Jump to content

2010 Mazda 3 Dizel Partikül Filtresi Problemi

dombayci67
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Herkese selamlar. Arabam 2010 Mazda dizel 3. Bundan yaklaşık 1 ay önce servis ışığı ve motor arıza ışığı yandı. İstanbul merserde problemin partikül filtesi olduğu söylendi ve partikül filtresinin temizliği yapıldı. Ama dünakşam yine aynı ışıklar yine yandı. Bununla ilgili problem yaşayan başka arkadaşlar var mı ya da çözüm önerileriniz nelerdir? Sensör arızası da olabilirmiş. Cevaplarını bekliyorum zira çok severek bindiğim arabama artık heran bi ışık yanacakmış korkusuyla binmek beni araçtan fazlasıyla soğutmaya başladı :(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dizel Mazda 3 kullanıcısıyım. Forumda daha önce bire bir bu sorunu yaşayan biriyle kaşılaşmadım. Fakat şu tip konularımız var, onlara bir göz atabilirsiniz.

Bu arada söylemeden geçemeyeceğim. Sırf bu sebepten ötürü aracınızdan soğuyorsanız. Bu hayatta sizi her şey çok mutsuz eder. Bu durumda Fransız markalarını kullanan arkadaşlar direk intihar etsinler. Kul yapısı makineler bunlar, her şeyin muhakkak bir çözümü vardır elbet. Benim aracım 120 bin km'ye yaklaştı. Baskı balata arızası dışında hiç bir sorun yaşamadım. Baskı balata neredeyse bizim araçlarda kronik şekilde bir çok kişi yaşadı. Bu bile beni ne otomobilimden neden markadan soğuttu. Aksine gün geçtikçe otomobilime daha çok bağlanıyorum. Para var huzur var..Fakat 2011 model otomobilimi satmaya kalktığımda. Yerini dolduracak bir başka markanın "C" segmenti otomobilini bulamıyorum, beğenemiyorum....

Şahsi fikrim boş yere canınızı sıkmayın derim..Allah büyük dert sorun vermesin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Amin :) Cevabınız için teşekkür ederim. Bian bana Xanax da yazacaksınız zannettim :D 

Merser'e tekrar gittim. Araca bilgiyasar ile rejenerasyon yaptırdık fazla uzun sürmeden yaptı. Usta bu filtrenin tıkalı olmadığını gösterir dedi. Hataları sildikten hemen sonra ilk başta sensör arızası sonra filtre dolu arızası ardından da motor arıza ışığı yanıyor. Şimdi yapacağımız iş Cumartesi günü sensörün gerçekten bozuk olup olmadığını tespit etmek. Bunun için de sağlam bi sensör takıp test amaçlı deneyeceğiz. Sensörün sıfırı 1000 TL cik :D 1000 TL de zaten filtreyi temizletmek için ödemiştim. Aynı sensör Ford'da da var. Ordan almayı düşünüyoruz zira daha ucuz. Bu arada ben Zonguldak'ta oturuyorum ve gelgit yapmak zorunda kalıyorum bu işler için :( Problemi ve yapılanları aşama aşama buraya yazacağım inşallah ki böle sorun yaşayan başka arkadaşlara da yardımcı olsun. Herkese Hayırlı Cumalar :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

29 dakika önce, dombayci67 :

Amin :) Cevabınız için teşekkür ederim. Bian bana Xanax da yazacaksınız zannettim :D 

Merser'e tekrar gittim. Araca bilgiyasar ile rejenerasyon yaptırdık fazla uzun sürmeden yaptı. Usta bu filtrenin tıkalı olmadığını gösterir dedi. Hataları sildikten hemen sonra ilk başta sensör arızası sonra filtre dolu arızası ardından da motor arıza ışığı yanıyor. Şimdi yapacağımız iş Cumartesi günü sensörün gerçekten bozuk olup olmadığını tespit etmek. Bunun için de sağlam bi sensör takıp test amaçlı deneyeceğiz. Sensörün sıfırı 1000 TL cik :D 1000 TL de zaten filtreyi temizletmek için ödemiştim. Aynı sensör Ford'da da var. Ordan almayı düşünüyoruz zira daha ucuz. Bu arada ben Zonguldak'ta oturuyorum ve gelgit yapmak zorunda kalıyorum bu işler için :( Problemi ve yapılanları aşama aşama buraya yazacağım inşallah ki böle sorun yaşayan başka arkadaşlara da yardımcı olsun. Herkese Hayırlı Cumalar :) 

Yok o kadar da değil. Şahsen ilaç karşıtı birisiyimdir. Geçmişte panik atayan yaşayan birisi olmama rağmen. :D

Bu arada Merser iyidir. Ustaları da çok iyidir. Halil usta var ki bir tanedir. Size kolay gelsin. Umarım sorununuz hızlı, ve en düşük maliyetle hallolur.

Keyifli forumlar diliyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, İlhan :

Yok o kadar da değil. Şahsen ilaç karşıtı birisiyimdir. Geçmişte panik atayan yaşayan birisi olmama rağmen. :D

Bu arada Merser iyidir. Ustaları da çok iyidir. Halil usta var ki bir tanedir. Size kolay gelsin. Umarım sorununuz hızlı, ve en düşük maliyetle hallolur.

Keyifli forumlar diliyorum.

Halil usta dediğiniz servis müdürü mü ben ismail yada ali karıştırıyorum hangisi olduğunu onunla muhatap oldum?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Herkese hayırlı bir hafta olması dileğiyle selamlar :)

Problemi çözdük Allah'ın izniyle. Öncelikle ben karıştırıyomuşum Merserde benle ilgilenen Halil ustaymış. Burdan başta Halil usta olmak üzere Kocaeli Haldızdaki Fatih ustaya çok çok teşekkür ederim. Gerçekten çok samimi şekilde ilgilendiler. Darısı diğer servislerin başına ;)

Gelelim ne yaptığımıza. Haldızda benim aracın aynısından patronlardan birinin varmış. Ondaki DPF basınç sensörünü söktük ve benim araca taktık. Test sürüşüne çıktık. Yaklaşık 100 km yol yaptık Fatih ustayla beraber. Yoldayken aracı her türlü denemeye çalıştı. Yüksek devir, hızlı, stop ettik çalıştırdık defalarca. Döndüğümüzde araçta hiçbir şekilde arıza yoktu. DPF basıncını da bilgisayardan izleyebilyosun. Benim sensörle sağlam sensörün gösterdikleri çok farklı ve benimki takılıp kalırken sağlam olan gaz durumuna göre sürekli değişiyordu. Sonuçta sensörün arızalı olduğuna karar verdik ve Ford'tan sensörü aldık. Bizde 1000 TL, Ford'ta 700 TL ama biz 380 TL ye almayı başardık ;) C.tesi gününden beri kullanıyorum şuana kadar araçta bi anormallik sezmedim çok şükür.

Eğer aracınız kısa mesafelerde fan açmaya başlamışsa ve bunu sık sık yapıyorsa, araç nispeten fazla yakmaya başladıysa aracınızda DPF sıkıntıları olabilir. En kısa zamanda servise gidip rejenerasyon yaptırmayı deneyin derim.

Benim araçta sensör bozuldu da filtre o yüzden mi doldu yoksa filtre doldu da sensör o yüzden mi bozuldu ya da bunların birbiriyle alakası yok mu bilmiyoruz açıkcası ama ustanın görüşü filtre dolduğu için sensörün arıza yapabileceği yönünde.

Bu arada oradayken edindiğim bir bilgiyi sizle paylaşmak istiyorum. 1.5 Skyactive motorlu ve bana göre kasası daha spor ve hoş görünen yeni araçların ne kadar yaktığını merak ediyordum. Forumlarda herkes bişeyler söylüyordu. Ordayken 2si müştesi aracı biri de servisin test aracı olmak üzere 3 aracın ortalama yakıtlarına baktım. İlk baktığım servis aracıydı ve 10 L/100 km gösteriyordu, hadi ya çok bu dedim. Sorduğumda bunun test aracı olduğunu ve pek gerçeği yansıtmadığını söylediler. Ben de diğer araçlara baktım. Diğer 2 araçta otomatik ve 18 janttı ve birinin ortalaması 6.6 L diğeri sıkı durun 5.9 L. Bunlar bence çok çok iyi ortalamalar :D

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geçmiş olsun probleminizin çözülmesine sevindim. Fiyat olarakta bahsetmiş olduğunuz rakamlardan sonra oldukça iyi diyebilirim. Bu arada aracınız kaç km'de ?

Bu arada skyactıv Mazda 3 yakıt konumuz mevcut. kullanıcılar yakıt sarfiyatlarını paylaşıyorlar. Konumuz da şu şekilde, belki bir göz atmak istersiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...