Jump to content

3. Nesil Mazda 3 Son Hız

Navim
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkdaşlar merhaba düz yolda otomatik vites ile 185 km/h yapabilen var mı ? Geçenlerde güvenli bi yerde deneme şansım oldu fakat 177 kmh yi geçmedi araç. Varmı içinizde test eden acaba sizde durumlar nedir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Karaman-Konya arası 205 yaptım

Bi ara rüzgar arkamdan esiyordu herhalde ondan bu kadar gitti ben bile inanamadım

Ahmet Aytemiz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Karaman-Konya arası 205 yaptım

Bi ara rüzgar arkamdan esiyordu herhalde ondan bu kadar gitti ben bile inanamadım

Hocam bende mersinden konyaya gelirken 200 km/h gördü fakat eğim vardı .Rüzgar arkanızdan itmişse olmaz :)... Sizde kırmızı sedan mazda mı var bi pazar yanımdan geçen bi arkdaş vardı kornalaşmıştık :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

düz yolda 180'i geçmek pek mümkün olmuyor. Hız sınırlandırıcı çok iyi çalışıyor anladığım kadarıyla :) 

Ancak yokuş aşağı kaptırmalarda 200 ve üstünü görebildim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

düz yolda 180'i geçmek pek mümkün olmuyor. Hız sınırlandırıcı çok iyi çalışıyor anladığım kadarıyla :) 

Ancak yokuş aşağı kaptırmalarda 200 ve üstünü görebildim.

ilginç ben 190 ve üstünü görebiliyorum düz yolda

adana otobanında da gösterge 210 u göstermişti

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hocam sizin araç sedan mı ?? Hatcbacklarde mi böyle acaba.Normalde katologta yazanın üstünde seyreder genelde ama bu canavarda tam tersi :) ... 150-160 yol hissiyatı mükemmel ama değil mi fark ettiyseniz...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sanırım hızı nerede denediğinize de bağlı. malum motor atmosferik. deniz seviyesinde daha yüksek hızlara çıkabilir? 

bilen varsa aydınlatsın yoksa yanılıyor muyum. nitekim basınca göre motorun tepkisi değişebilir. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ilginç ben 190 ve üstünü görebiliyorum düz yolda

adana otobanında da gösterge 210 u göstermişti

190 hayallerde benim normal şartlada :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sanırım hızı nerede denediğinize de bağlı. malum motor atmosferik. deniz seviyesinde daha yüksek hızlara çıkabilir? 

bilen varsa aydınlatsın yoksa yanılıyor muyum. nitekim basınca göre motorun tepkisi değişebilir. 

bu dediğiniz hissedilebilir mi? 2 farklı atmosferik motorda aynı hissi yaşıyorum. bir yol var çok dik bir rampa çıkıyor deniz seviyesinden yukarı. sonrasında çok hafif bir rampada devam ediliyor. ancak ne zaman o yola gelsem sapıtıyorum. aracların performansı öyle bir düşüyorki sebep aramaya başlıyorum (:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu dediğiniz hissedilebilir mi? 2 farklı atmosferik motorda aynı hissi yaşıyorum. bir yol var çok dik bir rampa çıkıyor deniz seviyesinden yukarı. sonrasında çok hafif bir rampada devam ediliyor. ancak ne zaman o yola gelsem sapıtıyorum. aracların performansı öyle bir düşüyorki sebep aramaya başlıyorum (:

deniz seviyesinden yukarı cıkıldıkca birim kütledeki O2 azalacağından bu olabilir,ama en tepeye yaklasınca hissedilirse hissedilir öle 5-10metre cıkmayla hissedilmez bence,

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kendi arabamla iki deneyimim oldu. arabayı sürekli ankara'da bi de ankaranın en yüksek yerinde dikmende kullanıyorum. 40 bin km oldu neredeyse (vay be bir buçuk yılda bayağı olmuş!) adana ve aydın deneyimlerimden edindiğim şu ki araba orada kesinlikle çok daha iyi tepki veriyor. üstelik bunu araba neden coştu ki diye düşünürken kendim böyle bir sonuca vardım. daha önce bildiğim duyduğum bir şey değildi. ama fena halde yanılıyor da olabilirim bilemiyorum. 

ama yanılıyorsam birinin bana aynı arabanın deniz kenarında ve ankara'da neden farklı davrandığını da açıklaması gerekiyor.

belki motoru büyük ve güçlü olanlar bunu fark etmeyebilir ama benimki gibi performansı sınırda otomobiller için kesinlikle fark edilebilir bir fark yaratıyor. ayrıca ankara'da son hıza ulaşıncaya kadar (165-170) göbeğim çatlarken adana otobanında ve aydın izmir otobanında bu hızlara çok daha rahat çıkıyordum. 

şahsi deneyimlerim bunlardır efenim. mikrofon işin ilim irfanını bilenlerde..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...