Jump to content

1. Nesil Mazda 3 Koltuk Gıcırtısı

constantine41
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar 2006 model mazda 3 aracımın sürücü koltuğundan aşırı gıcırtı sesesleri geliyor internette gezinirken bu sorunla ilgili mazdanın teknik bülten yayınladığını okudum bu nedemek oluyor?bu koltuk gıcırdama olayını yaşayan olduysa nasıl çözdünüz acaba.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Buna benzer bir sorun önceden belirtilmiş forumda. Onların gıcırtı emniyet kemerinden kaynaklıymış. Sizinki de öyle bir şey olabilir mi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yok dostum emniyet kemeriyle alakalı değil,oturduğumuz minder kısmından geliyor bugün farkettim yükseklik ayarı en aşağıdayken ses yok ama bir tık yukarı alsan gıcırdamaya başlıyor sanırım yükseklik ayar koluyla alakalı bir durum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2. nesil aracımda da aynı sorun vardı. koltuuğu en üst kademeye getirip millerin, hareketli parçaların olduğu kısımları önce wd40 ile ardından ise sıvı gresle spreyledim. aynı işlemi ray için de yaptım ve hiç bir ses kalmadı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hava çok soğukken koltuğun  sanırım içinden gıcırdıyor. ısınınca da geçiyor. çözüm bulabileceğimi zannetmiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2. nesil aracımda da aynı sorun vardı. koltuuğu en üst kademeye getirip millerin, hareketli parçaların olduğu kısımları önce wd40 ile ardından ise sıvı gresle spreyledim. aynı işlemi ray için de yaptım ve hiç bir ses kalmadı.

evet mazdanın yayınladığı teknik bültende de sizin yazdığınıza benzer işlem uygulaması açıklanmış elimden gelirse yaparım yoksa servise :) cevaplar için teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Asagidaki sekilde bir TSB var kotuk gicirtisi icin. Bunun icin koltugun sirt kisminda bulunan yaylarin koltugun metal iskeletine surtunmesinden dolayi diyor. Yani koltugun oturma kismindan degil de sirt kismindan. Sizin koltuktaki ses geri dogru yaslaninca mi oluyor? Eger sorun ayni ise cozum olarak koltuk dosemesini cikartip yayin govdeye degdigi kismi yumusak bir malzeme ile kaplayin diyor (elektrik banti benzeri bir sey yeterli olabilir)

http://parts.arlingtonmazda.com/documents/09-064-09-2237.pdf

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

evet mazdanın yayınladığı teknik bültende de sizin yazdığınıza benzer işlem uygulaması açıklanmış elimden gelirse yaparım yoksa servise :) cevaplar için teşekkürler.

TSB'de koltuğun çıkartılması gerektiği yazıyor. Ben koltuğu çıkarmadan en üst konuma aldım ve kumaşı sıyırınca bilyeleri görebildim, Hem sırt destek mili, hem de yükseklik ayar milini her iki taraftan da spreyledim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benim ses koltuğun oturma kısmından geliyor koltuk yükseklik ayarını en alta getirince ses kesildi ama az bir yukarı alsam ses tekrar başlıyor yani yükseklik ayarı ile ilgili,mutlu tekir ile aynı problem büyük ihtimal

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...