Jump to content

Mazda 323 Marş Basmama Sorunu

HakanCan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Slm arkadaşlar aracım 98 model 1.5 sedan kasa.  Araç bir kaç gündür kontağı çevirdiğimde sadece tık sesi geliyor ve araç çalışmıyor. Farlar ve merkezi kilit sorunsuz çalışıyor. Akü iki yıllık.   Bir kaç denemeden sonra sanki hiç arıza yokmuş gibi sorunsuz çalışıyor. Sorun tam olarak nedir. Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Marş motoru kömürleri mi gidiyor acaba? Bir de akünün 2 yıllık olmasına güvenmeyin, çalıştırırken bir zorlanma belirtisi varsa değiştirin, genelde akü bitmek üzereyse motor çalıştırıldıktan sonra abs ve hava yastığı ışıkları geç söner.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hızlı cevaplarınız için sağolun arkadaşlar.  Yarın aküyü bir göstereyim. Aslında benimde aklımdan akü geçiyor ama kontak kapalı iken farların gücü aklımı karıştırıyor. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar aküyü bir oto elektrikçide ölçümünü yaptırdım. Gayet normal değerler çıktı. Zaten dediğim gibi çalıştığı zaman da hiç bir eksiklik yokmuş gibi çalışıyor.  Marş motorunda bir arıza olduğunu sanmıyorum. 

Şöyle bir şey fark ettim kontak anahtarı yerinde iken çok hafif ileri iteleyip çevirdiğimde sorunsuz çalışıyor. Forumda okuduğum kadarı ile kontak termiği arızasından yada kirlenmesinden  kaynaklanıyormuş. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar sorun tamamen termikten kaynaklıymış. Termiğin içindeki bakır levhanın diyeyim, iki noktadan eriyip çukurlaştığını gördüm. Bu çukur kısımları mengene de arkalarından hafif tıklayarak aynı seviyeye getirdim. 

Bir dikkat ettiğim nokta ise termiği yerine takarken sadece üst kısımda vida olmasından üst kısmı tam oturuyor fakat alt kısmı çok azda olsa boşluk yapıyordu. Buda tam temas etmesini engelliye bilir onun için de bir cırt yardımı ile alt kısımın boşluğunu aldım. Şu an sorunsuz çalışıyor. 

Olmadı artık ford rangerlerin ki bire bir uyuyormuş bir tane alacağız. 

Şöyle bir video var aynı sıkıntıyı yaşayan arkadaşlara bilgi amaçlı.  Değiştirmesi oldukça basit.

https://www.youtube.com/watch?v=ecB5PaUfSU8&feature=youtu.be

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...