Jump to content

Beyaz Mazda 3 Motion Almalı mıyım ?

berke

Tavsiye Edilen Mesajlar

Genel olarak konuşacak olursak benim düşüncem sıfır kilometre araba alınmasına karşıyım zaten.Sıfır kilometre alınca başdan ötv sini ödemek zorunda kalıyorsunuz plaka takılsın üç-beş ay sonra satmaya kalk kafadan 10-15 bin tl zararına satarsın.2.el 2014 model bir mazda3 beyaz otomatiği tercih ederm şahsen.Fiyatıda 56-58 bin TL gibi fiyata bulunur.

Tabi 2014 mazda 3 otomatik motion fiyatı 56-58 bin Tl demek istedim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 62
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

fiyat açıklamak yasak derseniz hay hay  :)  @Burak fakat defalarca şirkete yada özel olarak sıfır araç almış biri olarak. ne zaman showroomlara gitsem farketmiyor herhangi biri direk siz fiyat alın aldığınız fiyatın altına inicez diyorlar. bayiler bu kırdırma işini meslek benimsemişler zaten. bana oyuzden çok normal ve gerekli geliyor.  bu dediğimi eminim bir çok kişi yaşamıştır sizin aldığınız fiyat varmı varsa paylaşın altına inelim cümlesini herkes duymuştur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 dakika önce, sampiyonosman :

fiyat açıklamak yasak derseniz hay hay  :)  @Burak fakat defalarca şirkete yada özel olarak sıfır araç almış biri olarak. ne zaman showroomlara gitsem farketmiyor herhangi biri direk siz fiyat alın aldığınız fiyatın altına inicez diyorlar. bayiler bu kırdırma işini meslek benimsemişler zaten. bana oyuzden çok normal ve gerekli geliyor.  bu dediğimi eminim bir çok kişi yaşamıştır sizin aldığınız fiyat varmı varsa paylaşın altına inelim cümlesini herkes duymuştur.

Doğrudur, o zaman kendi şikayet ettikleri işi kendileri yapıyorlar demektir ama biz yine de bunu site üzerinde yürütmemeye gayret edelim zira dediğim gibi daha önce bir çok tartışma yaşandı bu konuda üyeler arasında .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

25 dakika önce, Burak :

Elbette ilindeki çevrendeki bayileri arayıp fiyat almak pazarlık etmek doğru olanı hatta bunun için o bayiye nazı geçen kişilerden yardım almak da ama öyle örnekler gördük ki aldığı fiyatı diğerine söyleyip o bunu verdi bak deyip oradan indirim alıp sonra tekrar buna dönüp bak bu da onu verdi deyip bayileri birbirine kırdıranlar var. Bunu ben kişisel olarak etik bulmuyorum.

Ek olarak da diyorum ki fiyat konuları hassas konular, özelden paylaşmanız daha doğru.

Hocam size kesinlikle katılıyorum.Fiyat konuları hassas durumlar bilgi alma ve vermek isteyenler özelden mesaj atabilirler.Böylece herkesin gönlü olur kırılmaz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

19 dakika önce, Burak :

Doğrudur, o zaman kendi şikayet ettikleri işi kendileri yapıyorlar demektir ama biz yine de bunu site üzerinde yürütmemeye gayret edelim zira dediğim gibi daha önce bir çok tartışma yaşandı bu konuda üyeler arasında .

özel mesaj yoluyla yapılabilir evet gayet mantıklı :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Neden olmasın? Her iki bayi de verdiği farklı fiyatlarla kar ediyorsa... Elbette ki yardımcı olmakta fayda var. Farz edin ki aracı alacak olan siz siniz!  Örnek; ilk 6 aylık bakım için Adana bayii benden 400 TL aldı. Sonra forumdaşların bakım fiyatı paylaşımları sayesinde gidip itiraz ettim. Faydasını da gördüm.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Beyler öncelikle birbirimizi kırmayalım benim buradaki amacım sizin bilgi ve fikirlerinizi alarak alacağım arabanın fiyatının makul bir seviyede olup olmadiğını ögrenmek ve diğer sizin bildiğiniz bayilerin nasıl bir fiyat verdiğini öğrenmek sonuçta kimse bir araç alırken bayilerden afedersiniz ama kazık yemek istemez bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kesinlikle cok kati olmuş.. Burak abim sizde araba alacak olsaniz bu yola başvurup fayda görmek isteyeceksiniz diye duşünüyorum ama yok dersenizki herkesin 3-5milyar fazladan verecek parasi olmayabilir ve saygi duymak gerekir forumda bu konunun hemen hemen diğer çoğu konudan daha yararlı olduğunu düşünüyorum heleki geri görüş cameralarını serviste orjinale 1000 lira para vermek istemeyip çok daha ucuza yurtdışı sitelerinden freeshipingden halledip birbirine yardimci olan arkadaşlar var ki takdir edilesi durum, edilmişte. Sağlık olsun...

Demişsinizki;

Elbette ilindeki çevrendeki bayileri arayıp fiyat almak pazarlık etmek doğru olanı hatta bunun için o bayiye nazı geçen kişilerden yardım almak da ama öyle örnekler gördük ki aldığı fiyatı diğerine söyleyip o bunu verdi bak deyip oradan indirim alıp sonra tekrar buna dönüp bak bu da onu verdi deyip bayileri birbirine kırdıranlar var. Bunu ben kişisel olarak etik bulmuyorum.

Laf yerine gitti;

Alindimmi: Hayir

Üzüldüm mü: Evet (Bayiyi Kırdırmak değil Ticaret yapmaktır, sonuçta şuan 4000 takas indirimi var demekki fiyatı bi şekilde aşağı çekebiliyorlar ve eminim takas edecek arabası olmayan biride bu takas indiriminden yararlandırıcaklardır amaç ticaret yapmak)

Bende burda camera takilmasini etik bulmuyorum herkes gitsin bayiden yaptirsin ozaman (misal) Kisisel görüşüm olduğu için o konu başlığında yapanı destek sağlıyanı kırmam..

Bayiler arasi bu olu izlemek ticaret yamaktir. Kişisel olarak etik bulmadığınız durum kişisellikten öteye çıkmıycaktır.. Arabayi satan ticaret yapar alanda ticaret yapar ve araç aliniyorsa alanda satanda mutludur demektir ne fiyata alındıysa yada hangi yolla alındıysa.. Çaba harcayip ticaretini yapıp düşürdüğün fiyata satan bayiden zorla almiyorsun arabayi.. Alan satan mutlu..

Ama kişiselliği bir yana bırakıp kurucu olarak forum kurallarınca öyle birşey olamaz bu forumda diyorsan saygı duyarım abimsin.. (Fikirlerimi görüşlerimide belirtmek zorundayım)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar, burada uygulamaya çalıştığımız kuralları anlık alınmış kararlar olarak algılamayın . 9 senesini tamamlamış bir siteyiz , bir çok tecrübemiz oldu. Bu sebeple özellikle fiyat konularını özelden konuşun diyoruz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben olsam ikinci el power mazda3 alırım. Neden derseniz sıfır arabayı alıyorsun kontağı çevir fiyat düşüyor. Arabayı birde kredi ile alacaksan faizide eklediğimiz zaman çok fazla parayı insan kaybediyor. Zaten ikinci el mazda3' ler düşük kilometrede olup garantisi devam eden arabalardır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Motion aracı teslim aldık çok güzel seri ve atik fakat size bir soru soracağım piano black plastik yer var ya orası cizik cizik gibi duruyor sizce normalii ole yoksa aracta mı sikinti var

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Normaldir çizilmesi çok kolay bi malzeme tirnak falan çiziyor genelde birde adam akilli bi bezle silmezsen kilcal cizikler oluşuyor.. şu mikro fiber dedikleri %80 e %20 polyamid ve polyesterli beslerde kilcal cizik oluşturuyor..%100pamuk olmali.. cizilen pionablack e onarim yok... Aracin hayirli olsun kazasiz belasiz kullanmak nasip olsun. Nazar değmesin..

Teslim ederken kaportayi sildigi bezi ic trimlere surduyse cizilmesi kacinilmaz olmustur..Allah baska dert vermesin..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Motion aracı teslim aldık çok güzel seri ve atik fakat size bir soru soracağım piano black plastik yer var ya orası cizik cizik gibi duruyor sizce normalii ole yoksa aracta mı sikinti var

Hayırlı olsun, penim aracım power ve bende aynı piano black kaplama çiziklerinden var tahminim sıfır alırken gelişi güzel silinmeden kaynaklı yapıcak birşey yok genelde piyasadaki araçlarda olan bir durum güneş ışığı vurunca çok belli oluyor bu malzeme tamam estetik duruyor belki ama bu çizikler insanı sinir ediyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

04.12.2015 at 17:19, berke :

Beyler öncelikle birbirimizi kırmayalım benim buradaki amacım sizin bilgi ve fikirlerinizi alarak alacağım arabanın fiyatının makul bir seviyede olup olmadiğını ögrenmek ve diğer sizin bildiğiniz bayilerin nasıl bir fiyat verdiğini öğrenmek sonuçta kimse bir araç alırken bayilerden afedersiniz ama kazık yemek istemez bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim.

Berke bey öncelikli olarak aracınız hayırlı uğurlu olsun.

Aracı hangi bayiden ve ne kadara aldığınızı öğrenmemiz mümkünmüdür acaba ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar araçlarınızın kıymetini bilin 160.000 tl 'lik araba inceledim az önce :) o 160 ise mazda 3 power 130 çok rahat eder. Fİyat yüksek gibi durmakla beraber japon kardeşlerimiz ederinin altında bize bu aracı satıyor kanaatindeyim.  merak edenler olabilir inceledim araç mercedes c 200 d  . ve şuna inanın malzeme kalitesi kafa kafaya . motor  ve  yalıtımı çık  power her türlü

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 saat önce, İlhan :

Berke bey öncelikli olarak aracınız hayırlı uğurlu olsun.

Aracı hangi bayiden ve ne kadara aldığınızı öğrenmemiz mümkünmüdür acaba ?

Aracı Elazığdan 71000 tl ye aldım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Beyler size birşey soracağım şimdi aracımda michell lastik var bayiye gidip sordum diyorlarki bu araç japon malı ama benim  anlamadığım araçta neden toyo değilde michell lastik var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 saat önce, berke :

Beyler size birşey soracağım şimdi aracımda michell lastik var bayiye gidip sordum diyorlarki bu araç japon malı ama benim  anlamadığım araçta neden toyo değilde michell lastik var.

Öncelikle yeni aracınız hayırlı ve uğurlu olsun, iyi bir fiyata almışsınız, kazasız, belasız güzel günlerde kullanın :nazar: . 

Aracın hangi ülkenin malı olduğu ile , üzerindeki lastiğin markası arasında nasıl bir ilişki kurduğunuzu ve kafanıza neyin takıldığını anlamadım. Sonuç olarak lastik araçtan bağımsız bir şey Bridgestone da olabilir, Yokohama veya Pirelli de olabilir. Araç firması fabrikada takacağı lastikler için hangi firma ile anlaşmış ise o marka lastiği takar. Arabanın üretildiği ülke ile lastik markasının birbiriyle hiçbir ilgisi ve alakası yok, araba firmasının tercihine kalmış bir durum. 

Ne mutlu ki 2015 model 16 jantlı Mazda 3'ler Michelin lastikler ile gelmeye başladılar, en iyi lastik markasının, giriş seviyesi lastiğinin hazır vaziyette aracın üzerinde gelmesi sevindirici bir durum.  2014 model 16 jantlılar toyo lar ile birlikte geldiler, lastiğin yanağında kocaman toyo yazması gerçekten çok kötü duruyor, toyo nun lastikleri zaten dandik, üzerinde toyo gelseydi aracı 0 km alır almaz lastikçiye gidip kaliteli bir lastik taktırmak zorunda kalırdık, ama Mazda ne kadar güzel ve ince düşünmüş ki arabayı Michelin' ler ile göndermiş, Michelin'nin yanak tasarımı bile o kadar mükemmel ki lastik giriş seviyesi olmasına rağmen Michelin yazısı çok belirgin ve çok hoş duruyor araca görsellik ve detay katıyor, Michelin lastik ile geldiği için sevinmeniz gerekli, şanslısınız çünkü .  

Ben 4 Bin kilometredir kullanıyorum Michelin Energy lastiklerden çok memnunum. Bundan önce 2008 Mazda 6 da Michelin Primacy 3 kullanıyordum onlardan da çok memnundum.

Türkiye ye gelen 3.Nesil Mazda 3' ler Meksika' daki Mazda fabrikasında üretilen araçlar. Yani Made İn Mexico . 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arşivlendi

Bu konu arşivlendi ve yorumlara kapatıldı

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.

• Yeni Oluştur...