Jump to content

3. Nesil Mazda 3 Vuruntu ve Sarsıntı

alpqla
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

3 dakika önce, emregc :

Geçmiş olsun, 90 lardaki vitaraların otomatiklerinde  standarttı bu vuruntular bişey yapılamıyordu, neyseki mazda normal diyecek bir firma değil değişirler... 

Motor ile ilgili sıkıntı sanki trigerin sentesi tutmamış gibi görünüyor... Servis kontrol etmiştir sanırım...

Nasıl triger sentesi? Hangi problem için dediniz bunu? Bahsi bile geçmedi ustayla beraber araştırdık bu durumu.. Şanzuman motor kulakları, yağ basıncı felan dedik ama trigerle alakalı hiç düşünmedik açıkcası.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şöyle anlatmışsın problemi "Birde araba tam duracakken bi silkeleniyo yani motor stop edecek gibi oluyo ama etmiyo.. " kontağı kapatırken silkelenme gibi anladım, sanırım yavaşlarken oluşan vites değişim sorunu bu şanzıman ile alakalı doğrudur...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Selam arkadaşlar 3gün önce yeni şanzumanım avusturyadaki depodan geldi dün ve bugün itibariyle montajı tamamlandı test sürüşüne çıktık aynı duracakken sarsıntı devam ediyor ve üstüne durduktan sonra ayak frende olmak şartıyla d ve r de olmak üzere 7-8 saniye kadar uğultulu titreme geliyo ve geçiyo (araba kalkmaya çalışıyomuş gibi ama frenle tutuyomuşsunuz gibi bi titreme ve uğultu).. Sorunum 1 ken 2 oldu hadi hayırlısı diyorum sabır çekiyorum.. Gelen şanzumandada problem olmuş olabilir diyolar 2. şanzuman istenecek büyük ihtimal ama ben artık durumun şanzumandan kaynaklanmadığını ve bulunamıyacağını düşünüyorum.. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu arıza macerasının sonunu merakla bekliyorum. Sorunun tam tespiti için bence yurtdışından bir teknisyen getirseler iyi olacak, malum bu araçlar yeni ve buradaki teknisyenlerin ne kadar ehil olduğu konusunda ciddi şüphelerim var.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar Selamlar.. 

Aracımı dün akşam verdiler tabi İstanbuldan gelen teknisyenle aramdaki diyaloğu anlatmak istiyorum.

Teknisyen arkadaşa bıraktım ilk kullanımı tabi öncesinde arabanın sorununu hallettik ama sizle bi tanışmak istedik oldu

Teknisyen arabayı kullanmaya başladı daha ilk yavaş duruşta araba titredi hissettin mi diyorum neyi diyor :)

2-3-4-5-6 duruşlarda bak gördünmü diyorum, 

Yoo ben hissetmiyorum diyor. Ben aldım arabayı 10 duruşun 10 unda arabayı titrettim halla yok ya titreme felan derken dayanamayım sert çıktım.. Birbirimizi hiç kandırmaya gerek yok diye sonrasında nasıl olduysa teknisyen arkadaş titremeleri hisseder oldu.. Sert duruşlarda yapmadığını ve yumuşak duruşlarda yaptığını söyledi bende trafikte dur kalkta yumuşak duruş olduğu için her trafikte hissedicem mi hep sert mi duracağım dedim bu seferde bu normal ya bunu her araba yapar oldu nesi normal diye test aracına bindik ne ben ne o araçı yavaş milim milim durdursanda titretmeyi başaramadı..Olay bu sefer senin arabanın koşullarıyla bunun koşulları aynı değil oldu, Tekrar benim arabaya binip rvm dahil herseyi kapatıp iç aydınlatmaları dahi aynı ayara getirip test aracıyla koşulları aynı hale getirip kıyasladık test arabası titremedi bu sefer olay test aracının motor sıcaklığı ile benim ki bir olmadı bende benim araba sogukken sıcakken her daim yapıyo test arabasıo sogukken yapmıyo sıccakken yapacak demeye niyetlendiğinden bastım yolu uzattım motoru ısıttım test arabası sıcakken de yine yapmadı busefer olay bu titremenin normal olduğuna her arabanın aynı olmadığına bağladı.. 2014 jopon, 2015 Meksika dedi oda olmadı çünki test aracıda 2015 di :D 

Yani anlıyacağınız yan çizmenin ben bukadarını görmedim var olan bi sorunu başta karşısındakini salak yerine koyarak hani ben hissetimiyorum olayı akbinde türlü türlü bahanelere büründü..

Bi önceki mesajımda yukarıda yazdığım extra yeni şanzumanla ''D'' de ve ''R'' de gelen 7 saniyelik ugultuyu çözmüşler ama bu sefer ''D'' de ve ''R'' durduğunda direksiyona ve vitese çok hafifte olsa bi motorun çalıştığını hisseder bi his gelmiş titreme gibi..

Haa birde en son dedim ki madem bu duracakken titreme normaldide niye şanzumanı değiştirdiniz diye sordum cevabı biz eski şanzumanında başka sıkıntı görmüştük oldu.. Sıkıntı neydi diyorum hani şu r ye geçerken küt diye vuruyo ya o çok vuruyodu onu giderdik dedi.. (Sıcakken az Soğukken çok yapıyordu) Sıcakken yine az yaptığını söyledim onada normal dedi ve sabah bi dene soğukken yapmıyor dedi peki dedim sabah soğukken deneyim dedim tabi teknisyen bu sırada istanbula çoktan gitmiş bulunmakta idi.. Sabah motor soğukken denedim aynı şekilde küt diye oturarak geçiyor..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@alpqla tekrar tekrar geçmiş olsun kardeşim frende değil ama bazan soğuklarda R ye geçerken küt sesi bendede oluyor sesin şiddeti normal mi onu bilmiyorum yapacak başka neyin kaldı aklından ne geçiyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

12 saat önce, emekli :

@alpqla tekrar tekrar geçmiş olsun kardeşim frende değil ama bazan soğuklarda R ye geçerken küt sesi bendede oluyor sesin şiddeti normal mi onu bilmiyorum yapacak başka neyin kaldı aklından ne geçiyor

Diger 3 lerde olmayanlari soyluyorum hep mesela n de iken 2binle 2.1 deki titreme kronik oldugu icin hic sikayette bile bulunmadim ayrica konfor falanda bozmuyor.. kim rolentide o devitleri sabit cevirir ki .. yapacigum sey abi once tr genel merkezine durumu anlatir mail aticam 3 gun icinde cevap grlmezse japonyaya yazicam.. tabi iyi niyetten araba degisimine yanasilmazsa mazda tarafindan..japonyadanda cevap gelmezse ki sanmiyorum mahkemeye vericem

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

12 dakika önce, alpqla :

Diger 3 lerde olmayanlari soyluyorum hep mesela n de iken 2binle 2.1 deki titreme kronik oldugu icin hic sikayette bile bulunmadim ayrica konfor falanda bozmuyor.. kim rolentide o devitleri sabit cevirir ki .. yapacigum sey abi once tr genel merkezine durumu anlatir mail aticam 3 gun icinde cevap grlmezse japonyaya yazicam.. tabi iyi niyetten araba degisimine yanasilmazsa mazda tarafindan..japonyadanda cevap gelmezse ki sanmiyorum mahkemeye vericem

çok geçmiş olsun biladerim . Benim arabayı da kullanmıştın sanki bende de vardı benzer bir durum . küt sesi hariç onu ben duymuyorum . Dün arkadaşımın mercedes c 200 d si ile bi süre yolculuk ettim ondan da mesela gıcırtı sesi geliyor firenlerden . araç 2015 model.  Mazda  problemi kabul etmiş tespit etmişse mutlaka çözmeli. Bayinin bu duruma yaklaşımı ne onu merak ettim .

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, alpqla :

Çok geçmiş olsun umarım en kısa zamanda probleminizi hallederler.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

seri üretiminde bir hata olabilirmi 2 şanzuman da aynı şikayet durumu söz konusu @alpqla ne yapsan yeridir made in japon mu yazıyor

benim eski avensis im İngiltere imalatıydı bütün parça tedariki ingiltereden yapılıyordu aracın nerede imal edildiyse ilk önce o fabrikaya  yaz derim

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yapma bunu Mazda yapma.Ne reklam yaparsınız araçlarla ilgili ne satış politikanız doğru.İnsanlar sadece mazda ya hayran olduğu için ve güvendiği için alıyor.Ama sıfır araç almış birini bu kadar üzmeye değer mi ya? Titreme,ses varsa vardır yoksa yoktur.Bunu türlü türlü sebeplere bağlamak da neyin nesi.

Mazda Türkiye'ye biran önce ulaşın.Umarım çözerler problemi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

11 saat önce, xanatoliax :

çok geçmiş olsun biladerim . Benim arabayı da kullanmıştın sanki bende de vardı benzer bir durum . küt sesi hariç onu ben duymuyorum . Dün arkadaşımın mercedes c 200 d si ile bi süre yolculuk ettim ondan da mesela gıcırtı sesi geliyor firenlerden . araç 2015 model.  Mazda  problemi kabul etmiş tespit etmişse mutlaka çözmeli. Bayinin bu duruma yaklaşımı ne onu merak ettim .

Senin arabadada maşallah diyeyim nazarım değmesin saat gibiydi test arabası gibi, çok kullanamamakla birlikte bendeki sıkıntıların izleri yoktu hatırladığım. Mercedesten gıcırtı daha neler dünya başımıza yıkılcak teknoloji şans işiydi ki araçlarda teknolojiyle donatılınca arabada şans işi oldu malesef. 

Bayi değiştiririz diyor sorun değil mazda değiştirmezse ben değiştireyim diyor ama arabanda problem yokmuş diyor. Madem yoktu şanzuman niye değişti anlıyamadım bunuda teknisyen arkadaşa dedim ben bu arabayı satarken nolcak şimdi dedim 12k lık şanzuman gözükücek geçmişinde değer kaybedecek diyorum verdiği cevap ben garanti ederim değer kaybını karşılarm 12tl altına satarsan diyor.. Lafla peynir gemisi yürütüyor..

9 saat önce, emekli :

seri üretiminde bir hata olabilirmi 2 şanzuman da aynı şikayet durumu söz konusu @alpqla ne yapsan yeridir made in japon mu yazıyor

benim eski avensis im İngiltere imalatıydı bütün parça tedariki ingiltereden yapılıyordu aracın nerede imal edildiyse ilk önce o fabrikaya  yaz derim

2. Şanzumandada sorun düzelmeyince bayinin kendi ustaları (teknisyen gelip olayı normalleştirmeden önce) bi şanzuman daha istiycez yapcak bişey yok demekki bu gelende sıkıntılı diyolardı.

Evet haklısınız abi üretildiği fabrikaya kadar yazmak gerekir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eskiler bilir, orbitus diye bir üyemiz vardı. Meşhur dizel Mazda3 sıkıntısından kurtulacağım derken yapılan yanlış müdahalelerle epey bir başı ağrımıştı. Mücadelesini hiç bırakmadı ve güzel bir sonuçla tatlıya bağlandı.

Senin sorununu da çözerler alper, sıkıntı etme. Yurt içi, dışı her yere yazılı olarak ulaş.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Motor ile şanzuman uyum sorunu var gibi. Sorun motorun şanzumana güç aktaran organları ile olabilir, iki şanzumandada aynı problem varsa, şanzuman dışında bir yerde aranması gerekmezmi, japonlar bunu duysa, mühendis gönderirler konuyu araştırırlar, çünkü bu konular prestij meselesi, sorun başka ülkelere satılan araçlardada yaygın olarak tespit edilirse, araçları geri çağırma riski oluşur, firmalar bu durumlardan çok korkarlar, bence bir tercuman yardımı ile japon mazdaya ciddi bir mesaj at, sorun devam ederse, sonuç alırsınız.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...
‎18‎.‎12‎.‎2015 at 21:15, alpqla :

Senin arabadada maşallah diyeyim nazarım değmesin saat gibiydi test arabası gibi, çok kullanamamakla birlikte bendeki sıkıntıların izleri yoktu hatırladığım. Mercedesten gıcırtı daha neler dünya başımıza yıkılcak teknoloji şans işiydi ki araçlarda teknolojiyle donatılınca arabada şans işi oldu malesef. 

Bayi değiştiririz diyor sorun değil mazda değiştirmezse ben değiştireyim diyor ama arabanda problem yokmuş diyor. Madem yoktu şanzuman niye değişti anlıyamadım bunuda teknisyen arkadaşa dedim ben bu arabayı satarken nolcak şimdi dedim 12k lık şanzuman gözükücek geçmişinde değer kaybedecek diyorum verdiği cevap ben garanti ederim değer kaybını karşılarm 12tl altına satarsan diyor.. Lafla peynir gemisi yürütüyor..

2. Şanzumandada sorun düzelmeyince bayinin kendi ustaları (teknisyen gelip olayı normalleştirmeden önce) bi şanzuman daha istiycez yapcak bişey yok demekki bu gelende sıkıntılı diyolardı.

Evet haklısınız abi üretildiği fabrikaya kadar yazmak gerekir.

@alpqla nasıl oldu sorunun çözüldümü

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu başlığı daha yeni gördüm ve ilk gönderiyi okuyunca başımdan aşağı kaynar sular döküldü. 1 hafta oldu aracımı alalı ve aynı problemi ben de yaşıyorum. Özellikle ilk çalıştırmada P'den R'ye geçirirken vitesi araba sarsılıyor. Daha önce hiç otomatik vites kullanmadığım için bunun bir sorun olduğunu düşünmedim. Araba soğuk olduğu içindir falan dedim çünkü ısınınca yapmıyor ama arızaymış meğerse.

Hadi arıza olduğunu kabullendik diyelim ama gördüğüm kadarıyla başlığı açan arkadaşın sorunu hala giderilememiş.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu başlığı daha yeni gördüm ve ilk gönderiyi okuyunca başımdan aşağı kaynar sular döküldü. 1 hafta oldu aracımı alalı ve aynı problemi ben de yaşıyorum. Özellikle ilk çalıştırmada P'den R'ye geçirirken vitesi araba sarsılıyor. Daha önce hiç otomatik vites kullanmadığım için bunun bir sorun olduğunu düşünmedim. Araba soğuk olduğu içindir falan dedim çünkü ısınınca yapmıyor ama arızaymış meğerse.

Hadi arıza olduğunu kabullendik diyelim ama gördüğüm kadarıyla başlığı açan arkadaşın sorunu hala giderilememiş.

Hocam yokuş aşağı falan duruyor ve el frenini çekmeden P ye alıp aracı sabitliyorsanız aracın yükü şanzımana biner ve R ye atarken sarsılır. Vitesi N ye alın el frenini çekin ve araç sabitlendikten sonra P ye atın. Bu şekilde R ye atınca sarsıntı yapmaması lazım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

36 dakika önce, M.E.G :

Hocam yokuş aşağı falan duruyor ve el frenini çekmeden P ye alıp aracı sabitliyorsanız aracın yükü şanzımana biner ve R ye atarken sarsılır. Vitesi N ye alın el frenini çekin ve araç sabitlendikten sonra P ye atın. Bu şekilde R ye atınca sarsıntı yapmaması lazım.

hocam o durum aklima geldi benim de. daha 1 haftadir otomatik kullandigim icin dikkat etmemistim. bugun aksam park ederken ozellikle buna dikkat ettim yarin bakacagim bir daha.

peki bu sanzumana yuk binmesi olayi duz zemine park edince de oluyor mu yoksa sadece egimli zemin icin mi gecerli?

bir de bugun isten cikarken aracim duz zemindeydi. R'ye aldim sarsinti oldu. Sonra acaba binen yuku ilk seferinde sarsilarak mi atiyor diye tekrar P-R yaptim bir iki kere daha yine sarsinti oldu. İlk seferinde yuku atip sonraki seferlerde normale donmesi mi gerekirdi yoksa bu sekilde olmasi da mi normal?

Son olarak bunlari yaparken su dikkatimi cekti. Arac P'de ve calistiriyorum. Devir 2'ye yakin. Yaklasik 30-40 sn sonra dusup 1'in bir tik ustune geliyor. Bu normal. Sonra R'ye aldigimda bu sarsintiyla beraber devir de 1'in bir tik altina dusuyor. P'ye alinca tekrar cikiyor. Bu durum normal mi peki?

Kusura bakmayin cok mu cahilce soru soruyorum ama hic otomatik kullanmadim. Bu yuzden normali nedir bilmiyorum. Bir de arkadasin basina gelenleri okuyunca epey endiselendim. Basima bir is gelmesin diye 0 arac aldim ve sorunsuz marka diye mazda'yi tercih ettim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...