Jump to content

3. Nesil Mazda 3 Vuruntu ve Sarsıntı

alpqla
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

1 minute ago, Reicht said:

Ona hic dikkat etmedim ama araci calistirdigimda klimayi acmiyorum malum havalar serinledi. Normal havalbdirma acik o da kompresoru calistirmiyordur herhalde

Auto ya bastiginiz anda devreye giriyor kompresor. Klima ekraninda ECO ya da A/C yazisi var ise devrededir. Siz emin olmak icin komple OFF tusuna basip bir deneyin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ne yani klima açık iken vites değiştirlmesin mi ??? böyle bir şey olabilirimi , çok alaksız,  klima açık olsa da boyle yapmaması gerek ,91 model de bile klima çalıştığında rölantiyi düzenleyen valf sistemi var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

15 minutes ago, NoooFearrrr said:

Ne yani klima açık iken vites değiştirlmesin mi ??? böyle bir şey olabilirimi , çok alaksız,  klima açık olsa da boyle yapmaması gerek ,91 model de bile klima çalıştığında rölantiyi düzenleyen valf sistemi var.

Buyrun gelin, denemesi bedava.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geçen hafta cuma günü aracımı servise götürdüm. Söz konusu sarsıntının motor kulakçığının esnemesinden kaynaklandığını ve parça siparişi vediklerini söyledi. Haftaya bu kulakçıklar değişecek umarım sorun çözülür. 

Sizce geri vitesteki sarsıntının sebebi bu olabilir mi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ümit ediyorum kulakcıkla alakalıdır ama benim fikrim kulakcık değil çünki d dede bir nebze sarsması gerekirdi.. bu sarsıntı kronik yada karakteristik özelliği diye düşünüyorum...Benim fikrim mazdadan bu sebeple araç değiştirmis biri olarak mazda olsun r de sarsintili olsun hic problem degil dert etmeyin derim..Durumunuzu merakla bekliyorum. Kazasiz belasiz sürmeler...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 dakika önce, alpqla :

Ümit ediyorum kulakcıkla alakalıdır ama benim fikrim kulakcık değil çünki d dede bir nebze sarsması gerekirdi.. bu sarsıntı kronik yada karakteristik özelliği diye düşünüyorum...Benim fikrim mazdadan bu sebeple araç değiştirmis biri olarak mazda olsun r de sarsintili olsun hic problem degil dert etmeyin derim..Durumunuzu merakla bekliyorum. Kazasiz belasiz sürmeler...

R de oluşan sarsıntı D'de de olması gerekir diye düşündüm bende ama bi değiştirsinler bakalım görelim. Aslında ileride problem yaramayacaksa bu sarsıntı benim için sorun değil ama ileride sorun çıkarır mı ona emin değilim. Siz bu sebeple 0 araç mı değiştirmiştiniz? Süreç nasıl işledi peki?

Ben aracı Haldızlardan aldım ve oradaki usta ilk defa böyle bir sorun ile karşılaşıyoruz dedi. Ama burada gördüğüm yorumlarda ve kullandığım 3 mazda da bu sarsıntlı geçiş mevcuttu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mantığınız doğru sonuçta kulakçıktan , diğer adıyla motor takozundan olsa D ikende aynı sarsıntıyı yapması gerekirdi her halükarda motorun yükü motora bindiğinde aynı durumun tüm vitesler için yaşanması gerekirdi.

Benim tahminim elektronik bir sorun olduğu neden derseniz sonuçta siz vitese taktığınızda ve araç hareket etmek istediği anda motor zorlanır ve ileri yada R de ise geriye doğru gitmek ister , rölanti bu durumda düşer çoğunlukla bu sarsıntının sebebi düşen rölantidir, acaba devir saatinde R ye aldığın da düşme oluyormu veya D de iken  sarsıntı olmadığında rölanti R konumundaki ile aynı seviyedemi , eğer değilse büyük ihtimalle geri vites rölanti ayarlayıcı v.b. parça ne ise sıkıntılı olabilir.

Rölanti aynı seviyede ise;

Belkide şanzımanla alakalıdır vites şanzımanın özelliği gereği R de daha çok sarsılıyor olabilir , bu sarsıntıyıda motor kulakları ememiyordur.

Diğer araçlarda bu sorun yok ise kesinlikle bir aksilik var demektir.

Umarım çözülür.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet benim aracin sanzumani degisti ve gecmedi bu sikinti aslinda benim en buyuk sikintim arac duracakken 1-2 sn ye kadar titriyordu motor silkeleniyordu o sikintim sebepli sanzuman degistirildi ikinci sikintim r ye alarkenki kutleme idi.. mazda muh. Volkan bey kulakcik degilde aracin r ye alirkenki kutlemede arkadasimizin dedigi gibi devir saati milim asagi inip geri cikiyordu ve volkan beyde aracin rolantisinde dusukluk oluyo ve bu dusukluk sirasinda titresim ve sallanti vibrasyon oluyo kanatinde idi cunki bazen benim aracimda 2-5 saniye kadar ugultulu titresim oluyordu oyle ki emniyet kemerinin pilastigi titresimden hemen yanindaki pilastik parcaga vurup ses cikariyordu neyseki sizin aracinizda bu tur belirtiler yok.. hatta japonyaya acaba deviri surekli bi cit yukarda olan bi yazilim mi istesek diyede konusmustuk devirsel gozuktugu icin ama test edildiginde devir cizelgesi diger m3 ler gibi normaldi.. birde istoptanda olabilir demistik istop devreye girince silkelenmeli calisiyordu benim arac ve bu silkenme esnasinda devir saati milim asagi inip geri yukari cikiyordu...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Durmaya yakın oluşan titreme benim aracımda da mevcut. Sanki istop devereye girecekmiş gibi. İstop devreye girdiğinde oluşan titremenin aynısı oluyor milim daha frene bassam zaten istop devreye giriyor. Ama dediğiniz gibi arabayı sallayacak kadar bi titreşim değil ama hissediliyor. Birde bunu her defasında yapmıyor. Devir olayına eve gidince bir bakıcam. 

Ek olarak geri vitese taktığımda arac el freni çekili iken arkası havaya kalkıyor yani geri gitmek istiyor. Bu normal galiba. 

Dün arkadasımın elentrasına bindim ne geri viteste ne ileri viteste herhangi bir kütleme sarsıntı yok. Bizim araçlar sorunlu galiba.

@alpqla peki siz araç değişimini nasıl yaptınız, aldığınız yerle nasıl uzlaştınız. Bilgi verirseniz çok sevinirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Iste o duracakkenki olan silkenme normal degil ve bazende bahsettigim 2-5 snlik titresim oluyordu ugultulu ama bu bazendi... Duracakkenki titreme hep vardi ozellikle trafikte bayagi yavas dur kalklarda yavas yavas duracakken bariz belli oluyor tabi 1 viteste kalkip vites yukselmeden durursan silkenmiyor vitesin 2 ve daha yukarisina cikip durmalarda silkelenme var.. ben aracimi bayi sahibi mazda muh. Ve japonya belcika araciligi ile degistirdim.. japonlara ve belcika dagitim merkezine 1 sayfalik kocaman bi mail attim tabi bayi sahibinde ve mazda saha muhdisinde bitiyo son olarak

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 saat önce, alpqla :

Iste o duracakkenki olan silkenme normal degil ve bazende bahsettigim 2-5 snlik titresim oluyordu ugultulu ama bu bazendi... Duracakkenki titreme hep vardi ozellikle trafikte bayagi yavas dur kalklarda yavas yavas duracakken bariz belli oluyor tabi 1 viteste kalkip vites yukselmeden durursan silkenmiyor vitesin 2 ve daha yukarisina cikip durmalarda silkelenme var.. ben aracimi bayi sahibi mazda muh. Ve japonya belcika araciligi ile degistirdim.. japonlara ve belcika dagitim merkezine 1 sayfalik kocaman bi mail attim tabi bayi sahibinde ve mazda saha muhdisinde bitiyo son olarak

Aynen dediniz gibi yumusak duruslarda bi titreme var sert duruslarda kaymak gibi. ben onu istop ile alakali tahmin ediyordum. yeni gelen aracta ayni sikintilar oldumu peki? Ilk 0 araba maceram cok guzel basladi. Ben simdi bu sorunun giderilmesi icin ne yapicam ozaman arac degisimi mi istemeliyim yada tamir edilmesinimi beklemeliyim 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benimde ilk 0 araba deneyimim oldu.. gelen araci hic kullanmadan sattim... Arac degisimini ugrasmadan yapmazlar. Şanzuman değişimine gitme cünki bende bir sonuc alinmadi hemde servis gecmisinde gozukmesin satarken zorlanirsin.. ben yerinde olsam istop degisimi yada şu camin uzerindeki 30km altinda carpisma onleme ozelligi varya kendi otomatik duruyo ondanda yapabilir diye dusunmustum hani arac her duracakken onde bi arac var carpacam diye silkelenme tepkisi veriyo olabilir yani kisacasi bu iki parcanin degisimini isterdim sanzuman kadar pahali ve montaj ustaligi isteyen parcalar degil sonucta bu iki parca degistikten sonra duzelmiyorsa degisim icin ter dokerdim.. bu arada sanzuman 17000+kdv servis gecmisinde kimse bu rakamlar onune ciksin istemez satarken.. alan arkadas teredute girer.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, alpqla :

Benimde ilk 0 araba deneyimim oldu.. gelen araci hic kullanmadan sattim... Arac degisimini ugrasmadan yapmazlar. Şanzuman değişimine gitme cünki bende bir sonuc alinmadi hemde servis gecmisinde gozukmesin satarken zorlanirsin.. ben yerinde olsam istop degisimi yada şu camin uzerindeki 30km altinda carpisma onleme ozelligi varya kendi otomatik duruyo ondanda yapabilir diye dusunmustum hani arac her duracakken onde bi arac var carpacam diye silkelenme tepkisi veriyo olabilir yani kisacasi bu iki parcanin degisimini isterdim sanzuman kadar pahali ve montaj ustaligi isteyen parcalar degil sonucta bu iki parca degistikten sonra duzelmiyorsa degisim icin ter dokerdim.. bu arada sanzuman 17000+kdv servis gecmisinde kimse bu rakamlar onune ciksin istemez satarken.. alan arkadas teredute girer.

Haklisiniz. Ben zaten araci bu hali ile de seviyorum benim icin sorun degil meselr ileride sorun cikarmamasi. eger problrm cikmicaksa hic degistirmiyim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu yazılanları okuduktan sonra ve işin içine bir kaç farklı elektrinik sistem girdiğini öğrenince yapacak yorumum kalmadı.

Çok geçmiş olsun ne diyelim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aynı şanzıman cx5 lerde, hatta Yurtdışında satılan mazda 2 lerde de mevcut fakat tek sıkıntı mazda 3 te gibi görünüyor veya ben öyle algılıyorum. Yurtdışı veya ülkemizde Cx5 te de bu gibi bir problemle karşılaşan duyan eden oldu mu acaba?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben yurt dışı forumlarda da bu sorun ile ilgili çok konuya rastlamadım. Sorunun çözüleceğine de pek inancım yok @alpqla arkadasımızın basettiklerinden sonra. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Aracı bugün Haldız'a götürdüm. Dedikleri gibi motor kulakçıklarını değiştirdiler fakat tahmin ettiğim gibi sorun gene çözülmedi. Şimdi şanzıman güncellemesi yapacaklarmış fakat kılavuz antalyada olduğundan bi süre bekleyeceğim. O da olmazsa şanzıman değişimi olacak dedileri. 

O kadar para ver 0 araba al şanzıman değişsin, e peki o da işe yaramaz ise ne olacak, 0 araba verecekler mi yoksa para iadesimi ya da öpücük mü? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...