim. Saygılar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Işık yanması aracın benzini bitmiş anlamına gelmiyor. 2 tık kala ışık yanıyor. Depo göstergesi boş gösterse bile galiba 7 litre benzininiz kalmaktadır. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

37 -38 ltre    + içinde 7 litre olsa,  en fazla 45 litre yapar..    değişik..

birdaha depoyu doldururken,  pompa attıktan sonra,  elinizle tetiğe basarak dökmeye devam edin.. öyle ki,  depo kapağından  baktığınızda  benzini görecek kadar..      acaba kaç alacak. 

ben 50 litre deposu olan ve genelde  42-43 litrede dolan pompa attıran  symbol'e   60-62 litre koyuyorum

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar merhaba..

2015 model hb Mazda3 sahibiyim.. Arabayı bayiden evime getirip teslim ettiklerinde yaklaşık 200mt gittim ve benzin bitti :) saolsun bayi sıfır depoyla teslim etti. En yakın benzinlikten yaklaşık 188 lira gibi bir meblağ karşılığı depoyu doldurduğumu hatırlıyorum... Daha sonra yakıt aldığım her seferde farkettim ki depo 39lt yakıt alıyor. Bildiğim kadarıyla depo kapasitesi 51lt. Yakıt seviye ışığı yandıktan 10 km kadar sonra her sefer depoyu full doldurum ve max 180 lira 37-38 lt gibi yakıt alıyor. Hala çözebilmiş değilim durumu. Belki konu forumda açılmıştır ama acemiliğime verin lütfen. Bilgisi olan arkadaşlar yorum yapıp bilgi verirse sevinirim. Saygılar.

Yakıt deponuz toplamda 51 litre.

http://www.mazda.com.tr/assets/turkey/cars/brochures/mazda3.pdf?epslanguage=en

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aslında şunu demeye çalıştım. O ışık 2 tıkta yanıyor.Siz yakıt aldığınızda 38lt+2tık+7lt kalmış. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet görünen 51 lt ama inanın değil. Benzin tamamen bittiğinde yani araç çalışmaz hale geldiğinde 40 lt diğer zamanlarda standart 38 lt benzin alıyor. fazlası değil. pompacı zorlasa bile max 1 lt daha koyabiliyor. anlayamadım kafam karıştı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aynı aracın bende 2014 modeli var.ben aracta 0 km. yazdıktan sonra 65 km.yol gittim.depoyu tıka-basa doldurduğumda araç 47 litre benzin aldı.bu hesaba göre depoda 4 litrelik yer daha vardı.demekki 0 km.yazdıktan sonra araç ortalama hızda 100 km.yol yapacak seviyededir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yabancı kaynaklı bir sitede bundan önce ki mazda 6' m için araştırma yaparken mazda'nın mazda 6 için hazırladığı bir teknik dökümanda ; benzin ışığı yandığında deponuzda 8 litre benzin kalmıştır anlamına gelir diye bir yazı okumuştum, gerçektende ışık yandıktan sonra 100-120 km yol gidiyordu araç.

Büyük ihtimal mazda' nın diğer modellerinde de aynıdır bu rakam. Benzin ışığı yanması= 8 Litre benzin

Benzincide benzin tabancası depo dolduğunda otomatik olarak attıktan sonra pompacıya doldurmaya devam et diyorum, benzin tabancasıyla manuel olarak depo taşıncaya kadar doldurunca, ortalama 5-6 litre daha benzin alıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet görünen 51 lt ama inanın değil. Benzin tamamen bittiğinde yani araç çalışmaz hale geldiğinde 40 lt diğer zamanlarda standart 38 lt benzin alıyor. fazlası değil. pompacı zorlasa bile max 1 lt daha koyabiliyor. anlayamadım kafam karıştı.

bir sorun ya da sıradışı bir durum olduğu kesin.

arkadaş benzin bitip yolda kaldıktan sonra bile 40 litre civarı aldı diyor?

öyle yedek depo vs ile ilgisi yok

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

forumda okuduğumu hatırlıyorum depo 51 litre ancak benzin pompasına zarar gelmesin diye daima 9-10 lt depoda benzin kalıyor ben gidilecek km 5 i gösterirken toplam 41 lt almıştım..tamamen koruma amaçlı olduğunu varsayıyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yani bahsetmek istediğim nu yedek depo yada içinde kalan yakıt olayı değil. fark 11 litre...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bugün depoyu doldurdum.tamı tamına 47.15 litre aldı.depo boştu ve 0 km yazdıktan sonra 50 km. yol yapmıştım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende yakıt bittikten sonra 70 km daha gittiğimi hatırlıyorum. yani 44 lt bitti ve 70 km daha rahat yol gitmiştim. 51 lt olduğu kesin. sanırım bahsettiğiniz durumda acaba diyorum benzin deposunda imalat hatası olarak bükülme falan olmuş olabilir mi? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende yakıt bittikten sonra 70 km daha gittiğimi hatırlıyorum. yani 44 lt bitti ve 70 km daha rahat yol gitmiştim. 51 lt olduğu kesin. sanırım bahsettiğiniz durumda acaba diyorum benzin deposunda imalat hatası olarak bükülme falan olmuş olabilir mi? 

Ben pek ihtimal vermiyorum. Çünkü araçların benzin depoları daha kalın ve daha sağlam çelikle yapılıyor. Yani bunun olabilmesi için, Allah korusun aracın takla atması, yada bir tırın, kamyonun altına filan girmesi gerekir. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bursa 'dan aracı alırken depo konusunda beni bilgilendirmişlerdi. İlk alımda 50 litreye yakın yakıt alacağını, toplam deponun 51 lt olduğunu ancak bu 51 litrenin aktif alarak 40 lt'sini kullandığını söylemişlerdi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

forumda okuduğumu hatırlıyorum depo 51 litre ancak benzin pompasına zarar gelmesin diye daima 9-10 lt depoda benzin kalıyor ben gidilecek km 5 i gösterirken toplam 41 lt almıştım..tamamen koruma amaçlı olduğunu varsayıyorum

Arkadaşıma katılıyorum.. Dün benzin 2 çıt kaldı ve 55-60km menzilin var diyordu.. Bende ilk benzinliğe girdim ve litresi 4.39kr olan 95 oktan bezinle opetten fulledim ve 167liralik aldı pompa attı ve pompacıyla manuel el yordamıyla koymaya devam ettik ve 3 liralik daha koyduk benzin ağzına kadar doldu taştı hatta taşmaya devam ediyor diye kapağı kapatıp arabayı salladık biraz :) ve akabinde kapağı açar açmaz benzin depoya foşur foşur gidiyodu, dönüp dolmuşmudur bak salladık girdi içine atalımmı biraz daha nedersin dedim abi gerek yok o boğazdaki yere kadar oturdu yani koymaya devam etsek 1 liralık ya alır ya almaz dedi.. eyvallah dedim.. Sonuç olarak 170tl lik benzin aldı ve 38.8 felan gibi yani 39 litre aldı ve araç 51 litre olmalıydı... 51-39=12 litre benzin varmış demkki.. ama 2 çıt ve 60 km menzil yalan yani menzil 0 a indikten sonrada gidecek demektir.. 12 litre benzinle 60 km gitmesini isteseydim copper s felan alırdım :) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu arabada daha önce hiç yolda kalıncaya kadar benzini bitirmemiştim, ama geçen gün denedim şehir dışındaydım, 2 Tık benzin kaldı Low Fuel uyarısı geldi sonra her zaman benzin aldığım benzinciden başka yerden almamak için yola devam ettim, bir tık kaldı sonra o kalan bir tık da yanıp sönmeye başladı, menzil 16 km gösterirken benzinciye girdim, Depo dolsun dedim tabanca 38 litre de attı, biraz bekleyip manuel olarak doldurmaya devam ettik depo taşma aşamasına gelinceye kadar doldu tam 41 Litre aldı, 181,5 TL tuttu .

Normal zamanlarda da eğer arabada çeyrek depo benzin varsa 50 lira yani güncel fiyat ile ortalama 10,5 litre benzin koyunca yarım depoyu geçiyor, veya yarım depo varsa 80 Lira (17,5 Litre)  koyunca full den 1 tık eksik seviyede dolu vaziyete geliyor.

Bundan önce 2009 Mazda 6 kullanırken onun deposu 64 litreydi, ama taşana kadar zorlayınca 68 litre falan alıyordu, o arabaya 50 lira (10,5 litre) benzin koyunca ibre yukarı doğru 1-2 milimetre oynar gibi oluyordu :) . Eğer ki çeyrek depo varsa üzerine 100 lira (21,5 Litre)  koyunca yarım depo veya yarımın biraz üzerine çıkıyordu aracın içinde bayram ediyordum :D , içinde benzin kalmamışken 150 Lirayla (32,5 litre) bile yarım depo olmuyordu :D , tam doldurmak için 315 lira  (68 Litre) koymak gerekiyordu . İnsanın yaşama sevincini söndürüyordu resmen, benzinciden çıkarken sürücüde depresyon belirtileri oluşmasına sebep oluyordu, benzincideki şoku atlatana kadar ilk 20-30 km' de yüksek sesle slow veya arabesk şarkı dinleme isteği oluşuyordu :D .

Bence Yeni Mazda 3 araçların benzin deposu  tamamen Türk sürücülerinin psikolojisini düzeltmek ve rahatlamalarını sağlamak için yapılmış :) , çeyreğin üzerine 50 lira (10,5 Litre) koyuyorsun hooop yarım depo dolu, çeyreğin üzerine 100 lira (21,5 Litre) koyuyorsun hoop full' e yakınsın, depon tam takır kuru bakır bomboş mu hiç üzülme ver 181,5 lira (41 Litre) depo full' lensin :D . Bence Mazda' nın Türkiye için geliştirdiği ve standart olarak bütün yeni araçlarında sunduğu (sürücüye psikolojik destek paketi) ( SPDP) olabilir :D .

Mazdacı 1990 tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...