Jump to content

3. Nesil Mazda 3 Kullanıcı Yorumları

Ultrass34
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

05.08.2017 at 11:19, fthktl :

Herkese selam,

1 ay önce Mazda 3 Sedan, Power, 1.5 SKYACTIV-G 120PS AT aracımı aldım. Araba anlatıldığı gibi çok keyifli bir araç. İyi ki son anda Skoda Octavia dan vazgeçip Mazda almışım diyorum :) 

Yaklaşık 850 km yol yaptım, bunun tamamı İstanbul şehir içi kullanım oldu. Uzun yol henüz yapmadığım için her hangi birşey söyleyemeyeceğim. 

Şu ana kadar ki ortalama yakıt tüketimim 8,5 lt. Sıfır araç olduğu için yüksek devirlerde nasıl tepkiler verdiğini denemeye çalışıyorum bu yüzden yakıt tüketimi biraz yüksek . Ama açıkçası sport moduna alıp aracı biraz agresif kullanmak insana büyük keyif veriyor. Motorun sesi harika!

Makyajlı kasa olduğu için bir önceki kasanın eksikliklerini gidermiş Mazda. Ses yalıtımı, kullanılan malzeme kalitesi, dış tasarımı vs. premium bir arabada olduğunuzu hissettiriyor. 

Şehir içi fren desteği daha önceki araçlarımda yoktu. Denedim güzel çalışıyor :) İstanbul gibi yoğun trafiğin olduğu bir şehirde çok iyi bir özellik bence.

Şu ana kadar gördüğüm eksi yönü pek yok. Belki soğutmalı torpido, sunroof, hareket halindeyken otomatik kitlenen kapılar diyebilirim. Bunlar da devede kulak misali.

Çevremdeki herkese Mazda'yı öneriyorum. Her detayı özenle dizayn edilmiş bir araç olduğunu düşünüyorum.

Aracı kullandıkça düşüncelerimi sizlerle paylaşmaya çalışacağım.

Şimdilik görüşürüz...

Haftasonu İstanbul-Çanakkale arası uzun yol deneyimi yaptım sonunda. Gidiş geliş toplamda 730 km yol. İki kişi, bagaj full, klima sürekli açık. Giderken 100-110 km arası, dönüşte 120-160 km hızlar arasında geldim. Ortalama yakıt 6,3 lt çıktı. Bence dönüşte hızlı kullanmama rağmen güzel bir değer. Maksimum nereye çıkar diye bir ara 195 km'ye kadar çıktım ama daha fazla zorlamadım.

Sürüş konusuna gelirsek; makul hızlarda virajlara güvenle girilebiliyor, gerektiğinde ara hızlanmaları yeterli, rüzgar sesi 120 den sonra daha çok hissediliyor, aynı şekilde yol sesi de, direksiyon tepkileri çok iyi, rüzgarlı yollarda araç biraz yolda oynuyor ama önemli derecede değil, frenlemesi gayet güzel. Yolculuk beni yormadı hatta çok da keyif aldım.

Kısacası aracın uzun yol performansı beni tatmin etti arkadaşlar :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

08.08.2017 at 16:53, smookeus :

2. Konu arabayı park ettin yolcular indi bagajı açtı sen indin bagajdan alacaklarınızı aldınız bagajı kapattın  uzaklaşınca kitlemiyor arabayı o an anahtarı çıkarmak zulüm resmen alışmayınca garip geliyor :)))

Genede güzel araç keyifli.

Herkes inmeden, kapılar kapanmadan menzilden çıkarsanız kilitlemez. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 saat önce, fthktl :

Haftasonu İstanbul-Çanakkale arası uzun yol deneyimi yaptım sonunda. Gidiş geliş toplamda 730 km yol. İki kişi, bagaj full, klima sürekli açık. Giderken 100-110 km arası, dönüşte 120-160 km hızlar arasında geldim. Ortalama yakıt 6,3 lt çıktı. Bence dönüşte hızlı kullanmama rağmen güzel bir değer. Maksimum nereye çıkar diye bir ara 195 km'ye kadar çıktım ama daha fazla zorlamadım.

Sürüş konusuna gelirsek; makul hızlarda virajlara güvenle girilebiliyor, gerektiğinde ara hızlanmaları yeterli, rüzgar sesi 120 den sonra daha çok hissediliyor, aynı şekilde yol sesi de, direksiyon tepkileri çok iyi, rüzgarlı yollarda araç biraz yolda oynuyor ama önemli derecede değil, frenlemesi gayet güzel. Yolculuk beni yormadı hatta çok da keyif aldım.

Kısacası aracın uzun yol performansı beni tatmin etti arkadaşlar :) 

Fatih kardeşim hoşgeldın sefa getirdın mazda ailesine :)

• Haha 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

08.08.2017 at 16:53, smookeus :

2. Konu arabayı park ettin yolcular indi bagajı açtı sen indin bagajdan alacaklarınızı aldınız bagajı kapattın  uzaklaşınca kitlemiyor arabayı o an anahtarı çıkarmak zulüm resmen alışmayınca garip geliyor :)))

nasil da gıcık bir şeydir ama o. resmen stres yaşıyorum biri bagaja gidince. o yuzden market alışverişi su mu ne varsa arka koltuğa koyuyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

19 saat önce, volkanstars :

Fatih kardeşim hoşgeldın sefa getirdın mazda ailesine :)

Sağolasın kardeşim. Sayende diyelim :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

08.08.2017 at 11:40, fthktl :

Makyajlı kasalarda var. Vitesin solunda bir tuş koyulmuş. Vites geçişlerinin daha yüksek devirlerde yapılmasını sağlıyor. 

mazda 3 sport mode ile ilgili görsel sonucu

Teşekkür ederim bilgilendirmeniz için. Havalı duruyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

08/08/2017 at 14:53, smookeus :

Bagaj acma tusunun yaninda ufak bir tus daha var. Surucu ve yolcu kapi kolu uzerindeki siyah tusun aynisi ama sadece kilitlemek icin. Dediginiz senaryoda bagaji kapattiktan sonra anahtar cebinizdeyse o tusa basarsaniz kapilar kilitlenir.

@Fotifoti Cx-3 lerde de olmasi lazim abi ama emin degilim.

5Qj7o5.jpg

• Beğen 1
  • Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

17.08.2017 at 18:47, Tarahumara :

Bagaj acma tusunun yaninda ufak bir tus daha var. Surucu ve yolcu kapi kolu uzerindeki siyah tusun aynisi ama sadece kilitlemek icin. Dediginiz senaryoda bagaji kapattiktan sonra anahtar cebinizdeyse o tusa basarsaniz kapilar kilitlenir.

@Fotifoti Cx-3 lerde de olmasi lazim abi ama emin degilim.

5Qj7o5.jpg

Öyle bir düğme yok arabada malesef

20170821_200358.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

arkadaşlar bilen bilir ankara'da resmi adi malazgirt bulvarı olan, bizim ODTÜ yolu olarak bildiğimiz yolda dikmen'e doğru cikarken cepa civarlarında bir alt geçitle eskişehir yoluna oradan da  merkeze baglanabildiğiniz çok tehlikeli bir yol var. uzmanı degilim ama her geçtiğimde gerekli mühendisliğe uymadığına dair kuvvetli bir izlenim oluşuyor bende. zaten duvarlara ve dibindeki beton bariyerlere bakarsanız onlarca arabanın duvardan sektiğine dair izler görebilirsiniz. en son bi tane golf nasıl becermişse duvar dibindeki beton bariyerlerin de üzerine çıkmış duvarda dikine örümcek gibi duruyordu. 

neyse efenim bugün eşim bir arkadaşıyla eve gelirken aynı alt geçitte spin atmış sağa sola yalpaladıktan sonra yola devam edebilmiş. dedigine göre arkadakiler çarpmamak için durmuşlar ve duvarlardan da kıl payı kurtarmıslar. (ve fena tırsmışlar) kendi ifadesiyle "sanki bi el bizi sürekli düzeltiyordu" dedi. ben de " geçmiş olsun ama aynı yolda izleri göstererek her geçtiğimde buranın tehlikeli bir yol olduğunu sana söylemiştim" dedim klasik olarak:)))

velhasılıkelam kullanıcı yorumu olarak 15 yıllık şoför eşimden tam not almış duruda, eklemek istedim.

bi de o altgeçit yolu bilmeyenler için özellikle tehlikeli. muhtemelen oraya sığdırabilmek için pek çok güvenlik kriterini es geçmiş olmalılar. 

kazasız belasız günler dileğiyle.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10 saat önce, Katil Balina :

arkadaşlar bilen bilir ankara'da resmi adi malazgirt bulvarı olan, bizim ODTÜ yolu olarak bildiğimiz yolda dikmen'e doğru cikarken cepa civarlarında bir alt geçitle eskişehir yoluna oradan da  merkeze baglanabildiğiniz çok tehlikeli bir yol var. uzmanı degilim ama her geçtiğimde gerekli mühendisliğe uymadığına dair kuvvetli bir izlenim oluşuyor bende. zaten duvarlara ve dibindeki beton bariyerlere bakarsanız onlarca arabanın duvardan sektiğine dair izler görebilirsiniz. en son bi tane golf nasıl becermişse duvar dibindeki beton bariyerlerin de üzerine çıkmış duvarda dikine örümcek gibi duruyordu. 

neyse efenim bugün eşim bir arkadaşıyla eve gelirken aynı alt geçitte spin atmış sağa sola yalpaladıktan sonra yola devam edebilmiş. dedigine göre arkadakiler çarpmamak için durmuşlar ve duvarlardan da kıl payı kurtarmıslar. (ve fena tırsmışlar) kendi ifadesiyle "sanki bi el bizi sürekli düzeltiyordu" dedi. ben de " geçmiş olsun ama aynı yolda izleri göstererek her geçtiğimde buranın tehlikeli bir yol olduğunu sana söylemiştim" dedim klasik olarak:)))

velhasılıkelam kullanıcı yorumu olarak 15 yıllık şoför eşimden tam not almış duruda, eklemek istedim.

bi de o altgeçit yolu bilmeyenler için özellikle tehlikeli. muhtemelen oraya sığdırabilmek için pek çok güvenlik kriterini es geçmiş olmalılar. 

kazasız belasız günler dileğiyle.

Söz konusu dönüş gerçekten sıkıntılı. Viraj yarıçapı değişim gösteriyor. Yani bir geçiş eğrisi kullanılmış. Ama geçiş eğrisinin uzunluğu yanlış hesap edilmiş gibi görünüyor. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

arkadaşlar bugün bilenlerin bileceği şekilde tarif edeyim ankara'da panora tarafından ikea tarafına giden yolda -doğukent bulvarı galiba- yokuş aşağı virajlı yolda viyadük öncesi 130 km/h hızda iki defa arka arkaya araba yalpaladı esp ışığı galiba (kayan araba işareti herhalde tam seçemedim o an ama yerine bakınca sanırım o) yanıp yanıp söndü. ilkinde hafif savruldu ışık yanınca topladı hemen arkasından aynısı bir kez daha oldu yine ışık yandı ve düzeldi. ayagımı hafif gazdan çekip hızı azaltıp devam ettim...  

hava 14 derece lastikler 225 45 18 dunlop kışlık. 

hani şu asansörden iner gibi bir his olur ya onu yaşattı 3-4 saniye.. arkayı ya da önü tamamen birakması halinde bi 100 metre falan düserdim herhalde aşağı...

bilemedim şimdi kusur bende mi, arabada mı lastiklerde mi. tamam 130 civarı hiz yaparak kusurun büyüğü bende. ama yol öyle kötü bir yol değil viraj da keskin değil. yazın bir çok kez yazlıklarla o yoldan geçtim ilk defa başıma geldi.. 

herkese kazasıs belasız günler diliyorum.. hala elim.ayağım titrediğinden fazla yazamayacam:))

20171202_164005-1.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

32 dakika önce, Katil Balina :

arkadaşlar bugün bilenlerin bileceği şekilde tarif edeyim ankara'da panora tarafından ikea tarafına giden yolda -doğukent bulvarı galiba- yokuş aşağı virajlı yolda viyadük öncesi 130 km/h hızda iki defa arka arkaya araba yalpaladı esp ışığı galiba (kayan araba işareti herhalde tam seçemedim o an ama yerine bakınca sanırım o) yanıp yanıp söndü. ilkinde hafif savruldu ışık yanınca topladı hemen arkasından aynısı bir kez daha oldu yine ışık yandı ve düzeldi. ayagımı hafif gazdan çekip hızı azaltıp devam ettim...  

hava 14 derece lastikler 225 45 18 dunlop kışlık. 

hani şu asansörden iner gibi bir his olur ya onu yaşattı 3-4 saniye.. arkayı ya da önü tamamen birakması halinde bi 100 metre falan düserdim herhalde aşağı...

bilemedim şimdi kusur bende mi, arabada mı lastiklerde mi. tamam 130 civarı hiz yaparak kusurun büyüğü bende. ama yol öyle kötü bir yol değil viraj da keskin değil. yazın bir çok kez yazlıklarla o yoldan geçtim ilk defa başıma geldi.. 

herkese kazasıs belasız günler diliyorum.. hala elim.ayağım titrediğinden fazla yazamayacam:))

20171202_164005-1.jpg

hava 14 derece kışlık lastikler yumuşamıştır. O nedenle böyle olmuştur. Lastik basınçlarını da kontrol edin, belki havası azalmıştır. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, AreY :

Lastikler yola yapişmamiş belli ki, geçmiş olsun. 

Kişlik lastiklere güvenmemek lazim yol tutuş konusunda çok zayiflar.

teşekkürler haklısınız..

46 dakika önce, M.E.G :

Elimiz ayağınız neden titriyor :)

o hızda yokuş aşağı arkadan kopunca oluyormuş demek:) 20 yıldır araba kullanırım çok olmasa da pek cok kazaya karışmışımdır ilk defa bu kadar tırstım..

viraj dediğimiz de bunun inişi yanlış olmasın. benim mazda 2 daha iyi yol tutuyordu:)

20171202_180659.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Merhaba,

Aracı 19bin kmde ikinci el olarak aldım ve yaklaşık 2bin km yol yaptım. Kısaca izlenimlerimi paylaşmak istedim.

Daha önce 2015 model 1.4 atmosferik manuel Seat ibiza kullanıcısıydım. B segmentinde görünüş olarak sevdiğim bir araçtı. Sınıf değiştirmek için araştırmaya başladığımda dizel dsg leon bakıyordum ancak aklımda çok da olmayan bu aracı seçtim :)

Öncelikle görünüş olarak ve aracın içine oturduğumda leona göre iyi hissetirdi.

Rakibi olmamasına rağmen uzun süre kullandığım için ibizanın üzerinden karşılaştırayım. :) Bir kere kumandadan cam açma kapama, ayna katlama gibi olaylara mazdanın yaklaşımını anlayamadım. İbizada bunları yapabiliyor, 4 camı tek tuşla içerden ve kumandadan açıp kapatabiliyordum. (Forumda modül ile halledilmiş ama orjinalinde olmaması üzdü) Followme farlar da aynı şekilde :) autoda çalışabilir olmalıydı. 

Performans olarak 1.4 ten 1.5 e geçtiğimde çok değişiklik olmayacağının farkındaydım ancak beygirin 85ten 120 ye çıkmasını biraz hissedeceğimi düşünmüştüm. Ama ağırlık ve şanzumanları dikkate aldığımızda yine performansta pek fark hissedemedim. İbiza küçük ve manuel olmasının da etkisiyle daha atak ve tasarrufluydu. Evim ve işyerimin mesafesi 4 km. Bu sürede mazda daha ısınmamış bile oluyor :) ve rolantiyi yaklaşık bin devir yukarda tutuyor. Bir de kış şartlarını eklersek ibizada hiç görmediğim 8-8.3 bantlarında seyrediyorum. (Ortalama hız 28 km) İbizada kışın agresif bile kullansam ancak 7 oluyordu. Vitesi manuel modda kullanarak tüketimi aşağı çekebilir miyim diye uğraştım ama yine de deviri istediğim seviyeye düşürmeme izin vermiyor. (Manueli özlüyorum).

Ama aracın içine anahtarsız şekilde bindikten sonra headup displayin açılışını izleyerek koltuğum ısınmasını beklemek çok hoş :) ses sistemi zaten bir harika. Bunların hepsini bir araya getirince araç sizi sanki daha sakin ve huzurlu kullanmaya zorluyor. 

Genel olarak aracın biraz yol sesi alma sıkıntısı var ama 18” janta göre çok konforlu. Arabada mutlu olmak istiyorsanız fazladan yaktığı bir iki litreyi düşünmeden müziğinizi açıp sakin sakin keyfini çıkarmalısınız.

Sonuçta benim aldığım fiyatlara az yakan sıfır clio symbol satılıyor neredeyse. :) 

Aracım sorun da çıkartmazsa şuan gayet mutluyum. :)

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...