Jump to content

Mazda RX-8 Birkaç Soru

trbuka
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Bir saat önce, trbuka :

Yani araç 96 ve üzeri Oktan için tasarlanmıştır diyor.

95 Oktan acil durumlarda kullanılabilir, ancak sadece geçici olarak ve bu da performansı düşürür diyor kitap. Hava sıcak olduğunda ve nem düşük olduğunda, motor vuruntusuna sebep olabilir.

Evet fakat  PO ve Total/Elf'in 95 Oktanı gerçekten 95 Oktan. Diğerlerinde performansı arttırmak adına çeşitli katkı maddeleri ile bu Oktan değeri değişiyor, denemesini yaptım. Benim 1250cc'lik (yani dev) spor motoruma bir keresinde Opet ve Shellden 95 oktan aldım, Ağustos sıcağında trafikte dur kalk yaparkan motorun vuruntu yaptığını duydum, aynı şartlarda PO ve Total/Elf'ten aldığım benzinde hiç vuruntu yoktu. Özellikle Opet'in benzini çok yapıyordu.

Benim depo kapağı da min. 95 yazıyor. Her halukarda dediğim gibi bildiğn yerden aldığın sürece vuruntu veya başka sorun ihtimali yok.

PO'nun Avusturya'ya satılmasına gelince, PO Türk firması olarak doğdu ve onlarca yıl Türk firması olarak kaldı. Şimdi birden gavurlara satılması benzin kalitesi değişmese de gavura para kazandırmak açısından koyuyor. Türkiye'de altın yumurtlayan tavukları zaten hep yabancı kurtlar kaptı, bunun gibi daha ne kuruluşlar satıldı gavura, dünyanın en karlı telekomu Türk Telekom da onlardan biri. Gavur ha Avusturya olmuş ha Lübnan fark etmez, gavur gavurdur.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu arada aracı alırken yaptığım araştırmalarda yüksek oktanın patlama sıcaklığını arttırdığını ve bizim motorun zaten çok fazla ısındığından 97 oktan kullanıldığında ısının biraz daha yükselmesi ile sorunlar çıkabileceğini gördüğümü hatırlıyorum. Zaten bilinçli akaryakıt istasyonları araçta yazan benzini koyma taraftarı oluyorlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...

Benim şu sıralar kafam bu konuya takıldı. Servislerin önerisi 95 ama kitapçıkta 95 üstü iyidir yazıyor. Normal de Total den Performa 95 alıyordum, fakat dün depoyu Excellium 95 ile fulledim. Bakalım fark görebilecekmiyim.

Bu arada tüm istasyonlarda EPDK tarafından yapılan düzenlemelere istinaden 97 ler kalkmış görünüyor. Benim merak ettiğim Ferrari ler falan nereden alıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benzin kapağında 95 Oktan yazıyor o yüzden her zaman 95. Üstü veya altı ne etki yaratır bilinmez. Ancak oktandan daha önemlisi üçkağıt benzin olmaması. Bursa ve İstanbul'da bildiğim belli PO'lar var sadece oralardan alırım, İstanbul'da örneğin Pendik IDO'ya inerken sağda bir PO var hep orası, Yenikapı'dan giriş yaptığımda Sirkeciye gelmeden sağda yine bir PO var, orası. Ferrari'lerin de muhakkak bildiği yerler vardır .)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim kapakta min. 95 yazıyor, zaten yukarıda da kitapçıkta yazanı koymuşlar. Eğer 95 üstü yoksa 95 - 91 arası olur ama devamlı kullanımda performans düşürürmüş. 91 altı zaten vuruntu vs.

Kapaktaki min 95. i görünce de iyice moda girdim.

Ferrari sorusunun sebebi bir ara Shell in özel olarak getirttiği 100 oktanlık yakıttı. şu an ne yapıyorlar acaba

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Şans mıdır, denk gelme midir nedir anlayamadım. Excellium un birbuçukuncu deposunda araba ilk çalıştırmada çok daha kısa sürede çalışmaya başladı. Haftaya standart bakım için servise gittiğimde soracaktım, fakat tamamen düzeldi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Valla dediğim gibi PO ve Total dışında hiçbiriyle işim olmaz. PO  Türk işi olduğu için zaten benzinde uyanık cin fikirlerle performans arttıracak şeyler uygulamazlar, reklam için bütçe ayırmazlar, her köşesi tertemiz kokulu tuvaletle göz boyamaya calışmazlar. Sorun yok.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...