Jump to content

Mazda 3'ümü Satıp, Vw Golf 7.Nesil Almak ?

yigitgurel

Tavsiye Edilen Mesajlar

Yanlış anlamayın sizler için söylemedim her volkswagen konusunda öyle bir anlatılıyor ki araçlar ona şaşırıyorum. Ben çevremde daha hiç duymadım öyle kronik problemlerini ama forumlarda var. 

dostum yakınımda vw kullanan yok..sade arkadasım scirocco alacaktı 1.4 tsi 160hp olan..vw ustası akrabası varmış,hatta ona güveniyordu o anlattı sen istersen bir arastır . tsi piston yaz google ilk çıkanlar ''1.4 tsi piston failure ''tarzı şeyler 1.4 tsi piston yaz arat,,bizde ordan okuduk vazgeçtik,,bize söylenende orda okuduklarımızda aynıydı,,piston kolu mu ne kırıyormus arac,,garantide bile olsa garanti pistonu yapıyomus ama o kırıldı diye atıyorum üst kapak kırıldı surası bozuldu fln onları kabul etmıyormus..zaten vw garantisinin servisinin nasıl işlediği dillere destan,,imkanın varsa 0 vw al..ama 2.el alma..ha illa alıyosan manuel ve dizel al..dsg den de uzak durmus olursun tsidan da

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şirokkonun piston olayını ben de çok duydum. Bunun yanında 1.4 180 TSI vardı bir aralar o da sorunluydu ama o motorların hiçbiri şuan yok :D  1.4 artık ACT 150 hp ve 125 hp olarak var.  Tabi sokağa indiğimiz zaman bir günde en az 50 tane vw görüyoruzdur yolda. Bence satan kişinin güvenirliğinden emin olduktan sonra TSI olarak bir sıkıntı çıkmaz ama DSG konusunda katılıyorum. İnsanlar DSG nedir ne değildir hiç bilmiyor, yeni DSG her ne kadar kendini korumaya çalışsa da, süren kişi sakin olsa bile farketmeden DSG'yi yıpratan şeyler yapmış olabilir.  Ama hayat bir risk değil midir zaten ? :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bence vw alma malum durumları ortada her ne kadar büyük firma olsa bile Almanya'da ya çevre yada ekonomi bakanıydı tam hatırlamıyorum  ' vw bu krizi atlattığında artık eski vw olmayacak'  diye demeç verdi.

selamlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2012 Mazda icin bir sey diyemem ama ben 2015 Golf VII ve 2015 Mazda 3 ile test surusu yaptim. Hatta emin olmak icin her iki araci da ikiser defa surdum. 

Burada satilan Golf 1.8 litre TSI Mazda 3 ise 2 litre Skyaktive motorlu. Turbo’nun verdigi tork avantaji nedeniyle Golf hizlanma acisidan bir adim ondeydi. Ancak TR’de satilan Golf ve Mazda 3 arasinda (1.2 TSI vs 1.5 Skyactive) performans acisindan fazla bir fark olacagini sanmam.

Yol tutus acisindan da cok fark yoktu. Ben duz vites almak istiyordum. Mazda 3’un vites gecisleri ve direksiyon hissi bir nebze daha iyidi. 

Eger otomatik dusunuyorsan DSG Mazda 3’un otomatik vitesinden cok daha iyi bir sistem. DSG’in ilk ciktigi zamanlardaki sorunlar da azaldi artik. Ama tabi uzun vadede her zaman risk var. Risk derken tam garanti bittikten sonra DSG’nin su koyvermesi riski :)  VW’lere motor & sanziman garanti suresi ne kadar veriyorlar?

TR’de VW’in ikinci el acisindan avantaji var. Her ne kadar Mazda da yayginlasmaya basladiysa da VW’in ikinci el piyasasi daha hareketli eger ileride satmak istersen. 

Malzeme kalitesi ve iscilik acisindan yeni Mazda 3 ile Golf arasinda cok bir fark yok. Bir onceki nesilde bu fark daha fazlaydi.

Sonucta Mazda 3’u secmemim 2 ana sebebi vardi:

Birincisi ayni paraya Mazda 3 cok daha dolu bir araba veriyordu. Golf de Mazda 3’de istedigim donanima ulasmak icin fiyati oldukca yukseltmek gerekiyordu. Yalniz donanim seviyeleri her ulkede degisiklik gosteriyor. Senin surdugun Golf hangi modeldi? Midline Plus mi yoksa Comfortline mi?

Ikincisi ise araclarin gorunusu :) Golf trafikte bir nevi elini sallasan ellisi konumunda. Mazda 3’un gorunumu ise basarili gercekten. Hatta uzaktan bakinca sinifinin ustunde bir araba izlenimi veriyor.

Eger Golf’e bakiyorsan Seat Leon’lara da bir bak. Ayni fiyata daha donanimli bir Seat alabilirsin belki.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaslar aracimda oyle inanilmaz sesler yok. Bunu tekrar belirteyim. Bugun birsey daha kesfettim sesle ilgili. Zaten ses duymak icin muzigi acmaz oldum bu aralar. :( necvox navigasyon var arabada. Onun tuslari arasinda kucuk bosluklar var. Tuslar bozuk yolda titriyor.bunun haricinde de arada duydugum citirti tarzinda sesler var tabi.

Golfu 2 gun once test ettim, izmitte mazda ve vw bayileri 50 metre arayla.

Once mazda 3 kullandim. Sonra golf 1.2 tsi dsg. Hizlanma,yalitim,konfor ve malzeme kalitesinde golf daha iyi geldi bana. Ornegin sinyal kollarini hareket ettirdiginizde dahi golften daha tok bir ses geliyor.belki ufak bir ayrinti ama kimi insanin dikkatini ceker. Mazdaya kizdigim noktalar var. Mesela hicbir donanimda sunroof yok. Abi o kirmizi mazdada bir de cam tavan olsa sirf o goruntu icin bile alinir. Ama yok. Vw'de ise tamamen kendi istedigin ozelliklerde arac yaptirabiliyorsun. Ben comfortline modeline ek olarak cam tavan 17"jant gibi ozellikler ekleterek hesaplattim fiyati. Bu arada dsg korkum gecmedigi icin alirsam manuel alicam. Velhasilkelam mazdaya binerek gercekten kendimi farkli hissediyordum. Sira sira dizilmis vw'lerin yanina mazda cekince o farklilik duygusu beni cezbediyordu ama isler biraz degisiyor gibi. Bir de japon araclarinin sorunsuzluk olayi da can sikmaya basladi. 1.6 atmosferik motorlar var senelerdir. Honda mazda toyota hepsi ayni. Senelerdir urettigin ve yuksek teknoloji olmayan motorda bi zahmet sorun olmasin artik.

Artik japonlarinda turbolu arac getirmesi gerekiyor. Selamlar

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Japonlar 91 yılından beri turbocharger lı motor üretiyor. Sadece ülkemize gelmiyor ve bu motorlar spor araçlarda kullanılıyor. Turbo istiyorsanız ve tokluk istiyorsanız hiç durmayın golf alın. Turbo herşey değildir ve kişilere göre önem sırası farklıdır. Lpg takılamayacak bir turbo almaktansa atmosferik almak hala çoğu ekonomisini düşünen sürücüler için tercih edilesidir.

Dediğim gibi tokluk önemliyse 1 dk durmayın, siz aracınızdan soğuyup şeytan aklınıza girmiş çünkü. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaslar aracimda oyle inanilmaz sesler yok. Bunu tekrar belirteyim. Bugun birsey daha kesfettim sesle ilgili. Zaten ses duymak icin muzigi acmaz oldum bu aralar. :( necvox navigasyon var arabada. Onun tuslari arasinda kucuk bosluklar var. Tuslar bozuk yolda titriyor.bunun haricinde de arada duydugum citirti tarzinda sesler var tabi.

Golfu 2 gun once test ettim, izmitte mazda ve vw bayileri 50 metre arayla.

Once mazda 3 kullandim. Sonra golf 1.2 tsi dsg. Hizlanma,yalitim,konfor ve malzeme kalitesinde golf daha iyi geldi bana. Ornegin sinyal kollarini hareket ettirdiginizde dahi golften daha tok bir ses geliyor.belki ufak bir ayrinti ama kimi insanin dikkatini ceker. Mazdaya kizdigim noktalar var. Mesela hicbir donanimda sunroof yok. Abi o kirmizi mazdada bir de cam tavan olsa sirf o goruntu icin bile alinir. Ama yok. Vw'de ise tamamen kendi istedigin ozelliklerde arac yaptirabiliyorsun. Ben comfortline modeline ek olarak cam tavan 17"jant gibi ozellikler ekleterek hesaplattim fiyati. Bu arada dsg korkum gecmedigi icin alirsam manuel alicam. Velhasilkelam mazdaya binerek gercekten kendimi farkli hissediyordum. Sira sira dizilmis vw'lerin yanina mazda cekince o farklilik duygusu beni cezbediyordu ama isler biraz degisiyor gibi. Bir de japon araclarinin sorunsuzluk olayi da can sikmaya basladi. 1.6 atmosferik motorlar var senelerdir. Honda mazda toyota hepsi ayni. Senelerdir urettigin ve yuksek teknoloji olmayan motorda bi zahmet sorun olmasin artik.

Artik japonlarinda turbolu arac getirmesi gerekiyor. Selamlar

Aklınızdaki seçenekler sadece Mazda3 ve Golf mü ?

Eğer kadranlarının ters olması ve her bilginin ortadaki ekranda toplanmış olması sizi rahatsız etmiyorsa yeni 308 de çok başarılı bir otomobil. Özellikle Pejo'nun yeni geliştirdiği 1.2 THP motor gerçekten çok başarılı bir motor. Bunun yanında pejo da artık tüm motorlarında tork konvertörlü şanzımana geçti. Allure donanım da gerçekten şık duruyor.

Tabi ben şahsen tüm ayarların o tek ekrandan yapılması olayına çok ters olduğum için sırf o yüzden o arabayı tercih etmezdim ama benim için dert olmasaydı gerçekten iyi bir otomobil oldu yeni 308. Zaten yılın otomobili yarışında Mazda3 ile finale kalmıştı ama mazda3'ten daha düşük gaz salınımı ve birtakım sebepler sayesinde yılın otomobili ödülünü kapmıştı.

Öte yandan Leon gibi yine çok şık bir otomobil de var ama leon ucuz türev olduğu için kalite olarak büyük ihtimal tatmin etmeyecektir.  Ama 55.000-60.000 TL aralığında full dolu bir otomobil alma imkanını da sunmuş oluyor.

Öte yandan yeni focus'u da fena bulmuyorum özellikle iç tasarımı benim gerçekten çok hoşuma gidiyor. Mazda3 power fiyatına Yeni Focus'un 1.6 TDCI Titanium pakedini alabilirsiniz, tabi düz vites olarak.. 1.5 TDCI Powershift seçeneği var ama biraz pahalı..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim aradigim tokluk ve kalite.leonu inceledim golften bircok konuda daha zayif bi arac. Leon icin mazdami satmam. Kaldi ki su anki mazdam mirai modeli oldugu icin zaten oldukca dolu bir arac. 2~3 ay kadar beklicem o arada araca alisamazsam golf siparisini verir, mazdayi da satisa cikaririm heralde. Yorumlariniz icin tesekkur ediyorum arkadaslar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...
12.10.2015 13:54:35, İlhan :

Bence öncelikli olarak Golf'ü kullanıp test etmelisiniz. Bizler buradan ne desek bence boş.

Golf yaşınıza uygun bir otomobil.

Golf'ün bagaj hacmini bilmiyorum. Ama bizim Sedanların 415 litre bagaj hacmi vardı sanırım. Sedandan, Hb otomobile geçeceksiniz. Ama bazı Hb otomobillerin bagajı geniş, ferah ve kullanışlı olabiliyor. Tıpkı Honda Civic Hb te olduğu gibi. Öyle ki Civic Sedan'dan daha büyük bagajı var.

Sonra satın alma sonrası servis maliyetlerinin iyicene araştırın derim. İstanbul'da sıradan bir periyodik bakım için. 1 hafta 10 gün önceden randevu filan almak gerekiyor. Temmuz sıcağında kliması bozulan eşimin eniştesi için, 15 gün sonraya randevu verdiğini biliyorum Vw servisin.

İşin özü iyi araştırın derim Golf'ü. Sonra elde ki bulgurdan da olmayın derim.

Ve hatta tavsiyem golf forumuna üye olun ve bir süre takip edin derim.

Herkese merhaba. Yukaridaki tavsiyeden sonra yaklasik 1 aydir golfu arastiriyorum. Araci bayide test ettim cok keyifli geldi gercekten. 1.2 tsi bile cok iyi gidiyor. 

Sonra golf forumda arastirmaya basladim. Iste tam bu noktada islerr tersine dondu :) biri dsg sanzimandan ses geliyor demis,biri turbo ufleme yapiyor demis. Biri biraz suratli kullanimdan sonra araba vuruntu yapiyor demis. Su cumleyi kullananlar var ciddi ciddi. "Aracim 30binde masallah daha tik demedi dsg de turboda sorunsuz"

Biz 200 binde ariza yaptimi bu ne boyle hemen bozuldu deriz mazda icin :)

Lafin ozu mazdama daha cok deger vermeye basladim tum bunlardan sonra. Varsin biraz yol sesi alsin,sert suspansiyonlari olsun. O kadar kusur kadi kizinda da olur diyelim :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dizel mazda 3 fiyati ne kadar olur muamma. Su anki yeni mazda3 lerde sunroof olsa direkt alacagim zaten. Sizce sunroof ne derece onemli?

Gerci buolay tamamen kisisel zevkle alakalidir ama sormak istedim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sunroof bazısı için gerçekten vazgeçilmez bir donanım. Bana sorarsanız ne sıklıkta kullanıyorsunuz diye; aracı aldığımdan bu yana iki elin parmaklarını bulamamıştır

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sunroof kullanan için önemli içini ferah yapıyor arabanın. Onun haricinde havalandırma sağlıyor örnek arabayı garaja park ettiğimde açık bırakıp havalanmasını az buçuk sağlıyorum. Yağmurlu havalarda cam açmayı pek sevmeyip onu açarak hafiften hava girişi yaptırıyorum. Yeni mazda3' de olmasını bende isterim ama ülkemize gelen modellerinde yok. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

vw alacaksan ne polo ne golf passat felan almalısın bence yok ben o sınıfa bakmıyorum diyorsan golfu busene alacagına 1-2 sene daha bırıkım yap a3 al 20 sene bin derim.. Golf herkes tarfından çirkin olduğu aşikar bi araba ve heryerde var şirket arabası gibi... ve kendim için diyoyorum golf almış olsaydım ki almazdım 1 sene sonra sıkılacağım bi araç.. sürüş dinamikleri mazda 3 ün yanından geçemez.. sandalyede oturuyorsun resmen.. leoana falanda sakın girme trim sesinden milletin başı dertte birde mahallenin apaçisi tarzında ve yakıştırmasında bi araba... A3 al kafan rahat etsin.. A3 için tavsiye verilmez zaten :) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Golf eskiden yani 80 ve özellikle 90'lı yıllarda muhteşemdi cunku o zamanlarda o sınıfta o kadar güçlü ve kaliteli pek araba yoktu zaten. 90'larda Almanya'dan babamın bir arkadaşı geliyordu bir keresinde Golf ile gelmişti 260 kadran ilk o zaman görmüştüm jantları genişti, görüntüsü de o zaman için çok düzgün dolgun geliyordu tamamen hayran kalmıştım doğal olarak ancak şimdi o tarz esprisi hiç kalmadı diye düşünüyorum. arkadaşın dediği gibi Passat için durum farklı cunku onda bir hacim ve konfor var ayrıca bazısının iç dekorasyonunda cok güzel ahşap ve nikelajlı tasarımlar oluyor ki insanı kendine bağlıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

passat ın alabilirseniz cc sini alın bundan önceki kasalarında turbo arızası çok vermişti yeni kasalarını tam bilmiyorum ama cc sini tavsiye ediyorlar

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arşivlendi

Bu konu arşivlendi ve yorumlara kapatıldı

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.
  • Yeni Oluştur...