Jump to content

3. Nesil Mazda 3 Vuruntu ve Sarsıntı

alpqla
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba herkese sorular sorulmuş kusura bakmayın cevap veremedim uzundur. görüyorum ki hala aynı sorunlar bazıları ilginç yöntemlerle çözüme kavuşmuş bazı larıda aynı servise gitmesine rağmen çözülememiş bana kalırsa sorunun altında ne olduğu bulunamamış mazda tarafından benim zamanında 17k+kdv şanzuman değiştirilip sorun geçmese bile mazda arkasında duruyor koca şanzumanı değiştiriyor prestijinden vaz geçmemiş hâlbuki müşterinin 2.elde servis kaydından düşen arabasının değeri önemli degilmiscesine keşke sorunu biliyor olsamda herkese söylesem teknoloji şans işi bilmiyorum ama belki bir porsche de sorun çıkabilir şuan i20 ye binen biri olarak sunuda söyleyebilirim herşeye rağmen sizi yolda bırakmıyorsa bırakın titresin bırakın r ye geçerken vuruntu yapsın mazda donanım olarakta sürüş keyfi olarakta keyifli bir araç bu fiyatlara alınması mümkün olmayan bir his veriyor insana. her güzelin ufak tefek kusurları olur derim kalın sağlıcakla.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Araç D de dururken vibrasyonu çok fazla hissettiriyor.dizel olduğu içindir diye düşündüm ama gercekten önceki aracım astra j ye göre fazla sarsıntılı D viteste dururken.

N ye göre D viteste belli bir miktar vibrasyon farkı vardır ancak mazda 3 te bu fark daha çok hissediliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

11 saat önce, gökhanbilge :

Araç D de dururken vibrasyonu çok fazla hissettiriyor.dizel olduğu içindir diye düşündüm ama gercekten önceki aracım astra j ye göre fazla sarsıntılı D viteste dururken.

N ye göre D viteste belli bir miktar vibrasyon farkı vardır ancak mazda 3 te bu fark daha çok hissediliyor.

Az önce Ankara Mazda SK servise ugradım.Araç D de beklerken oluşan vibrasyon için.Ustalarının ismi Fikret.3. nesil dizellerde bu durumun normal olduğunu söyledi.hatta klimayı açtı ve ben klima kompresyonuyla beraber titreşimin artacağını düşünürken azaldığını gördük.

Önceki aracım astrada D de dururken araç sanki kendini boşa alıyor gibi rahatlıyordu.mazdada ise araç gergin şekilde bekliyor 1.viteste.Demekki mazdada otm vites çalışma prensibi bu şekilde diyip devam edeceğiz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, gökhanbilge :

Az önce Ankara Mazda SK servise ugradım.Araç D de beklerken oluşan vibrasyon için.Ustalarının ismi Fikret.3. nesil dizellerde bu durumun normal olduğunu söyledi.hatta klimayı açtı ve ben klima kompresyonuyla beraber titreşimin artacağını düşünürken azaldığını gördük.

Önceki aracım astrada D de dururken araç sanki kendini boşa alıyor gibi rahatlıyordu.mazdada ise araç gergin şekilde bekliyor 1.viteste.Demekki mazdada otm vites çalışma prensibi bu şekilde diyip devam edeceğiz.

Hiç göstermedim ama benzinlide de var bir miktar titreme. Sıkıştırma oranının yüksek olmasından olabilir mi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 dakika önce, Budaren :

Hiç göstermedim ama benzinlide de var bir miktar titreme. Sıkıştırma oranının yüksek olmasından olabilir mi?

Sıkıştırma oranı ile ilgili olduğunu düşünmüyorum. 2014 modelde de var. Bence hepsinde var bu hafif titreme şanzımanla ilgili olarak. Belki tüm kullanıcılar hissetmiyor olabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Titreşimin en güzel hissedildiği yer makyajlı kasada sürgülü yerin yan kısımları.elinizi koydugunuzda baya baya sallıyor.devir 900 deyken böyle.devir hafif artarak araç hareket ettiğinde titreşim falan kalmıyor.belkide bir yazılımla halledilecek bişeydir.ama bu haliyle araç dururken konforu çok bozduğu kesin.

Vardır bir bildiği japon arkadaşların diyerek devam ediyoruz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

14 dakika önce, gökhanbilge :

Titreşimin en güzel hissedildiği yer makyajlı kasada sürgülü yerin yan kısımları.elinizi koydugunuzda baya baya sallıyor.devir 900 deyken böyle.devir hafif artarak araç hareket ettiğinde titreşim falan kalmıyor.belkide bir yazılımla halledilecek bişeydir.ama bu haliyle araç dururken konforu çok bozduğu kesin.

Vardır bir bildiği japon arkadaşların diyerek devam ediyoruz.

Bacağınızı orta konsola dayadığınızda da açıkça hissediliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, gökhanbilge :

Aynen.araç yükte duruyor resmen.N ye alıp rahatlatası geliyor insanın

Hakikaten öyle. Freni bırakmadan gaza basılsa sanki burn-out yapacak :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

Merhaba,

2017 Benzinli Sedan otomatik kullanıcısıyım. Aracım 2 aylık, sıfır aldım. 6 senedir 1.4 TSI GOLF kullanıyordum, o aracı da sıfır almıştım. Açıkçası aracı almadan önce bu başlığı okumamıştım.

Bahsi geçen şikayetler; Geri vitese geçişte vuruntu-sarsıntı, ve aracın D konumunda duruyorken titremesi benim aracımda da var. Forumu okuduktan sonra konuyu Mazda Haldız satış temsilcisi Tuğrul Bey'e yazdım. Getirin, bi inceleyelim dediler. Çok dert etmemekle birlikte, 3-4 hafta önce içim rahat etsin diyerek aracı servise götürdüm, incelendi, ve herşeyin normal olduğu sonucuna varıldı. Sağolsunlar konunun üzerinde titizlikle durdular. Haldız satış temsilcisi Tuğrul Bey' e ve servisteki arkadaşlara tekrar teşekkürler.

Sonuç olarak; gerek forumda okuduklarım, gerekse serviste verilen bilgilere göre bende oluşan fikir, bahsi geçen bu iki hususun bu araçların karakteristik özelliği olduğu ve herhangibir problem olmadığı yönünde.

Önceki aracımda da (GOLF) ilk aldığım günden beri bazı şeyler söz konusu idi. Örneğin araç hareketsizken direksiyonu sola çevirince kuş sesi gibi ötmesi, ilk çevirmede hafif bir taklama sesi, bazen vitesin 1. vitese geçmemesi (VW kullanmış olanlar bilir, ya debriyajdan çekip tekrar debriyaj yapıp 1. e alacaksın, yada baktın 1 e geçmiyor, önce 2 ye, sonra tekrar 1 e alacaksın) gibi şeyler vardı. 6 sene dert etmeden kullandım, hiçbirşey olmadı. 

Diyeceğim o ki; bu gibi şeylere fazla takılmaya gerek yok, araçlarınızın tadını çıkarın. Almayı düşünen arkadaşlarda bana kalırsa bunlara takılmasın. 

Zaten başlığı açan ve malesef aracının önce şanzımanını, sonra komple aracı değiştiren arkadaşta anladığım kadarıyla daha sonra pişman olmuş.

Mazda 3 benzinli almayı düşünenler için kısaca; 

Performans arıyorsanız biraz üzebilir. Aracın gücü, ivmelenmesi benim için yeterli. Kişiden kişiye ve ne beklediğine göre değişir. 150 tork var araçta. Turbo yok. Düşük devirlerde Golf' teki 200 nm torku aradığım olmuyor değil. Unutmadan ekleyeyim; test videolarında arkadaşlar sport tuşu için bu güç ve torka sahip araç için gereksiz olmuş falan diyorlar, kesinlikle katılmıyorum. Bence harika bir ayrıntı ve olmazsa olmazmış.

Yol sesi alıyor mu? Evet alıyor, GOLF ' e kıyasla bi tık fazla. Trim sesleri var mı? Evet var, yine GOLF' e kıyasla daha fazla. Ancak, bu iki hususla ilgili; araçtan aldığımız zevki baltalayan bence ülkemizdeki yolların kalitesizliği. Yoksa düzgün bir yolda bence hiçbir problem yok.

Malzeme kalitesi, dizayn, kokpit bence çok iyi. İç hacim yeterli. Bagaj hacmi yeterli. Yakıt ortalamam şuan 7,3 lt/100km (araç 3000 km de. Biraz daha düşecektir). Müzik sistemi benim için yeterli (bose olmasa bile / aracım motion donanım).

Otomatik vites geçişleri çok iyi. Araç tam otomatik şanzımana sahip.

Kapı sesi tok mu? Evet TOK, yeterince tok :2funny: 

Son olarak 5 yıl garanti 8)

Her kullanımda aracın direksiyona oturduğunuz ilk günkü heyecanı yaşarsınız (en azından şimdilik benim için öyle). Bu heyecanım GOLF' te çabuk geçmişti diyebilirim.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Kullandıkça belki daha başka fikirlerimi ekleyebilirim.

Kalın sağlıcakla.

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...