Jump to content

Sesi Güzel Dizel Otomobil Kim İstemez ki ?

İlhan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

AC Schnitzer isimli modifiye firması, dizel araçlara uyguladığı birkaç işlemle traktör tınısını dinlenebilir hale getirmeyi başarmışlar.

AC-Schnitzer-Exhaust-Tuning-5-696x465.jp

Bir dizel kullanıcısı olarak, malum sesten çok rahatsızım. Hele rolanti halinde çalışırken guzudan inmek istemiyorum. Sırf ekonomi-tasarruf yönünden dolayı katlanmak zorunda kalıyorum. Bazen otomobil değil, traktör kullandığımı düşünüyorum resmen..

“Traktör Tınısı” diyerek haksızlık yapmayalım. Gelişen teknoloji sayesinde yeni dizel motorların sesi, öncülerine göre rahatsızlık vermeme açısından baya mesafe katetti. Fakat hala soğuk bir havada bir dizel motor çalıştırmaktan, eminiz ki birçok sürücü memnun olmuyordur. Bunun farkında olan AC Schnitzer, dizel motor sesinin kulaklara daha hoş gelebilmesini sağlamış.

Spor Akustik Sistemi adı verilen sistem sayesinde, dizel sesini farklılaştıran 6 farklı modül elde edilmiş. Paslanmaz çelikten oluşan susturucular, iki farklı spor egzoz borusu ile araca monte ediliyor. Montaj işleminden sonra da 6 değişik egzoz melodisinden istediğinizi uzaktan kumanda ile seçebiliyorsunuz. Şu an için sadece BMW’nin X3, X4, X5 ve X6 modellerine uygulanan bu sistem, ilerleyen günlerde diğer dizel araçlara da uygulanabilir.

AC Schnitzer’in yaptığı işlemin sonucunda ortaya çıkan ses, bir benzinli aracınki kadar doğal gelmiyor. Fakat standart bir dizel motor sesinden daha iyi olduğunu kesinlikle söyleyebiliriz.

Kaynak

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...