Jump to content

Beyaz Mazda 3 Motion Almalı mıyım ?

berke

Tavsiye Edilen Mesajlar

Beyler size birşey soracağım şimdi aracımda michell lastik var bayiye gidip sordum diyorlarki bu araç japon malı ama benim  anlamadığım araçta neden toyo değilde michell lastik var.

Öncelikle yeni aracınız hayırlı ve uğurlu olsun, iyi bir fiyata almışsınız, kazasız, belasız güzel günlerde kullanın :nazar: . 

Aracın hangi ülkenin malı olduğu ile , üzerindeki lastiğin markası arasında nasıl bir ilişki kurduğunuzu ve kafanıza neyin takıldığını anlamadım. Sonuç olarak lastik araçtan bağımsız bir şey Bridgestone da olabilir, Yokohama veya Pirelli de olabilir. Araç firması fabrikada takacağı lastikler için hangi firma ile anlaşmış ise o marka lastiği takar. Arabanın üretildiği ülke ile lastik markasının birbiriyle hiçbir ilgisi ve alakası yok, araba firmasının tercihine kalmış bir durum. 

Ne mutlu ki 2015 model 16 jantlı Mazda 3'ler Michelin lastikler ile gelmeye başladılar, en iyi lastik markasının, giriş seviyesi lastiğinin hazır vaziyette aracın üzerinde gelmesi sevindirici bir durum.  2014 model 16 jantlılar toyo lar ile birlikte geldiler, lastiğin yanağında kocaman toyo yazması gerçekten çok kötü duruyor, toyo nun lastikleri zaten dandik, üzerinde toyo gelseydi aracı 0 km alır almaz lastikçiye gidip kaliteli bir lastik taktırmak zorunda kalırdık, ama Mazda ne kadar güzel ve ince düşünmüş ki arabayı Michelin' ler ile göndermiş, Michelin'nin yanak tasarımı bile o kadar mükemmel ki lastik giriş seviyesi olmasına rağmen Michelin yazısı çok belirgin ve çok hoş duruyor araca görsellik ve detay katıyor, Michelin lastik ile geldiği için sevinmeniz gerekli, şanslısınız çünkü .  

Ben 4 Bin kilometredir kullanıyorum Michelin Energy lastiklerden çok memnunum. Bundan önce 2008 Mazda 6 da Michelin Primacy 3 kullanıyordum onlardan da çok memnundum.

Türkiye ye gelen 3.Nesil Mazda 3' ler Meksika' daki Mazda fabrikasında üretilen araçlar. Yani Made İn Mexico . 

Bütün 3. Nesiller meksika fabrikasından değil benim aracım hofu fabrikadından çıkma yani japon , lastikleride dunlop

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 62
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt
4 saat önce, berke :

Nereden aldınız bu eylüldemi aldınız.

evet bu eylülde bursa inallardan aldık ama tam eylülün başında zam gelecekti tam o zam gelmeden aldık o yüzden öyle yani 2 eylül gibi otomobil fiyatlarına zam geleceğini söylemişlerdi ondan acele edip aldık 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, 61kdeniz :

evet bu eylülde bursa inallardan aldık ama tam eylülün başında zam gelecekti tam o zam gelmeden aldık o yüzden öyle yani 2 eylül gibi otomobil fiyatlarına zam geleceğini söylemişlerdi ondan acele edip aldık 

tm peki sedan mı hatcback mi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

16 saat önce, eshotcu :

Bütün 3. Nesiller meksika fabrikasından değil benim aracım hofu fabrikadından çıkma yani japon , lastikleride dunlop

İstisnalar olabilir tabiki , bir kaç kişiden daha duydum Japonya'dan gelen 3. nesil 3 serisi,  ama büyük çoğunluk Meksika' dan geliyor. Benim ki de Meksika' dan gelenlerden , aldıktan sonra haberim oldu . Japon malı diye tercih ettiğim Mazda' nın bu Meksika olayını en baştan bilseydim, direkt gider yeni Passat'ı alırdım .

16 saat önce, 61kdeniz :

2015 eylülde mazda3 reflex modelini 73 bin tl ye almıştık

Ben Ağustos' ta Motion otomatiği 72.000 Liraya aldım. Anlaşılan o ki kazık yemişim . 

Ben aldığım zaman Passat'ın 1.4 TSİ Manuel vitesli giriş seviyesi 73.100 TL idi, ama almış bulunduk bunu, şimdi her Passat gördüğümde içim cız ediyor, gözlerim doluyor, duygulanıyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, berke :

Hocam hangi bayiden aldınız opsiyonu falan var miydi

Opsiyon falan yok Motion donanım Otomatik vites. İzmir bayisinden aldım.

Benim Ağustos' ta motion otomatik maviyi 72' ye alıyorken, bir başkası Eylül'de refleks otomatik maviyi nasıl 73' e alabiliyor çok ilginç olmuş gerçekten :D .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Piyasada fiyatların ne olacağı belli olmadığından böyle düşünmeyin çünkü elektronik başta olmak üzere 2016 yılında her şeye zam gelecek. Devlet büyüklerimiz şu dolara el atsalar artık iyi olacak.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

eylülde bursaya gittigimiz zaman mazda bayinde çekmiştim ekdeki resmi ayrıca biz aldığımız zaman devlet memurlarına indirimi vardı ve bir çok mazda bayi aradım hepsi farklı fiyat veriyordu en uygun bursadakiler vermişti 

IMG_3179.JPG

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

12 saat önce, Mazdacı 1990 :

İstisnalar olabilir tabiki , bir kaç kişiden daha duydum Japonya'dan gelen 3. nesil 3 serisi,  ama büyük çoğunluk Meksika' dan geliyor. Benim ki de Meksika' dan gelenlerden , aldıktan sonra haberim oldu . Japon malı diye tercih ettiğim Mazda' nın bu Meksika olayını en baştan bilseydim, direkt gider yeni Passat'ı alırdım .

Ben Ağustos' ta Motion otomatiği 72.000 Liraya aldım. Anlaşılan o ki kazık yemişim . 

Ben aldığım zaman Passat'ın 1.4 TSİ Manuel vitesli giriş seviyesi 73.100 TL idi, ama almış bulunduk bunu, şimdi her Passat gördüğümde içim cız ediyor, gözlerim doluyor, duygulanıyorum.

8 saat önce, Mazdacı 1990 :

Opsiyon falan yok Motion donanım Otomatik vites. İzmir bayisinden aldım.

Benim Ağustos' ta motion otomatik maviyi 72' ye alıyorken, bir başkası Eylül'de refleks otomatik maviyi nasıl 73' e alabiliyor çok ilginç olmuş gerçekten :D .

Ama hocam sizin araç metalik boya mı 1.500 tl boya parası alıyorlarya 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, berke :

Ama hocam sizin araç metalik boya mı 1.500 tl boya parası alıyorlarya 

Mavi renk 1.500 lira ama diğer vatandaşında arabası aynı renk, yukarıda yazıyor .  

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

16 saat önce, Mazdacı 1990 :

şahsen vosvos için ağlamazdım. Hayırlısı olmuştur, Allah kaza bela vermesin küçük hesaplarla kendinizi üzmeyin. Bak diyeyim temmuzda cx-3 almadığım için 23bin tl zarar ettim için rahatlasın :D 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abiciğim ne diyebilitim bende sizin aldığınız aracın aynısını 71000 e aldım nedense o bayi ağustosda almanıza rağmen fazla fiyata vermiş size keşke başka bayilere sorsaydınız gelip Elazığa Diyarbakıra falan sorsaydınız.

3 saat önce, Mazdacı 1990 :

Mavi renk 1.500 lira ama diğer vatandaşında arabası aynı renk, yukarıda yazıyor .  

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, fotifoti :

şahsen vosvos için ağlamazdım. Hayırlısı olmuştur, Allah kaza bela vermesin küçük hesaplarla kendinizi üzmeyin. Bak diyeyim temmuzda cx-3 almadığım için 23bin tl zarar ettim için rahatlasın :D 

Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim, size de hayırlı olsun,  aynı zaman da da geçmiş olsun :) . Hangi ayda aldığınız için bu kadar büyük fark oluştu ?  

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

13 saat önce, Mazdacı 1990 :

Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim, size de hayırlı olsun,  aynı zaman da da geçmiş olsun :) . Hangi ayda aldığınız için bu kadar büyük fark oluştu ?  

Sağolasın :) araca 5bin zam geldi de gerisi uzun hikaye :D ama toplamda 23 ediyor 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

39 dakika önce, Mehmet Özdemir :

2. el fiyatına sıfır reflex, değerlendirilmesi lazım.

2.el skyactiv M3 alınacaksa sadece 70000 TL nin altında Power lar düşünülebilir bence.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 hafta sonra ...

Arşivlendi

Bu konu arşivlendi ve yorumlara kapatıldı

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.

• Yeni Oluştur...