Jump to content

3. Nesil Mazda 3 Vuruntu ve Sarsıntı

alpqla
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Aracı park ederken önce n ye alıp sonra el frenini çekip daha sonra p ye alıp aracı stop edince bir sonraki çalıştırmada o vuruntuyu yapmıyor ama vitesi p ye alıp el freni çekip stop ettirince bir sonraki çalıştırmada vuruntu yapıyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

22 dakika önce, Ultrass34 :

Aracı park ederken önce n ye alıp sonra el frenini çekip daha sonra p ye alıp aracı stop edince bir sonraki çalıştırmada o vuruntuyu yapmıyor ama vitesi p ye alıp el freni çekip stop ettirince bir sonraki çalıştırmada vuruntu yapıyor

Şöyle ki, dediğiniz gibi önce N'ye alıp el frenini çekiyorum, daha sonra vitesin mandalına basarak vitesi P'ye götürürken gene R'den geçiyorum o geçiş esnasındada, yani N-R ve R-P geçişlerinde gene yapıyor o sarsıntıyı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sizin bahsettiğiniz vuruntu arabayı park halindeyken çalıştırıp vitesi p ye alırken yani ilk sürüşe başlarkenmi yapıyor yoksa sürüşü bitirip park ederken yani vites her r konumundan gecerkenmi yapıyor Benim aracımda ilk sürüşe başlarken sadece vitesi p konumundan alırken ( r yada d farketmiyor ) bir kez yapıyor okadar mesela sizde sizde motor sıcak yada soğuk farketmez peşpeşe 10 kere vitesi p den r ye alsan hepsinde yaparım vuruntuyu ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Motor soğukken daha faza yapıyor, sıcakken çok hafif olsa da gene yapıyor ama her defasında çok da olsa az da olsa yapıyor. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gecikiyor olabilirsiniz , vites kolunu biraz hızlı hareket ettiriniz, yavaş yavaş geçerseniz araç o vitese geçer gibi tepki verecektir, mandala basmanın bir anlamı yok mandal debriyaj görevi görmez sadece güvenlik içindir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

15.10.2016 at 12:26, Ultrass34 :

Orada aracın vuruntu yapması gayet doğal. Eğer park edip direkt vitesiı P konumuna alıp sonra el frenini çekerseniz aracın bütün yükünü şanzıman dişisi taşıyor ve sıkıştığı için vites değişikliğinde vuruntu yapıyor ve zarar görüyor. Hele birde eğimli bir yer ise..

Arabayı park edince önce aracı N konumuna alıp el freni çekilir ve ayak frenden kaldırılır ki araç bütün ağırlığını el frenine versin. Akabinde araç P konumuna alınır. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mandala basmadan N den P ye alinmiyor ki. N ve P arasinda R ye de ugruyor cunku vites. Park isleminde de ayni dediklerinizi uyguluyorum once bosa atiyorum el frenini cekip daha sonra P ye atiyorum vitesi. Bu sarsinri ilk calistirmada sogukken baya oluyor sicakken azaliyor. Neyse bir ara servise goturucem daha 5 gunluk aracta bir sikinti yoktur umarim. Yoksa cok uzulecegim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

PARK KONUSU: Bahsettiğiniz mevzular farklı birisi park mevzusu birisi araç çalışır haldeyken vitesler arası geçiş mevzusU, kidnes haklı önce N ye alıp el frenini çekip aracın yükünün el frenine yığılmasını beklemeli sonrasında P konumuna getirip stop etmelisin.

VİTES KOLU HAREKETİ: Büyük ihtimalle siz aracı N'ye aldığınızda ve el frenini çektiğinizde aracın yukunun el frenine yüklenmesine fırsat vermeden hemen P ye alıyorsunuz ve bu haraket esnasında gecikiyorsunuz. Yani vites kolu R den geçerken diğer vitesleride algılıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Friday, January 15, 2016 at 20:15, akon :

hocam o durum aklima geldi benim de. daha 1 haftadir otomatik kullandigim icin dikkat etmemistim. bugun aksam park ederken ozellikle buna dikkat ettim yarin bakacagim bir daha.

peki bu sanzumana yuk binmesi olayi duz zemine park edince de oluyor mu yoksa sadece egimli zemin icin mi gecerli?

bir de bugun isten cikarken aracim duz zemindeydi. R'ye aldim sarsinti oldu. Sonra acaba binen yuku ilk seferinde sarsilarak mi atiyor diye tekrar P-R yaptim bir iki kere daha yine sarsinti oldu. İlk seferinde yuku atip sonraki seferlerde normale donmesi mi gerekirdi yoksa bu sekilde olmasi da mi normal?

Son olarak bunlari yaparken su dikkatimi cekti. Arac P'de ve calistiriyorum. Devir 2'ye yakin. Yaklasik 30-40 sn sonra dusup 1'in bir tik ustune geliyor. Bu normal. Sonra R'ye aldigimda bu sarsintiyla beraber devir de 1'in bir tik altina dusuyor. P'ye alinca tekrar cikiyor. Bu durum normal mi peki?

Kusura bakmayin cok mu cahilce soru soruyorum ama hic otomatik kullanmadim. Bu yuzden normali nedir bilmiyorum. Bir de arkadasin basina gelenleri okuyunca epey endiselendim. Basima bir is gelmesin diye 0 arac aldim ve sorunsuz marka diye mazda'yi tercih ettim.

Ilk mesajla bu mesaj birebir bende yaşıyorum ilk oto vites oldu için normal sandim arac sasi nonuz neyle basliyor?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

17.10.2016 at 15:56, NoooFearrrr :

PARK KONUSU: Bahsettiğiniz mevzular farklı birisi park mevzusu birisi araç çalışır haldeyken vitesler arası geçiş mevzusU, kidnes haklı önce N ye alıp el frenini çekip aracın yükünün el frenine yığılmasını beklemeli sonrasında P konumuna getirip stop etmelisin.

VİTES KOLU HAREKETİ: Büyük ihtimalle siz aracı N'ye aldığınızda ve el frenini çektiğinizde aracın yukunun el frenine yüklenmesine fırsat vermeden hemen P ye alıyorsunuz ve bu haraket esnasında gecikiyorsunuz. Yani vites kolu R den geçerken diğer vitesleride algılıyor.

Dediginiz gibi vitesi N den P ye gecirirken biraz yavas haraket ediyormusum. Daha hizli gecis yaptigimda arac R ye gecmeden P ye alabiliyorum ve sarsinti olmuyor. Ama Geri vitesi kullanacagim zaman yani R ye gecmek istedigimde sarsinti devam ediyor. Motor sogukken fazla sicakken az olacak sekilde. Haftaya servise goturucem bakalim sonucu buradan sizinle paylasirim. 

20.10.2016 at 00:59, no.fear :

Ilk mesajla bu mesaj birebir bende yaşıyorum ilk oto vites oldu için normal sandim arac sasi nonuz neyle basliyor?

Benimki 3MZBM62A..... Seklinde devam ediyor. Meksika uretimi. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

36 dakika önce, Reicht :

Dediginiz gibi vitesi N den P ye gecirirken biraz yavas haraket ediyormusum. Daha hizli gecis yaptigimda arac R ye gecmeden P ye alabiliyorum ve sarsinti olmuyor. Ama Geri vitesi kullanacagim zaman yani R ye gecmek istedigimde sarsinti devam ediyor. Motor sogukken fazla sicakken az olacak sekilde. Haftaya servise goturucem bakalim sonucu buradan sizinle paylasirim. 

Benimki 3MZBM62A..... Seklinde devam ediyor. Meksika uretimi. 

Kullandıkça pratikleşirsin, bence aracında bir sorun yok, genede serviste bir baktır, sonuçta yeni model araçlar elektronik, belki bilgisayara baglayıp sorun varsa tespit ederler.

Geri vitese alırken demişsiniz tam anlayamdım R ye geçerken  ne gibi bir sıkıntı oluyor zaten araç N de iken hemen önünde R ye alıyrosunun, P de ikende R hemen altında zaten,   arada vites yokki.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

19 dakika önce, NoooFearrrr :

Kullandıkça pratikleşirsin, bence aracında bir sorun yok, genede serviste bir baktır, sonuçta yeni model araçlar elektronik, belki bilgisayara baglayıp sorun varsa tespit ederler.

Geri vitese alırken demişsiniz tam anlayamdım R ye geçerken  ne gibi bir sıkıntı oluyor zaten araç N de iken hemen önünde R ye alıyrosunun, P de ikende R hemen altında zaten,   arada vites yokki.

Soyleki, simdi araci kullandim vites D de. Park edecegim zaman vitesi N ye aliyorum el frenini cekip hizli bir sekilde P ye atiyorum. Bu N P arasindaki gecisi daha once yavas yaptigimdan arac P den once R ye geciyordi ve titriyordu. Simdi bu hareketi hizli yapinca vites R ye gecmeden sarsintisiz P ye alabiliyorum. Diger taraftan park yerinden geri geri cikacagimi varsayarak vitesi P den R konumuna aldigimda ( hizli veya yavas fark etmiyor) bu sarsintiyi gene yapiyor.biraz karisik oldu umarim anlatabilmisimdir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Anladım  P den R alma durumunda daha önceki durum olmaz. zaten R hemen p nin altındadır arada vites yok bu titreme geçiş aşamasındamı oluyor yoksa vites R de iken sürekli sarsıntımı var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Günaydın, Bak bu durum bir soruna işaret ediyor , peki  P ye almadan önce aracın yükünü N yapıp el frenine bindiriyormusun eğer öyle yapmaz isen motorun yükü P ye biner birde dediğim gibi dene bakalım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 dakika önce, NoooFearrrr :

Günaydın, Bak bu durum bir soruna işaret ediyor , peki  P ye almadan önce aracın yükünü N yapıp el frenine bindiriyormusun eğer öyle yapmaz isen motorun yükü P ye biner birde dediğim gibi dene bakalım.

Aynen dedigin gibi yapiyorum aldigim gunden beri ama bi fayda yok. Bu hafta ici goturucem servise belki yazilimla halledilir. Eger sanziman sikintikiysa ve degismesi gerekiyorsa ozaman buyuk yikim olur benim icin

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mart 2016 da Mühendislik Açıklayıcısı, otomatik viteste yapılmaması gereken 5 hareketi açıklamış. Otomatik kullanmadığım halde seyretmiştim. Otomatik vites getirdiği kolaylık kadar motora ve şanzumana zorluk getiriyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Klima kompresorunuz devrede mi yoksa degil mi bu olaylar olurken. Benim aracimda, klima devredeyken sansintilar ve vuruntular oluyor. Ozellikle ilk kalkislarda. Klima kapali durumda ise, ne dururkenki vites gecisinde, ne de giderkenki vites gecisinde ya da kalkislarda bir sorun yok. Aracin sicak ya da soguk olmasi bunu degistirmiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 dakika önce, tarahumara :

Klima kompresorunuz devrede mi yoksa degil mi bu olaylar olurken. Benim aracimda, klima devredeyken sansintilar ve vuruntular oluyor. Ozellikle ilk kalkislarda. Klima kapali durumda ise, ne dururkenki vites gecisinde, ne de giderkenki vites gecisinde ya da kalkislarda bir sorun yok. Aracin sicak ya da soguk olmasi bunu degistirmiyor.

Ona hic dikkat etmedim ama araci calistirdigimda klimayi acmiyorum malum havalar serinledi. Normal havalbdirma acik o da kompresoru calistirmiyordur herhalde

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...