Jump to content

3. Nesil Mazda 3 Alan veya Alacaklardaki Naz ve Kırılganlık

Katil Balina
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

son dönemlerde cihazın piyasaya çıkması ile başlamış naz ve kırılganlık.

bazıları insanların kırmızı ışıkta arabasından inip kendisini alkışlamasını bekliyor bazısı sanki honda toyota vw ya da ford almamış diye kendisine forumca birleşip törenle madalya takmamızı bekliyor.

özellikle alacak olanlarda tuhaf bir ilgi alaka budalalığı almış başını gidiyor, alanların da bazıları gelip ilgi alaka sağlaması yapıyor.

tamam almışsın arabanı hayırlı uğurlu olsun alacaksan da yine hayırlı uğurlu olsun ama nedir yani bu afra tafra hakkaten anlamıyorum..

şimdi yanlış olmasın biri alacaksa elbette gelip soracak ama biraz makul davranmakta da fayda var.

alan da memnun değilse otomobilin fiyatı ortada zaten çok zarar etmeden satar gider başkasını alır rutine döner..

ama bazılarında öyle ki şener şen'in demesince "walla sataram köyü haaa" tavrı hasıl oluyor.

sanırsın buradakiler de maraba!!

noolur satma falan..

insan biraz mütevazi olur nedir ki yani bu!!

(ilk "kıskanmış" temalı girinin madalyası da benden:)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yeni otomobil alan arkadaşlar, normal olarak diğer firmaların her yeni otomobil segmentlerinde kaşılaşılan bazı ufak tefek sorunları bayağı büyüttükleri görülüyor. İnternetten araştırma yapsınlar her firmada fazlasıyla bu şikayetler görülüyor, mesele sanki sadece mazda da varmış gibi bir algı oluşturuldu. Ben öyle hissettim. Belkide arkadaşların ciddi anlamda para ödediklerinden daha hassas olmaları normal karşılanmalı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bence sebebi Türkiye'de araçların çok pahalı olması, çok zor sahip olunması. İnsanlar dünya para verip borç harç aldığı arabadan maksimum fayda bekliyor ve  en küçük problemde moralleri bozuluyor. Kimi dünyadaki en önemli şeymiş gibi takıntı haline getiriyor. Ben hep ikinci el alıyorum, dolayısıyla beklentilerim makul ve kafam rahat oluyor. Sıfır araç alsam aynı psikolojiye belki kapılabilirim.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Katil balina abi niye kıskanıyorsun? İlk ben söyleyim dedim :D

Bizde en azından benzin döküp yakarım diyen yok :)

hocam sen ne desen başım üstüne seninki sayılmaz:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

diğer taraftan biraz sert ama haklı olduğum konusuna gelince evet sert ve haklıyım kim ne derse desin.

bu ne ya!?

çok cocuksu ve kırılgan değil mi ilerleyen muhabbet?

yaralı yavru ceylan modu da bi yere kadar. bakıyorum şöyle arkadaşlar binbir tevazu ve saygıyla 93 model arabasına çözüm ararken biri geliyor tüm pervasızlığıyla şura şöyle şuramdan yel aldım vs..

en nihayetinde aldığın c segmenti bi otomobil.

sanırsın roma senatosu üyesi ve ferrari alabilecekken aston martin almış!!

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

katılıyorum ... başka bir konu başlığı altında yazmıştım ve tekrar ediyorum. herkes beklentilerini iyi ayarlar ve aldığı ( yada alacağı ) aracın gerçekte ne olduğunu ( uçak almıyoruz ) bilirse kesinlikle kendisine de etrafındaki insanlara da daha faydalı olacaktır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

diğer taraftan biraz sert ama haklı olduğum konusuna gelince evet sert ve haklıyım kim ne derse desin.

bu ne ya!?

çok cocuksu ve kırılgan değil mi ilerleyen muhabbet?

yaralı yavru ceylan modu da bi yere kadar. bakıyorum şöyle arkadaşlar binbir tevazu ve saygıyla 93 model arabasına çözüm ararken biri geliyor tüm pervasızlığıyla şura şöyle şuramdan yel aldım vs..

en nihayetinde aldığın c segmenti bi otomobil.

sanırsın roma senatosu üyesi ve ferrari alabilecekken aston martin almış!!

ben buna katılmıyorum 93 model arabamda vardı, onda da yel aldığında, onda da uğraşırdım.. uğraştım da..sizi bu kadar ne kızdırdı bilmiyorum ama ben araba konusunda titiz bir adamın bir yerinden ses geldiğinde ona dikkat kesilirim benı hasta eder o ses..ama misal başka konularda da bir o kadar rahatımdır evi su bassa şişme koltuk alır keyfıme bakarım.. Ayırca açtığınız konu sadece mazda kullanıcılarına özel bir şeymi? bunuda anlayamadım pek.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

katılıyorum ... başka bir konu başlığı altında yazmıştım ve tekrar ediyorum. herkes beklentilerini iyi ayarlar ve aldığı ( yada alacağı ) aracın gerçekte ne olduğunu ( uçak almıyoruz ) bilirse kesinlikle kendisine de etrafındaki insanlara da daha faydalı olacaktır.

işte buna bi inmek gerek.. aldığınız araçlar bizim tarikat gibi çalışıp bir tür illüzyon yaratarak almanızı sağladığımız otomobiller değil!

beğenmişsen almışsın gel eksisi artısı bu de alacaksan artısı eksisi şu de ..

ama o "satacam köyü ha" afrası tafrası nedir ya!?

satacaksan sat ve çık git buradan!

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben buna katılmıyorum 93 model arabamda vardı, onda da yel aldığında, onda da uğraşırdım.. uğraştım da..sizi bu kadar ne kızdırdı bilmiyorum ama ben araba konusunda titiz bir adamın bir yerinden ses geldiğinde ona dikkat kesilirim benı hasta eder o ses..

ilkin belirteyim efenin beni kızdıran bişey yok.

bahsini ettiğim şey insanların yeni aldığı otomobilde takıldığı ses de değil.. bu türden sorunlar hep olur. memlekette 500 bin verip aynı sorunu yaşayanlar da olabiliyor yani..

tekrar etmek istemezdim ama edeyim madem anlaşılmamış;

söylediğim şey şu!

"ilgi alaka budalalığı"!

yani yeni model olarak alanların almış olmaklıkları dolayısıyla forumda talep ettikleri saygı duruşu!

adam arabasından bahsederken 29 ekimde geçen tank gibi el kafada selam bekliyor forum ahalisinden!

ne kadar ayıp!

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sevgili dostlar bence anlaşılmayan bir durum var ve konu sapacak gibi duruyor. bu nedenle kısa bir ara buluş yapmak istiyorum.

sayın katil balina arkadaşımızın dediği şey neden sesten şikayetçisin, neden performanstan şikayetçisin olayı değil. elbette memnun değilsen şikayet edeceksin. demek istediği sanki mazda alırken bazı kesimlerin arabaya ilahi bir hava ile bakması gerektiği ve nasıl bu araba uçmaz , nasıl bu arabadan ses gelir olayıdır... yani herkes üstüne alınmasın bir çoğunuzu ilgilendiren bir durum değil. sadece gerçekten bu tavırda olanlar aldığı şeyin insan yapımı olduğunu unutmamalı demek istiyor. BENCE...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu konuda bir iki şeyde ben söylemek istiyorum.

Mazda modellerini bize silah zoruyla mı satıyor ?

Yanıt, hayır tabi ki...

Peki Mazda almadan evvel bu aracın garantisinin kaç yıl olduğu. Ve bakımlarının hangi aralıklarla olduğu belli değil mi ?

Elbette belli, 6 ay 10 Bin km..Hangisi önce dolarsa.

Neymiş efendim şu markada böyleymiş, bu ülkelerde şöyleymiş...Bizde neden böyleymiş !  Yada ben bilmiyordum, aldıktan sonra öğrendim. 

Yahu ilk sorulması gereken soruların başında geliyor bu servis-bakım konusu. Kullanma kılavuzu zaten hiç okuma alışkanlığımız yok. Manavdan karpuz almıyoruz ki !! Neredeyse 90 bin lira verip otomobil alıyoruz. Garantisi süresini, servis sayısını, bakım aralıklarını başta soracaksın.

Öbür türlü olayı şuna benzetiyorum.

Pazardan seçmece domates alıp eve geldikten sonra. Çürük domates gördüğünde, pazarcıya hayıflanmaya benziyor.  Yahu sen seçtin domatesi...

Ürünü satın aldığında bakım 1 yıl 10 Bin km'dir. Ama aldıktan sonra 6 ayda düşürürler, o zaman hayıflanmaya hakkın var.

Ama insaf ya, sıfır otomobil alıyorsun..Tüm koşulları kabul ederek. Akabinde ilk 6 geldiğinde başlıyorsun vay efendim niye 6 ay.

Şu çuvaldızı nedense hep bir başkasına batırmayı seviyoruz. Birazcık kendimize batırsak ne güzel olacak şu işler.

Zıt görüşlere nedense saygı duyamıyoruz. Yakın zamanda servis kampanyası konusunda, Mazda 3 periyodik bakım aralıkları konusunda, 3.Nesil Mazda 3 çelişki konusunda tuhaf alınganlıklar oldu. Cidden anlam veremiyorum.

Daha yazacak şeyler var aslında da...Bu günün Pazartesi oluşu, yoğunluk vs. şimdilik bu kadar.

Not: Bu son satırı sonradan ekleme gereği hissettim. Elbette ki eleştiriler, istekler belirtilecektir. Ama bunda üslup çok önemli. Bizi gerzek yerine koyuyorlar gibi ile başlayan bir cümleyi ben kabul edemiyorum.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

son dönemlerde cihazın piyasaya çıkması ile başlamış naz ve kırılganlık.

bazıları insanların kırmızı ışıkta arabasından inip kendisini alkışlamasını bekliyor bazısı sanki honda toyota vw ya da ford almamış diye kendisine forumca birleşip törenle madalya takmamızı bekliyor.

özellikle alacak olanlarda tuhaf bir ilgi alaka budalalığı almış başını gidiyor, alanların da bazıları gelip ilgi alaka sağlaması yapıyor.

tamam almışsın arabanı hayırlı uğurlu olsun alacaksan da yine hayırlı uğurlu olsun ama nedir yani bu afra tafra hakkaten anlamıyorum..

şimdi yanlış olmasın biri alacaksa elbette gelip soracak ama biraz makul davranmakta da fayda var.

alan da memnun değilse otomobilin fiyatı ortada zaten çok zarar etmeden satar gider başkasını alır rutine döner..

ama bazılarında öyle ki şener şen'in demesince "walla sataram köyü haaa" tavrı hasıl oluyor.

sanırsın buradakiler de maraba!!

noolur satma falan..

insan biraz mütevazi olur nedir ki yani bu!!

(ilk "kıskanmış" temalı girinin madalyası da benden:)

sataram ha kısmını üstüme alınarak şöyle anlatayım; önümüzdeki hafta aracın garantiden 3 parçası değişecek. (servise gittiğim 3. seferde anca karar verildi) bahsedilen yakıt değerleri yok, 110 beygirlik 1,2 motorlar dalga geçiyor vs vs... 

şimdi bu yazdıklarının hepsi doğruda benim merak ettiğim bu seni neden rahatsız etti? (: satarsam satarım sevinirsem sevinirim (:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sataram ha kısmını üstüme alınarak şöyle anlatayım; önümüzdeki hafta aracın garantiden 3 parçası değişecek. (servise gittiğim 3. seferde anca karar verildi) bahsedilen yakıt değerleri yok, 110 beygirlik 1,2 motorlar dalga geçiyor vs vs... 

şimdi bu yazdıklarının hepsi doğruda benim merak ettiğim bu seni neden rahatsız etti? (: satarsam satarım sevinirsem sevinirim (:

beni "şahsen" ilgilendiren bir kimse değilsiniz, sizi tanımıyorum bile.. ister satar ister atarsınız, sizin tasarrufunuzda olan bir şey..

benim bahsini ettiğim şey ise dikkatimi çeken bir "durum değerlendirmesi". hedef belirleyip kişisel husumetler ortaya koymak değil.

öte yandan beni "rahatsız" etmişliği falan da yok, bilakis bu türden çıkışlara bakıp eğleniyorum bile:))

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

beni "şahsen" ilgilendiren bir kimse değilsiniz, sizi tanımıyorum bile.. ister satar ister atarsınız, sizin tasarrufunuzda olan bir şey..

benim bahsini ettiğim şey ise dikkatimi çeken bir "durum değerlendirmesi". hedef belirleyip kişisel husumetler ortaya koymak değil.

öte yandan beni "rahatsız" etmişliği falan da yok, bilakis bu türden çıkışlara bakıp eğleniyorum bile:))

heh şimdi oldu, eğlenin diye yazıyorum zaten (: aracımla ilgili olan can sıkıntımı sizlerle bu şekilde paylaşarak azaltmaya çalışıyorum. ama sıktı gerçekten (: sataram...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Üstat işin birde şu şekilde boyutu mevcut.

Tutulmuyor, 2. eli düşük, parçası yok şeklinde çevredeki tüm mahalle baskılarını kenara bırakıp yada umursamayıp arabalar mazda, kalpler namazda ;) şeklinde araç alıyoruz. bunu duyan bir takım arkadaşlarımızda alıyor ve o fiyata bulabileceği maksimum konforu ve güvenliği buluyor, yetmiyor, bir fazlasını istiyor ve sizin dilinize düşüyor  :):2funny:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...