Jump to content

Mazda 626 Yedek Depodan Su Taşması

yanaro
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Selam arkadaşlar 1 yılı aşkındır mazda 626 kullanıyorum. silindir kapağının iyice aşınması nedeni ile kapağı değiştirdim. o gün bu gün rampa yukarı çıkarken hararet tepeye çıkıyor. aracı durdurup kontrol ettiğimde su takviye deposundan suyun taştığını görüyorum. bu gün arabayı radyatör kapağı açık şekilde rölantide ve gaz verilirken videoya çektim. ayrıca bu durumdan dolayı 1 kez conta değiştirdim contadandır diye ama hiç bişey farketmedi, radyatör kapağınıda değiştirdim yine farketmedi. Değerli yorumlarınızı bekliyorum. 1. video rolantide. 2. video gaza basılı iken.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hocam geçmiş olsun..Bu sorun yeni başlamış ise benim görüşüm;

*Devirdaim pompasına bir baktırın triger değiştirirken bir zarar görmüş olabilir.Ya da artık ömrünü tamamlamıştır,

*Belkide Radyatörünüzde tıkanıklık olabilir bir temizletin.

Daha önceden de oluyor ise radyatörünüz küçük geliyordur,radyatörü değiştirtin(LPG den kaynaklı bir durum)

Diğer şekillerde çözebileceğiniz şeyler ise sırası ile;

-radyatör kapağındaki lastiğin eskimiş olması

-buji ve buji kablolarının yıllar geçtikçe özelliklerini kaybetmesi

-termostat değişimi 

-radyatörün şişlenmesi temizlenmesi 

Benim aklımdan geçen mantıklı işlemler bunlar..Rektefelik bir durum var mı orasını bilemeyeceğim..İyi forumlar. Bu kasa 626'ların sorun çıkartmaları beni gerçekten çok üzüyor :( Çooook geçmiş olsun :(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Devirdayim , araca takılan termostatın kontorl edilmesi ve su kanallarındaki tıkanıklıkların kontrol edilmesi gerekiyor

eğer bunlarda sorun yoksa yeni aldığınız üst kapağın çatlak olduğunu düşünüyorum araç ısınınca sorun ortaya çıkıyor 

araçta su eksiltme varmı kontrol edilmesi ve biraz kullanımdan sonra buji uclarının kontrol edilmesi gerekir

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kapağı takmadan önce çatlak testinden geçti. radyatör kapağı yeni bujiler yeni.buji kablolarını değiştirmedim hiç. 5-6 ay oldu kapağı değiştireli. kapak değiştiğinden buyana durum böyle sadece uzun rampalarda hararet yükselip su taşması oluyor. devirdayımı nasıl kontrol edebiliriz.radyatör temizleyiciler iş görürmü denesemmi onları.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bana kalırsa Radyatörünü bi temizlettir,Çamur vs pislik dolmuş olabilir..Bi de devirdayım i kontrol ettir ama kimin bakacağını bilmiyorum devirdayim e..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

yokuşta çıkan hararetin soğutma sistemiyle ilgili olduğunu sanmıyorum...motor contası değişmişse motor üst kapak sorunludur...ya taşlatmanız lazım ya da değiştirmeniz ... honda accordumda böyle bir sorun olmuştu. radyatör devridaim pompası dahil değiştirmiştim.. en son delitrtti yok paraya sattmıştım..

su taşmasının nedeni hararetin yükselip su kaynatması..yanma odası ile devridaim eden su biyerlerde ilişki içinde..tamamen kendi fikrimdir...tecrübe ettiğim bir arızadır..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

özür dilerim şimdi tekrar okudum..silindir üst kapak değişimi sonrasıysa işçilik problemi olabilir. Contayı değiştirmişlerdir ama montaj mı sıkıntılı oldu acaba

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

arkadaşlar bu durum benimde başıma geldi, 1991 model 2.0 626 arabamda yedek su şişesine şişirme ve taşma vardı. Bir müddet arabamı kullanıyorum sonra durduğumda kontağı kapattıktan sonra yedek su şişesinde 1 su bardağı kadar taşma oluyor ve motor gürültülü çalışmaya başlamıştı. Ustam contanın yanmadığı ama zedelendiğini söyledi ve üst kapak contayı değiştirdi, kapak taşlanmadı bile sadece eski conta sıyrıldı yerine yenisi takıldı ve sorun çözüldü şuan aracımda su eksiltme dahi yok.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

Arkadaşlar aracı motor soğukken çalıştırınca bir zaman sonra tadyatör kapağını açınca daha doğrusu radyator kapağı açıkken motoru çalıştırınca suyun şişmesi taşması normalmidir bunu neden yapar

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sanki bu forumda ya da mazdagarajda biri bahsetmişti bu problemden ve sanki kapak contası yanmıştı ve o nedenle gerçekleşiyordu. Tam emin olamadım şimdi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bekleyelim bakalım ☺ bu saatte cevab verecek kimse yok yarın yazarlar mutlu bu arada bende forumu iyice bi araştirim bulurum belki dediğini

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 saat önce, Mutlu Tekir :

Sanki bu forumda ya da mazdagarajda biri bahsetmişti bu problemden ve sanki kapak contası yanmıştı ve o nedenle gerçekleşiyordu. Tam emin olamadım şimdi.

Şu konu olabilir mi Mutlu

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Radyatör kapağı kapalıyken sorun varmı peki, neden özellikle açık iken çalıştırma gereği duydunuz ayıca kapak açıkken basınç düşecekir.  Yani sistem hava yapacaktır. Bırak kapak açık kalmasını hortumlarda çatlak patlak dahi olsa hava emerek sıkıntı çıkarır.

Conta yandığında da aynı durum  olur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Galiba benim kapakta sorun var yine su geliyi şuanda park ediyorum bir bakıyorum yere su damlıyor kaputu açıyorum kapağın conta yerinden su sızıyor kapak önerirmisiniz bana kaç bar almalıyım radyatör yan sanayi bu arada

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu gün aracıma gidip sanayiden tama marka 0.9 bar radyatör kapağı aldım tam olarak uydu ekstra bir işleme gerek kalmadı tırnak eğme filan gibi.. su da sızdırmadı gezdim dolastım çok şükür herşey normal gibi şu an ☺ b

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...