Jump to content

Mazda 3 Sedan 2006 LPG Tüketimi Arttı

hakanakt
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba abiler.2012 Ağustos ayından bu yana Mazda 3 Dynamic Sedan 2006 Model araç kullanmaktayım.Bakımlarını Adana Mıçı Otomotivde yaptırıyorum.LPG ise Polat Otogaz'da takılmış oraya gidiyordum.Aracımın 114bin de serviste sübaplarını değiştirttim geçen sene Kasım ayında yani 13 ay falan oldu.Aracım şuanda 144bin de sübap değişiminden sonra 30bin kadar binmişim.Fazla uzatmadan konuya gelecek olursak yaz sonuna kadar lpg fiyatını da ortalama 2.30 alırsak km başına 20kuruş yakıyordu aracım.Kuruş hesabını bi kenara bırakıp 1lt gaz ile 11-12km arası yapıyordum.İlçe de olduğum için lpg filtrelerini değiştirmem gerektiğinde Adana'ya gitmeme gerek yok altı üstü bir filtre diyip ilçedeki BRC bayisine 2 adet filtre değiştirttim.Filtreyi değiştiren eleman ısı algılayıcısımı her neyse o kabloyu tam takamamış.1 saat aracın benzinden gaza geçirmekle uğraşıp durdular.Benimde rengim atmaya başladı tabi.En son ustası o kabloya baktı çıkartıp yeniden taktı o şekilde düzeldi.Ama o sorunu algılayana kadar orayı kurcaladı burayı kurcaladı derken aracım 22-23kuruşlara çıkmaya başladı yani 10km ye falan düştü 1lt ile.Havaların soğumasıyla dün bir baktım 27kuruşa yükselmiş.Günlük 75km git gel yapan birisi için bu fark can sıkıcı.Henüz Adana'ya götürmeden önce sizlere sormak istediğim havaların soğuması LPG tüketimini %25 e kadar yükseltir mi?Hızımın max 120-130 (o da sollamalarda) olduğunu düşünürsek sübaplar tekrar sorun çıkartmış olabilir mi?Son olarakta filtre takarken hafif sızıntı kaçak vs gibi bişe meydana gelmiş olabilir mi?Bu konuda deneyimli abilerimin yorumlarını bekliyorum.Herkese iyi günler...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

merhaba

tüketiminizin %25 yükselmesi sıcakla soğukla olacak bir şey değil .

aynı doğrultuda benzin tüketiminizin de artmış olması lazım. sadece lpg olarak düşünmeyin. 

veya yakıt aldığınız yeri değiştirin. hesaplarınızı kontrol edin. 

buji-hava filtresi-yağ   bakımınızı yaptırın.   egsoz sisteminizi kontrol ettirin. katalitik konvektör geçmişe göre her gün biraz daha tıkanıyor. etki etmiş olabilir. 

alternatif  çözüm olarak yapabileceğiniz en doğru hareket,  aracınızın eksi(-) kutup akü kablosunu çıkartın, 3 dk bekleyin. takın -  sonra benzine alıp, benzinde bi -iki gün kullanın ve benzinde kullanarak gazcıya gidip  kalibrasyon yaptırın.   yapılana kadar aracınızı benzin ile kullanın..  kalibrasyondan sonra aracınızı lpg ile kullabilirsiniz.     muhtemelen faydasını göreceksiniz.    (bu aracın ltft değerinin olması gereken yere yaklaşmasını sağlayacaktır)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...