Jump to content

3. Nesil Mazda 3 Vuruntu ve Sarsıntı

alpqla
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

4077 nolu kanunun 13. Maddesi ve 4. Maddesi bu tür durumları açıklıyor 

13. Maddeden bir kısım ;

"Tüketici onarım hakkını kullanmısa, garanti süresi içerisinde sık arızalanması nedeniyle maldan yararlanamamanın süreklilik arz etmesi veya tamiri için gereken azami sürenin aılması veya tamirinin mümkün bulunmadıının anlaılması hallerinde, 4 üncü maddede yer alan dier seçimlik haklarını kullanabilir. Satıcı bu talebi reddedemez. Tüketicinin bu talebinin yerine getirilmemesi durumunda satıcı, bayi, acente, imalatçı-üretici ve ithalatçı müteselsilen sorumludur "

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yapılacak kesin işlem ortaya çıktıktan sonra bu talebinizi Mazda Türkiye ye yazılı olarak iletin. Dediğiniz gibi 700-800 km deki bir araç için farklı bir uygulama olabilir. Ama maalesef otomobil firmaları bu konularda çok ketum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar selamlar..

Avukat bi arkadaşımla görüştüm ve akabinde tanımadığım 2-3 avukatı daha arayıp bilgi aldım..

1: Öncelikle 6 ay içinde çıkan fabrikasyon hatalı araçların %90-%100 para iadesi alına biliyormuş.

2: Para iadesi değilde değişim istenirse bu talepte sıkıntılar oluyormuş.. Belki 1.5-2 yıl süren mahkemede değişim kararı çıktığında, aradan geçen süre içerisinde motor ve donanımlar haliyle hemen hemen her sene değiştiği için ilk alınan sorunlu araç bazında bulunulamıyor olabiliyormuş.. ( belki fark ödenerek donanımı yıl içinde revize görmüş yeni araçta verilebilir.. bu benim sahsi çözümüm..) (1-2 senede arabasız kalmayı göze almak lazım)

Şuanda ki fiyat üzerinden 7 bin lira gibi düşüğe aldığım arabanın para iadesi benim işime gelmiyor.. 1 sene içinde olsa bile alacağım para 79.500tl olacak ve aracın aynısını mümkün değil alamıycam o yüzden batsın bu dünya diyorum ve sanzumanı değişsin istemek zorunda kalıyorum...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

55 dakika önce, alpqla :

Arkadaşlar selamlar..

Avukat bi arkadaşımla görüştüm ve akabinde tanımadığım 2-3 avukatı daha arayıp bilgi aldım..

1: Öncelikle 6 ay içinde çıkan fabrikasyon hatalı araçların %90-%100 para iadesi alına biliyormuş.

2: Para iadesi değilde değişim istenirse bu talepte sıkıntılar oluyormuş.. Belki 1.5-2 yıl süren mahkemede değişim kararı çıktığında, aradan geçen süre içerisinde motor ve donanımlar haliyle hemen hemen her sene değiştiği için ilk alınan sorunlu araç bazında bulunulamıyor olabiliyormuş.. ( belki fark ödenerek donanımı yıl içinde revize görmüş yeni araçta verilebilir.. bu benim sahsi çözümüm..) (1-2 senede arabasız kalmayı göze almak lazım)

Şuanda ki fiyat üzerinden 7 bin lira gibi düşüğe aldığım arabanın para iadesi benim işime gelmiyor.. 1 sene içinde olsa bile alacağım para 79.500tl olacak ve aracın aynısını mümkün değil alamıycam o yüzden batsın bu dünya diyorum ve sanzumanı değişsin istemek zorunda kalıyorum...

Sevgili dostum , şanzıman değişsin problem değil . ama aklıma şöyle bir soru geliyor ?  bu aracı bu kadar indirimli alabilen başka biri var mı ?  eğer varsa sorun yok ama yoksa işkilleniyorum mevzudan .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aynı şey benimde aklıma geldi.. Aracı aldığımda 6 kmde idi 6kmde kadar kısa bi zamanda tespit edilebilirmi bunu bilemiyorum.. Koltuklarda naylon felanda yoktu bende işkillendim açıkcası ama içinde 1 tane tırnak izi dahi yoktu..Fabrikadan hatalı ürün gönderildiği belli ise mevzu büyük.. Fabrika kanalına koşturayım olmadı bu hafta içi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, alpqla :

Aynı şey benimde aklıma geldi.. Aracı aldığımda 6 kmde idi 6kmde kadar kısa bi zamanda tespit edilebilirmi bunu bilemiyorum.. Koltuklarda naylon felanda yoktu bende işkillendim açıkcası ama içinde 1 tane tırnak izi dahi yoktu..Fabrikadan hatalı ürün gönderildiği belli ise mevzu büyük.. Fabrika kanalına koşturayım olmadı bu hafta içi.

Sevgili dostum benim aklıma gelen o değil , koltuklarda naylon bende de yok tu o problem değil . Fakat şunu düşünmeden edemiyor insan . Malum bu makinalar uzak ülkelerde üretilerek gemi ile geliyor ve nakliye söz konusu  , nakliye sırasında bir sorunla karşılaşılmış mı ? Tabi bunların hepsi varsayım . Olumlu düşünmek istiyorum  , ama Türkiye'deki tüketici korunması koca bir hiç olduğu için aklımada her durumu getiriyorum ister istemez. Şİmdi bur dan bu kanaldan soralım , yakın zamanda mazda 3 satın alıp ciddi bir indirim alabilen oldu  mu ? eğer  son 2 ayda alınan mazda 3 ler benzer fiyatlara ise hiç kafanı takma , kul yapısı hata olabilir ama düzelir. Eğer benim aldığım dönem gibi hala liste fiyatından hiç esnem yapmıyorlarsa o halde sıkıntı var demektir. Ve hakkını sonuna kadar savun .

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 dakika önce, xanatoliax :

Sevgili dostum benim aklıma gelen o değil , koltuklarda naylon bende de yok tu o problem değil . Fakat şunu düşünmeden edemiyor insan . Malum bu makinalar uzak ülkelerde üretilerek gemi ile geliyor ve nakliye söz konusu  , nakliye sırasında bir sorunla karşılaşılmış mı ? Tabi bunların hepsi varsayım . Olumlu düşünmek istiyorum  , ama Türkiye'deki tüketici korunması koca bir hiç olduğu için aklımada her durumu getiriyorum ister istemez. Şİmdi bur dan bu kanaldan soralım , yakın zamanda mazda 3 satın alıp ciddi bir indirim alabilen oldu  mu ? eğer  son 2 ayda alınan mazda 3 ler benzer fiyatlara ise hiç kafanı takma , kul yapısı hata olabilir ama düzelir. Eğer benim aldığım dönem gibi hala liste fiyatından hiç esnem yapmıyorlarsa o halde sıkıntı var demektir. Ve hakkını sonuna kadar savun .

Konyadan sedefli beyaz hatchback power olanını betül hanım 80 e bırakmışlardı (pazarlık yeteneği mütiş bende)..Bekliyom hafta sonu sen gel gelde sanzumanını bi söküp benimkine takalım bakalım durum ne :) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba,

ben aldığımda araç 2km de idi, bunuda sormuştum onunda fabrikadaki test sürüşü, gemiye kadar sürüş, gemiden nakliye aracına kadar sürüş vs olduğu söylendi. Benim koltuklarda da naylon yoktu, ama motor kaputunu vs açıp bakmıştık ve dokubulmadığı belliydi. Bundan dolayı endişe etmeyin, üretim hatası her cihazda, araçta, makinede olabilir. Hakkınızı arayın, talebinizi iletin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

9 dakika önce, xanatoliax :

Aynen katılıyorum, biz aracı alırken 30 tl fiyatı olan hediyeleri bile vermeyen bir firmanın aracın fiyatı 90. 000 tl 'yi bulduğu dönemde böyle büyük bir indirim yapacağına inanmıyorum. umarım biz haksız çıkarız ve sadece kul yapısı olduğu için arızalanmıştır. BÜYÜK geçmiş olsun. üzüldüm :(

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 dakika önce, alpqla :

Konyadan sedefli beyaz hatchback power olanını betül hanım 80 e bırakmışlardı (pazarlık yeteneği mütiş bende)..Bekliyom hafta sonu sen gel gelde sanzumanını bi söküp benimkine takalım bakalım durum ne :)

o zaman bir daha bir şey alırken seni götüreceğim yanımda :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

20 dakika önce, Felixus :

Muğladan 82bin, İstanbulda iki bayide 84 bin (istanbulda beyaz 150kmde olanıda 77000 dediler istemedim) Konyayada muğla 81 e bırakıyo yarın gidiyorum almaya siz daha yakınsınız dedim, kapatın yarım saate dönüyorum dedi, aradı 80 bin dedi... Ankarayada konya 80 e veriyo sen kaca vercen dedim 79000 dedi ee kamera nerde dedim de bi an sert sert bakıştık hadi 500 de kameraya veriyorum ama yazlık paspas senden dedım ;D aldım.. Toyota auris için 77000lik aurisi takaslı aracım olmamasına rağmen takaslı indirimden saydırım üzerinede biğüzel indirimden sonra 69000 a bırakmışlardı :) 

Sıkıntı yok ankara mazda tanıdık yardım cı olurum almak istiyene ama sanzuman konusunda garanti veremem >:D 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Power donanımlı sedanı bende 80.000 e Reflex manual 70000, otomatik 70000 olarak pazarlık ettim, bayiye giderken 1000 TL daha indirim veya ekstra hediyeler alabilirim diye düşünüyorum. Tabi bu ürünlerde renk seçeneğiniz olmuyor. Power Gri, reflexler beyaz ve kırmızı

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu aralar ciddi indirim alınabilir. Yıl sonuna yaklaşılıyor hem hedef tutturmak hem de ellerindeki 2015 model araçları satmak istiyorlar. Şuanki en mantıklı araç audi a3. 1.2 tsi en boşunu 72'ye bırakıyorlarmış.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...
24.11.2015 at 16:15, alpqla :

Muğladan 82bin, İstanbulda iki bayide 84 bin (istanbulda beyaz 150kmde olanıda 77000 dediler istemedim) Konyayada muğla 81 e bırakıyo yarın gidiyorum almaya siz daha yakınsınız dedim, kapatın yarım saate dönüyorum dedi, aradı 80 bin dedi... Ankarayada konya 80 e veriyo sen kaca vercen dedim 79000 dedi ee kamera nerde dedim de bi an sert sert bakıştık hadi 500 de kameraya veriyorum ama yazlık paspas senden dedım ;D aldım.. Toyota auris için 77000lik aurisi takaslı aracım olmamasına rağmen takaslı indirimden saydırım üzerinede biğüzel indirimden sonra 69000 a bırakmışlardı :) 

Sıkıntı yok ankara mazda tanıdık yardım cı olurum almak istiyene ama sanzuman konusunda garanti veremem >:D 

alp (tahminimce ismin bu) kardeşim yazdıklarını ağzım açık okudum. Neden diyecek olursan pazarlık yapmayı fiyat kırmayı bilmeyen beceriksizin tekiyim. Ama hayatımda ilk kez ve belki de tek olacak Mazda için Mazda aşkına anlattığın gibi bir yol izlesem tutar mı? Hala bende eğreti duracağını düşünüyorum :) Ya da Ankara Mazda hakikaten tanıdıksa şimdi değil ama seneye yaz ya da güze doğru bu kardeşine de bi el atıverir misin, yardımcı olur musun? :)  Sayende manuel motion'a yetecekse param, zorlayıp manuel bi reflex alırım belki. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

22 saat önce, emregc :

Bu başlık gerçekten ürkütücü, yüksek sıkıştırmalı bir motorda korkulan oldu mu acaba...

Günaydın. Motorla alakası yok şanzumanda fabrikasyon sorun var.. Komple şanzuman değişecek. Yüksek sıkıştırmalı motor direk enjeksiyon yani vw ve audideki gibi FSI: Fuel Stratified Injection (direkt benzin enjeksiyonu) motorla aynı mantık, ismi skyactive :) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geçmiş olsun, 90 lardaki vitaraların otomatiklerinde  standarttı bu vuruntular bişey yapılamıyordu, neyseki mazda normal diyecek bir firma değil değişirler... 

Motor ile ilgili sıkıntı sanki trigerin sentesi tutmamış gibi görünüyor... Servis kontrol etmiştir sanırım...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...