Jump to content

2.Nesil Mazda 3 Yan Ayna Dişli Sorunu

kuzey55
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

2010 mazda 3 aracım var. sol dikiz aynasının içinde hareketi sağlayan dişliler kırılmış içinin değişmesi gerekiyormuş ancak samsunda gerçek bir mazda servisi olmadığı için bi yerden fiyat aldım. aynanın dışı 110 iç mekanik kısmının 410 lira olduğu söylendi bu para bana bayaa bi çok geldi zira hareketi sağlayan motor mekanizmasında bir sorun yok sadece aynanın plastiğindeki motora tutunan dişler kırılmış bu meret bu kadar pahalımıdır? bilgisi olan yada bilgi alabileceğim bir telefon numarası varsa çok makbule geçecek. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yok neyse orjinali olsun istiyorum.  bu dikiz aynasının içi kaç paradır onu nerden sorup öğrenebilirim. ben herzaman orjinallikten yana olduğum için o tip bir olaya girmem düşündüğün için teşekkür ederim. aynaya yön veren kısımda sorun yok. tuşa basıp kapatıp açıyoruz ya, o açılma kapanma hareketini sağlayan dişli kırılmış. ayna bir türlü konumunu bulamadığı için açılıp kapanırken sesini duyduğumuz motor sesi sürekli duyuluyor. yani aynanın motoru sağlam, ayna sağlam. tek sıkıntı hareketi sağlayan çarkın kırılmış olması bu çark bu kadar masraflı bişeymi ya. gece birisi tutp aynayı kurcalasa gitti 400 lira.. yazık

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benimde aynanın motoru bozulmuştu ist maslakta sadece ayna işi yapan bir yer bulmuştum orda subaru aynasından motoru söküp benim aynaya takmıştı aynı motoru kullanıyolarmış 200 tl tutmuştu aynacıya gitmeden önce elektrik işinden anlayan birine gitmiştim aynayı söküp bakıcam dişlideyse tornacıda yaptırıcam demişti ama motorda çıkmıştı sorun senin dişlide sıkıntı varsa tornacı halleder diye aklıma geldi 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sadece basit bir dişli için komple iç ayna mekanizması almak, pire için yorgan yakmakla eşdeğerdir.

Açın aynayı bakın hangi dişli kırık, kırık dişliyi çıkarıp ölçülerini çıkarıp hiç olmadı internette araştırın, aynı ölçülerde dişli üreten illaki bir firma olacaktır. Para savurmak için bu kadar meraklı olmayın.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benim bildiğim kadarıyla mazdanın bu aynaları 3 parça halinde satılıyor zaten. sıkıntı burda. bu kadar pahalı bişey olmaması lazım zaten. 

kuzey55 tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

katlama mekanizması motorla birlikte satıldığı için pahalı. içini açıp bakarsanız büyük ihtimal kırık dişliyi değiştirebileceğinizi düşünüyorum. ya da eli yatkın bir ustaya gösterirseniz...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 6 ay sonra ...

Dişliyi uygun fiyata plastik ya da metal yaptırmanız daha iyi olur. Sonuçta basit bir parça için servet ödemeyin. 

Aracı aldığımda 27000 TL vergisiz hali idi.

Bayii karı

Taşıma ücreti

Ana Bayii karı

Fabrika karı

İşçilik vs..

Diye düşünmeye devam edersek aracımızın maliyeti 10000 TL civarı.

Araçtan yüksek kalite beklemeyin...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

benim sağ dikiz aynasının içindeki aynayı tutan plastik, krem renkli ayaklar nasıl olduysa yerinden oynamaya başlamıştı.

zaten aynayı elinle tutunca bariz oynuyordu. garanti kapsamında değişmesi için mazdaya yazı yazdılar, 2 hafta sonra onay geldi. servisin elinde aynayı yerinden çıkarmak için vakumlu bir aparat var. aynayı söküp takarken onu kullandılar. ayaklar erkek-dişi şeklinde olduğu için düzgün bir şekilde montaj demontaj yapılmazsa kırılabiliyorlar. kaldı ki servisteki arkadaş eski aynayı söktükten sonra tekrar takarken kırdı. zaten garanti kapsamında değişeceği için dert etmedik. 5-10dk içinde takıp teslim ettiler RVM ışığı çalışıyo mu  diye onu da kontrol ettim, çalışıyodu

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

benimde aynı şekilde dişlim kırıldı sanayide 1 ay bekledi ayna dişli aradık hiçbiyerde bulamadık hurdacıları dolaştım yok tornacı yaparım dedi yapamadı.sonunda serviste komple ayna değiştirdim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

19 dakika önce, emreunal1983 :

benimde aynı şekilde dişlim kırıldı sanayide 1 ay bekledi ayna dişli aradık hiçbiyerde bulamadık hurdacıları dolaştım yok tornacı yaparım dedi yapamadı.sonunda serviste komple ayna değiştirdim

En önemli soru ! Maliyeti ne oldu size ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

20 dakika önce, emreunal1983 :

komple ayne değişti rvm olduğu için ayna da 700 civarıydı sanırım

Çok çok iyi fiyat kanımca..

Sene 2008-2009 Honda Jazz otomobilimin, sağ elektrik ısıtmalı ve otomatik katlanır aynam kırıldı. İzmit'te özel Honda servisinde değişim olmuştu. 650+Kdv para ödemiştim. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mesele dişliyse bence Ford parçacılarına da sorun, aksesuar kısımlarında ortak olanlar çok.

1.nesil aracımın iç aynası kırılmıştı. Yapıştırmaya bile 25 TL istediler. Ford servisine gittim. Transit ile bu ayna aynıymış falan deyince bir baktı. "Hakkaten gördün mü "dedi yanındaki servis arkadaşına. Ford aracı olan bir arkadaşımın servis indirimiyle 23 TL ye sıfır ayna almıştım.

Alternatif arayışını devam ettirin derim. 400-500 TL böyle şeyler için hakkaten çok para. yazık olmasın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 Nesil Mazda 3 ayna değiştiren bir arkadaş bana haber verirse sevinirim. Benim sorunum sağ dikiz aynasının dış kapak altındaki plastik parça düşmüş. ayna veya kapaktan dolayı aynasını değiştiren olursa o alttaki plastik parçasına talibim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 10 ay sonra ...

Dün sabah bende sağ aynamın katlanmadığını fark ettim. Park halindeyken muhakkak aynalarımı katlarım. Muhtemelen birisi sağ aynamı katlanır vaziyetteyken, zorlayarak açtı. Şu an aynanın kasasında hafif bir boşluk oluşmuş. Kasayı tutup salladığımda, bayağı bir sallanıyor. Ama seyir halindeyken bir şey hissettirmedi şu ana kadar.

Elektrikli aynada bir sıkıntı yok, sağa, sola, aşağı, yukarı içeriden kumanda edilebiliyor.

Ama şu haliyle artık sağ aynam artık katlanmıyor.

İlk aşamada çözüm olarak aracımın sağını, kaldırım tarafına vermek oldu. :D  :geyik:

Bakalım bende bir çözüm arayışına girdim. Bakalım nereden ne çıkacak..Sonucu paylaşırım buradan.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 saat önce, İlhan :

aynanın kasasında hafif bir boşluk oluşmuş

Geçmiş olsun.

Bu sene başı, felaket kar yağışı döneminde, kar lastiği olmadığı için Mazda'm 1 ay yatmıştı parkta. Üzeri komple kar tabii. Bayağı bir süre sonra temizlediğimde, aracın üzerinde kar gibi görünen kütlenin aslında neredeyse buza dönüşmüş olduğunu gördüm. Temizledim.

Aynalar kapalıydı. Herhalde arada kalan kar, buza dönüşüp baskı yapmış; Aynalar yarım santim kadar "gımıldıyordu". İkisi de. Eyvah gitti herhalde bunlar dedim ama kontağı açıp aynaları şöyle 2-3 defa kapatıp-açında kendine geldiler. Boşluk gitti...

Böyle bir anım vardı, paylaşayım dedim. :D

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Evet sorunlardan kaçan beni sorunsuz araç Mazda da bir sorun buldu. Durduğu yerde arabama binip gidecekken aynalar tıkır tıkır etmeye başladı. Motor boşta dönüyor yarı katlayıp yarı açıyor. Maslak'ta bir yer buldum telefon ettim ikisininde motorları değişecek 500 Tl dedi... Durduğu yerde yav..., oynasam, katlasam neyse, elimi bile değdirmedim...kafayı yiyecem...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...