Jump to content

Uzaktan Araç Çalıştırma Sistemi

Anilcanatan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Burada da anladığım kadarıyla çalışmaya hazır olma iç mekan ısıtma gibi seçenekler var benim düşündüğüm en basit haliyle pencereden kumandaya basınca araç kendi kendine çalışsın bunun basit bir kumandayla olabileceğini hatta mazdanın böyle bir sistemi muhakkak vardır diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 dakika önce, Anilcanatan :

Burada da anladığım kadarıyla çalışmaya hazır olma iç mekan ısıtma gibi seçenekler var benim düşündüğüm en basit haliyle pencereden kumandaya basınca araç kendi kendine çalışsın bunun basit bir kumandayla olabileceğini hatta mazdanın böyle bir sistemi muhakkak vardır diye düşünüyorum.

Mazdanın uzaktan çalıştırma kiti var 2. Nesil için. Ama fiyatı da tuzlu. İngiltere mazda sitesinde vardı geçen sene 800 pound muydu neydi. 

Ama alternatif olanlar da var da ülkemizde bu işi hakkıyla yapabilecek usta bulmak sıkıntı. Aracın kablolarının derinine iniliyor. 

Yerli soket leri uyumlu şekilde ürün satan bir satıcı da vardı sterline mıydı neydi. Zamanında teklif almıştım 800 TL idi. Start stop butonu, uzaktan çalıştırma, anahtarsız giriş. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 dakika önce, Mutlu Tekir :

Mazdanın uzaktan çalıştırma kiti var 2. Nesil için. Ama fiyatı da tuzlu. İngiltere mazda sitesinde vardı geçen sene 800 pound muydu neydi. 

Ama alternatif olanlar da var da ülkemizde bu işi hakkıyla yapabilecek usta bulmak sıkıntı. Aracın kablolarının derinine iniliyor. 

Yerli soket leri uyumlu şekilde ürün satan bir satıcı da vardı sterline mıydı neydi. Zamanında teklif almıştım 800 TL idi. Start stop butonu, uzaktan çalıştırma, anahtarsız giriş. 

Acaba bizim araçlarda @Tarahumara nın yaptığı (elm kablosuyla otomatik kapı kilidini aktifleştirmek) gibi basitçe sadece uzaktan çalıştıran sistem var mıdır onu da merak ediyorum açıkçası. Anahtarsız giriş halihazırda var. Bildiğiniz sadece bu işi yapan yer varsa tavsiyenizi almak isterim bir de bu sonradan yapılsa araca ciddi müdahale edilip bir sıkıntı doğurabilir mi? Veya servisler garantiyi bozmadan bunu yapıyor mu acaba? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10.12.2015 at 10:10, Burak :

Güvenlik zafiyeti oluşturmaktansa biraz üşümeyi yeğlerim :) 2015 Mazda 3 de koltuk ısıtma yok mu ? 

20 dakika önce, Anilcanatan :

siz aracı neden ısrarla çalıştırmak istiyorsunuz.

@Burak abinin dediği gibi güvenlik zafiyeti oluşturuyor.

araca gitmeden webasto'yu çalıştırmanız yeterli. araca gittiğinizde direkt çalıştırıp hareket edebilirsiniz. motor ısınmasını beklemeden.ayrıca araç iç mekanını da ısıtmış olacaksınız. 

burada arabanın çalışması size ne kazandıracak ?

fazladan yakıt tüketimi olacak :) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

38 dakika önce, Anilcanatan :

Acaba bizim araçlarda @Tarahumara nın yaptığı (elm kablosuyla otomatik kapı kilidini aktifleştirmek) gibi basitçe sadece uzaktan çalıştıran sistem var mıdır onu da merak ediyorum açıkçası. Anahtarsız giriş halihazırda var. Bildiğiniz sadece bu işi yapan yer varsa tavsiyenizi almak isterim bir de bu sonradan yapılsa araca ciddi müdahale edilip bir sıkıntı doğurabilir mi? Veya servisler garantiyi bozmadan bunu yapıyor mu acaba? 

Maalesef. Servislerin yapabileceğini pek sanmam. 

Dediğim starline şirketine sorabilirsiniz. 

http://www.starlinealarm.com

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

35 dakika önce, Seriatsu :

siz aracı neden ısrarla çalıştırmak istiyorsunuz.

@Burak abinin dediği gibi güvenlik zafiyeti oluşturuyor.

araca gitmeden webasto'yu çalıştırmanız yeterli. araca gittiğinizde direkt çalıştırıp hareket edebilirsiniz. motor ısınmasını beklemeden.ayrıca araç iç mekanını da ısıtmış olacaksınız. 

burada arabanın çalışması size ne kazandıracak ?

fazladan yakıt tüketimi olacak :) 

Aracı çalıştırmak istememin ana sebebi motor soğukken hareket etmenin motora ve şanzımana zarar vermesi. Diğer sebepleri de ben araca bindiğimde motor sıcak olacağından ön-arka camların buzlarını çözmek klimayla aracı ısıtmak için zaman kaybetmeyecek olmam. Yakıt tüketimi burada benim için hiç mi hiç önemli değil. Burak beyin söylediği güvenlik zaafiyetinin de çözümleri var buna benzer kit yapan firmalar kapı açılınca aracı stop ediyor veya kapıları kitliyor yukarıda bundan bahseden arkadaşlar olmuştu. @Mutlu Tekir beyin söylediğine göre de servisler veya mazda Türkiye de (veya tüm dünyada) mevcut bir sistem yok.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Mutlu Tekir :

Maalesef. Servislerin yapabileceğini pek sanmam. 

Dediğim starline şirketine sorabilirsiniz. 

http://www.starlinealarm.com

Firmayla görüştüm http://www.autotecha.com/starline-e90-arac-guvenlik-ve-mesafeden-arac-calistirma-sistemi bu ürünü önerdim fakat bu sistemler aracın elektonik askamının garantisini devre dışı bırakıyormuş öncelikle bunu söylediler servisle bir konuşun dediler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, Anilcanatan :

Firmayla görüştüm http://www.autotecha.com/starline-e90-arac-guvenlik-ve-mesafeden-arac-calistirma-sistemi bu ürünü önerdim fakat bu sistemler aracın elektonik askamının garantisini devre dışı bırakıyormuş öncelikle bunu söylediler servisle bir konuşun dediler.

Mazdanın iki tane orjinal çözümü var uzaktan aracı çalıştırmak için. Birincisi kumanda ile olan yöntem, ikincisi de mobil uygulama ile olan yöntem. Güvenlik zafiyeti oluşturmuyor çünkü siz aracın kapısını açar açmaz motor stop ediyor. Yani düşünmüş Mazda bunu yaparken. Türkiye'de çalışır mı? çalışırsa servis getirtebilir mi? fiyatı ne kadardır? getirtebilirse montajını yapabilir mi? bu sorularını cevaplarını bilemem tabi. Mobil versiyon için senelik bir ücret ödemeniz gerekiyor servisi kullanmak için. Kumanda ile olan çözümde buna gerek yok.

Mobil uygulama:

9DdWqQ.jpg

Uzaktan kumanda:

DydW4z.jpg

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Anıl hocam mobilden bakınca aracını görmemiştim 2. nesil sanmıştım. 3. nesil skyactiv için orjinal ürün var. ama 2bin tl yi bulur. Değer mi sana kalmış. Takması da çok basit sanırım. Sonrasında programdan açmak gerekebilir.

http://accessories.mazdausa.com/webapp/wcs/stores/servlet/CategoryDisplay?catalogId=10001&storeId=24601&categoryId=16015&parent_category_rn=16014&yearSelected=2014&modelSelected=&modelName=2014+MAZDA6

DESCRIPTION spacer.gif PART NUMBER spacer.gif PRICE spacer.gif spacer.gif  
spacer.gif
spacer.gif
spacer.gif
INSTALL KIT spacer.gif GJR9-V7-630 spacer.gif $76.95 spacer.gif spacer.gif  
spacer.gif
A/T TRANS ONLY. 1 REMOTE START KEY FOB INCLUDED. REQUIRES INSTALL KIT AND HOOD SWITCH. spacer.gif C930-V7-620A spacer.gif $540.95 spacer.gif spacer.gif  
spacer.gif
HOOD SWITCH (REQUIRED FOR MAZDA MOBILE START AND FOR REMOTE ENGINE START) spacer.gif KD53-V7-629A spacer.gif $17.95

Amazonda da böyle bir ürün var.

https://www.amazon.com/Remote-Start-2014-2016-Complete-Flashlink/dp/B01IRRNPTK

Eğer kapıları açınca motor duruyorsa, ya da motoru çalıştırınca yine kapılar kitli kalıyorsa güzel bir ürün.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Müstakil otopark olsa motor yaşam alanına 220 volt devirdaim sistemi entegre ısıtıcı takılıyor. Enerjiyi verince suyu 40 derece yapıp pasif hale geliyor. Ondan takılabilir. Sonradan OEM olmayan uzaktan çalıştırma sistemi olan aracı çalmak çok çok kolay oluyor ve kasko hasarı karşılamıyor

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sen bir şeyler düşünmüşsündür @Servet abi dökül hele :D 

Ben bunu lada samara aracına yapan birini tanıyorum. Tabiki onda immobiliser vs yoktu. Çin den kit getirtip direk bağlamıştı. Çok kullanışlı olmuştu. 

Kolay gelsin. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

25.10.2017 at 20:36, zoptrik :

Sen bir şeyler düşünmüşsündür @Servet abi dökül hele :D 

Ben bunu lada samara aracına yapan birini tanıyorum. Tabiki onda immobiliser vs yoktu. Çin den kit getirtip direk bağlamıştı. Çok kullanışlı olmuştu. 

Kolay gelsin. 

Arabaya inmeden önce çocuklardan birini gönderip çalıştırın uleynn diyorum. Onlar müsait değilse hatun gidip çalıştırıyor. Bende röptoşampırım üzerimde olduğu halde portakal suyu ile kahvaltımı yapıyorum 8)

• Beğen 2
  • Haha 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

webasto araç ısıtıcısı calıştırma ünitesi : 1567,11tl

kumanda pil : 28,17tl

anten : 155,80tl

webasto timer : 325,30tl

toplam : 2076TL + kdv  parça fiyatları @Anilcanatan abi , montaj hariç :tey:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, dr_azoom :

Cok paraymış ya webasto sistemlerinin ayrı yakıtı oluyor değil mi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

14 saat önce, dr_azoom :

Sayın @dr_azoom benim istediğim webasto kit değil de sadece uzaktan araç çalıştırma yukarıda arkadaşların bahsettiği linkteki aşağıdaki belirttiğim ünite 

REMOTE ENGINE START ADDITIONAL KEY FOB

Get to your warm, or cool, happy place even faster with Mazda’s Remote Engine Start. From the field to the parking lot, or up to 300 feet, it lets you pre-heat or pre-cool your car’s interior, start the rear defroster or even help locate your Mazda.
spacer.gif
14RESKeyFob.jpg14RESKeyFob.jpg
Click to see a Larger image
spacer.gif
spacer.gif
spacer.gif
spacer.gif
spacer.gif
ADDITIONAL/REPLACEMENT KEY FOB FOR REMOTE START. UP TO 3 TOTAL REMOTES CAN BE PROGRAMED TO THE REMOTE START SYSTEM.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 dakika önce, Anilcanatan :

Sayın @dr_azoom benim istediğim webasto kit değil de sadece uzaktan araç çalıştırma yukarıda arkadaşların bahsettiği linkteki aşağıdaki belirttiğim ünite 

REMOTE ENGINE START ADDITIONAL KEY FOB

Get to your warm, or cool, happy place even faster with Mazda’s Remote Engine Start. From the field to the parking lot, or up to 300 feet, it lets you pre-heat or pre-cool your car’s interior, start the rear defroster or even help locate your Mazda.
spacer.gif
14RESKeyFob.jpg14RESKeyFob.jpg
Click to see a Larger image
spacer.gif
spacer.gif
spacer.gif
spacer.gif
spacer.gif
ADDITIONAL/REPLACEMENT KEY FOB FOR REMOTE START. UP TO 3 TOTAL REMOTES CAN BE PROGRAMED TO THE REMOTE START SYSTEM.

Webasto sistemde aynı @Anilcanatan abi kumanda farkı var sadece 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@dr_azoom mazdanın halihazırdaki orjinal kiti farklı olduğu için bu garantiyi falan bozar mı? Bakıma getirdiğimde konuşalım ben ciddi ciddi düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, Anilcanatan :

@dr_azoom mazdanın halihazırdaki orjinal kiti farklı olduğu için bu garantiyi falan bozar mı? Bakıma getirdiğimde konuşalım ben ciddi ciddi düşünüyorum.

bu webasto zaten Mazda’nın tavsiye ettiği cihaz aksesuar kataloğda bu çıkıyor , bi ara müsait olduğunda beraber bakalım @Anilcanatan abi bizim ekrandan

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, dr_azoom :

bu webasto zaten Mazda’nın tavsiye ettiği cihaz aksesuar kataloğda bu çıkıyor , bi ara müsait olduğunda beraber bakalım @Anilcanatan abi bizim ekrandan

Webasto nasıl çalışıyor bilmiyorum ama Mazda'nın orjinal çalıştırma kiti şu şekilde çalışıyor; Eğer siz aracı uzaktan çalıştıdığınızda araç içi sıcaklığı 5 derecenin altındaysa otomatik olarak cam buğu çözücü çalışıyor. Aracı kapatırken klima ve koltuk ısıtma ayarları nasılsa, aracı uzaktan çalıştırdığınızda da o ayarlar devreye giriyor. Örneğin aracı kapatmadan önce 23 derecede bıraktıysanız, aracı çalıştırdığınızda otomatik olarak 23 derecede çalıştırmaya başlıyor. 18 derecede bırakırsanız, aracı çalıştırdığınızda 18 dereceden devam ediyor. Aracı kapatırken klima tamamen kapalıysa, aracı çalıştırdığınızda da klima kapalı kalıyor vs. 10 dakika boyunca çalışıyor araba bu arada.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...