Jump to content

2016 Yılı Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) Tutarları

emekli
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

2016 MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ (MTV) TABLOSU

2016-MTV-Tutarlari.JPG.3dc12d67cae6ce9fd

Not: Yukarıdaki değerlerde +-1 ya da 2 TL oynama olabilir. Net bilgileri 2016 Ocak ayında İnternet Vergi Dairesi’nden öğrenebilirsiniz

2016’DA TRAFİK CEZALARI DA ZAMLANACAK!

2016 Ocak ayından itibaren MTV’nin dışında trafik cezalarına da zam geliyor. Trafikteki en düşük cezalardan biri olan “kırmızı ışık ihlali”nin cezası 200 TL olacak. Alkollü araç kullanırken yakalananlara 845 TL, radara yakalanan sürücülere hız sınırını %10 ile %30 arasında aşan 200 TL, %30’dan fazla aşan ise 413 TL ceza ödeyecek

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bunda bir şey yok asıl trafik sigortaları ınanılmaz durumda.. gecen sene 175 tl civarında yaptırdıgım sigortayı bu sene 320 tl ye zor yaptırdım. Sonra bir de utanmadan tv de iyi sürücüye iyi fiyat diye bıdı bıdı konuşuyorlar...arkadaş %100 hatta daha fazla zammı olur..

yok sektör zarar etmiş yok vs vs bir ton laf geveledi sigortacı firmalar.. sektörün zarar etmesinin bedeli vatandaştan mı çıkıcak.. bakın sahibindeki ilanlara araçların yarısında, yok sigortadan para alınmak için söyle böyle yapıldı bir ton hile hurda var.. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bence trafik cezaları daha da ağır olmalı. Özellikle alkollü araç kullanımı ve kırmızı ışık ihlali.

Ama MTV rakamları can acıtan cinsten gerçekten. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

9 saat önce, razumuhin :

Bunda bir şey yok asıl trafik sigortaları ınanılmaz durumda.. gecen sene 175 tl civarında yaptırdıgım sigortayı bu sene 320 tl ye zor yaptırdım. Sonra bir de utanmadan tv de iyi sürücüye iyi fiyat diye bıdı bıdı konuşuyorlar...arkadaş %100 hatta daha fazla zammı olur..

yok sektör zarar etmiş yok vs vs bir ton laf geveledi sigortacı firmalar.. sektörün zarar etmesinin bedeli vatandaştan mı çıkıcak.. bakın sahibindeki ilanlara araçların yarısında, yok sigortadan para alınmak için söyle böyle yapıldı bir ton hile hurda var.. 

@katil balina bulunduğun yıldan aracın modeli çıkarılıp üstüne bir eklenecek  olduğumuz yıl - araç modeli +1 diye hesaplanacak sen 7-11 dilimine giriyon

@Canuck vergiler ucuz olaydı iyiydi

orta sınıf için trafik cezaları yüksek ben onu bunu bilmem kurallara uygun kullanmak gerek

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

vergilerde aşırı derecede bir artış olmamış. benim araç için 15 tl zam görünüyor. Asıl sıkıntı trafik sigortası. tanıdıklarımın çoğu aşağı yukarı yüzde yüz zamlı olarak yaptırdılar. ben en son geçen yaz 300 tlye yaptırmıştım. bakalım bu yaz kaç liraya yaptıracağım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sadece Motorlu Taşıt Vergileri değil ödediğimiz tüm vergilerdeki artışı belirleyen 2015 yılı için "yeniden değerleme oranı"  10 Kasım 2015 tarihinde  açıklanmıştı.

Bu artış yıllık faizlerin %9-11aralığında olduğu düşünülürse çok da garip değil. Esas garip olan arkadaşların da dediği gibi kasko ve trafik sigortasındaki artışlar. Anlaşılan Türk milleti olarak yine sahtekarlığın dibine vurmuşuz ki normal şartlarda kar etmesi gereken kuruluşlara ölümüne zarar ettirip yine kendi başımızı yakmışız.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kasko ve trafik sigortası primleri serbest bırakılmış ondan böyle yüksek tutarlar çıkıyor

@Burak dediğin gibi kazalarda üçkâğıtçılığa kaçınca sigorta şirketleri zarar etmeye başlamıştı hal böyle olunca keser döner sap döner hesabı biz dürüst araç sahiplerinin başına patladı

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gece gece gerildim yine, biz daha az ödemek, bir yerlerden tasarruf etmek için hamuda kalkalım, devlet nerden geçiririz diye takla atsın. Hepsini geçtim de, zaten yarısından fazlası vergi olan akaryakıtın varil fiyatı yarısına düşmüşken pompadaki indirim yüzde 10'ya, pahalı akaryakıttan daha fazla kazanan da buna ses çıkarmıyorya... İçimden geçenleri anlatacak kelime bulamıyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1100 tl trafik sigortası 1600 tl kasko 2100 tl vergi 1200 tl lastik 300 tl bakım ortalama 2 adet senelik trafik cezası 500 tl .

toplam 6800

hayırlı işler :))))

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Uygun fiyata büyük motor araç alıp tüp takmak mantıklı geliyor, tüp bugünlerde 1.98 -2,05 tl arası görüyorum gaz fiyatlarını  ... şöyle bir 2000 /2500 motor arası,  2005-2007 model Mazda6/Accord/vectra/sonata aldın mı vergi de fazla değil...Kasko indirimi bile alınabilir değere bağlı...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 dakika önce, Burak :

@sampiyonosman esas kalemi koymamışsın. Yakıt :)

Tüm bunları ekleyince, acaba diyorum taksi daha mı ucuza gelir :) 

çok doğru esas kalem yakıt :)) çok değişiceği için yazmak istemedim.

taksi park ücretlerinide hesaba katınca daha mantıklı kalabilir :))

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Konu başındaki tablodan çok farklı değil ama yinede 2016 yılına ait net MTV tablosu şöyle ;

mdvivph5.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

Dün Garanti Bankası Bonus Kredi Kartı ile. Gelirler idaresinin sitesinden 374.-Lira Mtv'mi ödedim.

Peşin fiyatına 3 taksit yapıyor, çekimi yaptıktan sonra.

Diğer kampanyası ise Sonax Hbyrid Boya Koruma Uygulamasında %50 indirim yapıyor. 360 Liralık uygulamayı, 180 Liraya sunuyor.

Bilgilerinize.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...