Jump to content

Mazda RX-8 de Hangi Transmisyon ve Diferansiyel Yağını Tercih Ediyorsunuz ?

qwertykam
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

2012'de arabayı ilk aldığımda 1'den 2'ye yüksek devirde geçersem bazen senkro sürtüyordu. Transmisyonu sökmeden farklı yağ ile çözüm üzerinde durdum ve Internette bu işe en uygun yağ bakmaya başladım. Amerikan RX-8 forumundan Redline MT-90 diye bir yağın rx-8 transmisyonunda oldukça iyi sonuç verdiğine dair yorumlar gördüm ve Bursa 'da onu satabilecek yerleri araştırmaya başladım ve eski Santral Garajda bir dükkana uğradım,  bu tür yağları satan başka bir yere yönlendirdi, Beşyol civarında Metro mağazasının karşısında Sağlık Oto'ya gittim, Divinol yağ sattıklarını ve bu sorunu çözebileceğini söyledi. Divinol bayi olarak bilgisayarda giriş yaptı ve RX-8 transmisyon için tavsiye edilen seçenek GL4 75W90 olarak cıktı ve onunla yağı değiştirdik. Senkro sürtmesi tamamen gitti. Ancak belirtmem gereken önemli bir ayrıntı , eski yağ simsiyah su gibi birşeydi önceki sahipleri ya hiç değiştirmemiş ya da uygun olmayan başka yağla değiştirmişlerdi.

Ve son zamanlarda bir değişim daha yapmayı düşünüyorum cunku 100km/h civarında vites boştayken 5'e çok hızlı atarsam orda da ufak bir sürtme yapıyor, onu giderebilir mi ümidiyle.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

divinol markayı cok arastırdım hatta soyledıgın saglık otoya ulastım abıu ancak bulamadım bende motull 300 gear 75w90 gl4-5 sanzuman yagından alıp koydum. sımdılık memnunum herhangı bır problemle karsılasmadım suana kadar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...