Jump to content

Lantis hararet göstergesi ve su kaybı

Leon5252
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım ustalardan net ve doğru bir bilgi alamadığım için sizlerin görüşlerini almak istiyorum.....

97 model lantis 1.8 araç aldım daha dün ancak söyle bir sıkıntım var radyatör kapağının içinde olan contayı takınca araba hararet göstergesi 3.4 viteste aniden yükseliyor devir düşürsüğümde normal seviyesine iniyor. Contayı kapaktan söküncede bu sefer su taşırma kabındaki süyü alıp sonra taşırıyor ve su seviyesi çeyrek kalıyor ve hararwt göstergesi hep yarıda kalıyor böyle bir sorunla ilgili bilginiz varmı acaba bide fanların ikiside aynı anda devreye girmesimi gerekiyor benim yüksek devirde ve ve hararet göstergesinin yüksek olduğu anda tek fan çalışıyor kimi usta araba hararet yaparsa o fan devreye girer diyor kimi ikiside aynı anda çözemedim yorunlarınızı bekliyorum radyatör kapağı 0.9 kapakta bahsrttiğim conta resimdeki küçük olan

images.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Probleminiz radyatör kapağı değil de motor üst kapak contası olabilir. İkinci fan ise genelde klimada devreye girer bildiğim kadarıyla.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

RADYATÖR KAPAĞINI DEĞİŞTİR KARDEŞİM MOTORU ELLETME KİMSEYE KALİTELİ Bİ RADYATÖR USTASI  BUL O HANGİ KAPAK OLUR SANA SÖYLER AYNI SORUN BENDE VARDI BİLMİŞ USTALAR NERDEYSE MOTORU SÖKÜYORDU. SORUN RADYATÖR KAPAGI İKİNCİ FAN KOLAY KOLAY DEVREYE GİRMEZ BİZİM ARAÇLARDA HARARETİM SONA VURDU AMA SU YOKTU DİYE RADYATÖRDE FAN AÇILMADI. YANİ RADYATÖRDEKİ SU YANLIŞ KAPAK YÜZÜNDEN TAHLİYE BİDONUNDAN DIŞARI CIKIYORDU.

SENİN CONTA DEDİĞİN SEY TERMOSTATTIR BİLGİN OLSUN BİZİM ARACLARIN RADYATÖR KAPAKLARI TERMOSTATLIDIR

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

valla korkudan araca binmeye çekiniyorum conta işin egirmek istemiyorum boş yere orjinal kapak aldım dün de şöyle bir olay geldi başıma aracın harareti H harfine kadar geldi motoru kapatmadan kenara çektim kaputu açtım baktım fan çalışıyor radyatör kapağını açtım ama başınç yoktu ve su da yoktu sanırım radyatörde su koyunca hararet normal seviyesine indi şimdilik normal ama bu seferde motor çok çabuk ısınma yapmaya başladı 3 4 km sonra baya bi ısınıyor motor 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aynı olay benim de başıma geldi söylediğimi düşün derim. Üst kapacak contası basit bir şey. En azından yanık mı değil mi ona bakılsın. Birileri dikkat çekmek için büyük büyük yazmış ama büyük yazmakla olmuyor o işler. Dediğimi yap, en azından kontrol ettir sonra olmadı bi daha bakalım. Sen çözüm için elini taşın altına sokmazsan biz de sana kısıtla tavsiye yazabiliriz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

bu defa küçük yazıyorum mazda kolay kolay conta yakmaz aracın soğutma yapmıyor termostatları değiş radyatörü temizle hortumları kontrol et araç düzelir 15 gün aracını susuz kullanan adam gördüm yine conta yakmadı conta en son ihtimal.

aracın soğutma yapmıyor contaya girme sonucunuda yaz buraya merak etmeyelim

bide bu aldığın kapak radyatörün içindeki deliği tamamiyle kapatması lazım kapak orijinal olabilir ama radyatörün yan sanayidir belki radyatör ve kapak uyumlumu iyi bi usta baksın varsa radyatörün ağzının fotosunu yükle bende orijinal bi kapak var göndereyim 65 liraya aldım benim radyatöre uymadı hediye edebilirim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...