Jump to content

3. Nesil Mazda3 Yakıt Deposu Kaç Litre

Yusuf007
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Odb Nedir ? ??? 

Aracın hatalarını okumak için bilgisayarla bağlandıkları yere takılıyor. Akıllı telefonununuz varsa oradan da torque programını indirip aracın verilerine bakabiliyorsunuz. Bir çok verisi oradan okunuyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Odb ile bakmadım ama, göstergedeki çizgiler tam olarak bittiğinde dahi depoda 5-6 lt yakıt kalmış oluyor. Tam bu vaziyette yakıt aldığımdan dolayı biliyorum. Önce yakıt az uyarısı , sonrasında kalan menzil sıfırlanıyor ve en son olarakta gösterge çizgileri sıfırlanıyor. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bence Yeni Mazda 3 araçların benzin deposu  tamamen Türk sürücülerinin psikolojisini düzeltmek ve rahatlamalarını sağlamak için yapılmış :) , çeyreğin üzerine 50 lira (10,5 Litre) koyuyorsun hooop yarım depo dolu, çeyreğin üzerine 100 lira (21,5 Litre) koyuyorsun hoop full' e yakınsın, depon tam takır kuru bakır bomboş mu hiç üzülme ver 181,5 lira (41 Litre) depo full' lensin :D . Bence Mazda' nın Türkiye için geliştirdiği ve standart olarak bütün yeni araçlarında sunduğu (sürücüye psikolojik destek paketi) ( SPDP) olabilir :D .

hahahhah yemin ediyorum çok mantıklı açıklamışsın olayı :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Bence de bir gariplik söz konusu. 70km daha gider dediğinde benzinciye doldurmasını söyledim. 37 litre yakıt aldı...

Yakıt tüketimim ortalama 8litre/100km. Benzin deposu dolduğunda araç 650km gider diyordu. Ortalamanın 8 olduğunu düşündüğümde aracın içinde 52 litre benzin olması lazım 650 km gitmesi için. Araç bilgilerine depo 51 litre. Yani mantıklı. 

Gariplik şurada başlıyor. 650-70=580km. Ortalama 8 litre yakıyorsa, 580km gitmesi için 46 litre yakıt alması lazım. Ama araç 37 litre benzin alıyor ve 460km gidiyor. 

E tamam anladık, hesaplamaya göre 460km giden araç 37-38 litre yakıt yakar. Ortalaması da 8lt/100km'dir. 

Ama depoyu doldurduğumda neden 650km gider diyorsun? ben 460 gidiyorum. 190km fark var. Bu da 14 litre benzin demek. Yeniden benzin aldığımda da 38 litre alıyorsun?

Olay şu ki, benzin 70km kaldı dediğinde aslında 190km kalmış oluyor. Benzin 650km kaldı dediğinde 52 litre varken, 70km kaldı dediğinde 14 litreyi görmüyor.

Depo doluyken 14 litrelik farkı hesaba katarken, depo azalmaya başladığında bu 14 litrelik kısmı hesaba katmıyor. Çok ilginç bir durum...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yakit deposu 51 litre ama kimsenin benzine guvenip yolda kalmasini istemiyorlar ve biraz yogurdu ufleterek yediriyorlar. Yani  Benzin seviye isigi Mazda’da biraz erken yaniyor orasi dogru. Ben bir keresinde isik yandikten sonra yaklasik 50 km daha gittim daha fazla gitmeye cesaret edemedim ancak depoyu doldurdugumda 39 litre aldi. Benzin azalinca gosterilen menzile fazla aldanmayin. Benzin seviyesi belirli bir seviyenion altina dusunce en kotu senaryoya gore hesapliyor olabilir kalan menzili. Depodaki benzine cok guvenmeyelim diye.

gas_tank.png

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Odb Nedir ? ??? 

Aracın hatalarını okumak için bilgisayarla bağlandıkları yere takılıyor. Akıllı telefonununuz varsa oradan da torque programını indirip aracın verilerine bakabiliyorsunuz. Bir çok verisi oradan okunuyor.

Merhabalar bahsettiğiniz torque programı nasıl çalışıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Odb Nedir ? ??? 

Merhabalar bahsettiğiniz torque programı nasıl çalışıyor.

Google' a torque yazarsanız bir çok bilgi mevcut.

Aracın Odb cihazını aracın odb bağlantı noktasına takıyorsunuz. Akıllı telefonunuza torque programını yükleyip bluetooth ile bağlantı yapıyorsunuz. Aracın tüm verilerini ( üreticinin izin verdiği) oradan görebiliyorsunuz. Arızalarını, tork güç değerlerini, 0-100 hızlanması, yakıt ortalaması, depodaki yakıt v.b bir çok bilgi mevcut.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

Herkese merhaba,

Bugün bilgisi olan arkadaşlara bir sorum olacak. Forumda biraz gezindim ama maalesef bulamadım. Aracım 2014 Mazda 3, benzin deposu 51Lt deniliyor fakat dün akşam depo neredeyse tamamen boşken yani kalan menzil 6 Lt yazıyordu depoyu doldurdum ve pompacı silme doldurduğu halde 42 Lt aldı. Bu konuda görüşlerinizi rica edeceğim. 

Saygılar,

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

25 dakika önce, Mercan :

Herkese merhaba,

Bugün bilgisi olan arkadaşlara bir sorum olacak. Forumda biraz gezindim ama maalesef bulamadım. Aracım 2014 Mazda 3, benzin deposu 51Lt deniliyor fakat dün akşam depo neredeyse tamamen boşken yani kalan menzil 6 Lt yazıyordu depoyu doldurdum ve pompacı silme doldurduğu halde 42 Lt aldı. Bu konuda görüşlerinizi rica edeceğim. 

Saygılar,

Kenan merhaba,

Forumdaki ortak konu başlığı ile birleştirilmiştir. Bu konuda sorunun yanıtını bulabilirsin. Keyifli forumlar diliyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Alıntı

ben cuma günü 0 km.yazdıktan sonra 80 km.yol gittim.bakalım kartım dönünce tam depoyu dolduracağım ne kadar alacak.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

25.11.2015 at 10:09, M.E.G :

Google' a torque yazarsanız bir çok bilgi mevcut.

Aracın Odb cihazını aracın odb bağlantı noktasına takıyorsunuz. Akıllı telefonunuza torque programını yükleyip bluetooth ile bağlantı yapıyorsunuz. Aracın tüm verilerini ( üreticinin izin verdiği) oradan görebiliyorsunuz. Arızalarını, tork güç değerlerini, 0-100 hızlanması, yakıt ortalaması, depodaki yakıt v.b bir çok bilgi mevcut.

Seçkin Bey merhaba,

Bu ODB için araca bağlanan cihazın wifi veya bluetooth olması farkeder mi. Bluetooth olanlar daha uygun fiyatlı diye soruyorum. Aracım 2014 Mazda 3.

Teşekkürler

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...
10.02.2016 at 09:12, Erceylan :

ben cuma günü 0 km.yazdıktan sonra 80 km.yol gittim.bakalım kartım dönünce tam depoyu dolduracağım ne kadar alacak.

Arkadaşlar  geçen hafta depoyu doldurdum.tam 49 litre benzin aldı.demekki ekranda 0 yazdıktan sonra düz yolda 100 km. hızı geçmeden 100 km.daha gidilebiliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...
01.03.2016 at 22:06, Erceylan :

Arkadaşlar  geçen hafta depoyu doldurdum.tam 49 litre benzin aldı.demekki ekranda 0 yazdıktan sonra düz yolda 100 km. hızı geçmeden 100 km.daha gidilebiliyor.

Menzil 0 km yazdıktan sonra mecburi olarak 75 km gitmişliğim var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Depo 51 lt. Yakit isigi yanip gidilecek km bilgisi "0" gosterse bile arac 75-100 km daha gider. Yakit isigi yaninca en fazla 40 lt falan yakit alabilirsiniz. Bu bir guvenlik onlemidir. Olasi yakit sisteminin hava yapmamasi, azalan yakit seviyesi nedeniyle yakit pompasinin ariza olasiligi, yakit tortularinin zamanla depo dibine birikmesi ve en onemlisi yolda kalmayin diye dusunulmus bir sistem. Aracimda hicbir zaman ceyrek doponun altina dusmem ekstrem durumlar haric

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bir saçmalıklar döndüğü ortada. buraz fazla güvenlik temelli bir  işe girişmiş gibiler. ancak depoda hep az yakıt olması yakıt pompası arazası veriyor. benim mazda 2'de nasıl olsa lpg'li diye dikkat etmezdim öyle kalırdı sonra yakit pompası arızası ile yolda kaldım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

Hortlatayim bu konuyu. Dun isik yandiktan sonra yaklasik 90 km daha kullandim. Normalde yapmam boyle ama biraz ihmal biraz da yolum uzerinde Shell olmamasindan dolayi oldu. En sonunda yuregim pir, pir atarak bir benzinciye girdim 😀 51 litre benzin aldi. Bu benim kisisel rekorum Mazda 3 ile. Var mi artiran? 😀 

6332FE11-F356-4599-B94B-6622CAAAE222.jpeg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...