Jump to content

Arabam bu sabah Hararet göstergesini Kırmızı alana çok fazla yaklaştırdı

Ömer626
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Bizim evden 2 km ilerde bi göbek var,aracım her zaman orada hararet i ortaya getirir,kaloriferi açardım.. 1hafta önce radyatör ün önüne de karton koymuştum..Bu sabah aynı göbeğe geldiğimde zobamı açayım dedim,peteklerden kar geldi bir miktar,sonra az daha ilerledim fakat arabam hala ısınmadı ne oluyor derken hararet ibresi kırmızıya doğru yol almış koşar adım gidiyor,stop edip kaput'u açtım,kartonun etkeni olduğunu düşünüp hemen çıkartıp attım kartonu,suyuna baktım su eksiltmiş beyaz meleğim.. Bu soğukta çeşme aradım fakat hepsi donmuş,petrollere gittim marketleri kapalı olunca su alamadım (En büyük hanzoluğum bagaj da evde bitirdiğimiz su şişelerini tatlı su çeşmesinden doldurayım diye 5 tane 5 litrelik 1 tane de damacana şişem var ancak hepsi de boş.) Her neyse yolda giderken hararete baktım normal seviyeye düştü..Sobayı bi kez daha açtım fakat sonuç yine aynı buzzz gibi..Sonra tekrar kapadım.. (Kapatma düşüncem ise suyun az olduğu,az suyu ısıtamayacağı için sıcak hava üflemediği yönünde bi tez hazırlayıp sundum kendime ve kabul ettim.) Sizce benim meleğin sorunu ne? İş yerinde su eklesem akşam eve dönüşte ısıtır mı?? Bir de lpg de çalışmadı,tekledi durdu benzinle geldim işe. Sorunuma bi çare lütfen...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Su devir etmiyor aracında anlattıklarına göre. Harareti dikkatli bir şekilde takip edip, tamirciye kadar gitmelisin. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

öncelikle lpg tankında ve borularındaki gaz donmuş, kapatın benzinle kullanın, bu aralar konya gündüz -7-8, gece ise- 10 civari, sıcak hava gelmemesin sebebi ise, dış hava kanalları kar veya buzla kapanmış, hava gelmediği için sıcak üflemiyor. Diğer korkunç sorun ise, antifiriz eksikliğinden dolayı motor, radyotör ve kalorifer radyotöründeki suyun donmuş olma ihtimali, bir süre sonra kendini belli eder, inşallah olmamıştır. Birde aracınıza çeşme suyu değil, marketten alacağınız hazır pet su ilave edin, aksi taktirde su dolaşım kanalları kireçlenir, bu havada antifiriz kontrolu şart, en az - 30-35 C seviyesinde olmalı. Ustaya gösterin zaman geçmeden.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracımın kışlık bakımlarını 1 ay önce yaptırdım,radyotör ü komple boşaltıp -55 po nun antifiriz i koyup üstüne su çektim. Ancak su doldurmak için su deposunu açınca çok fazla eksilttiğini gördüm..Cumadan sonra su takviyesini gerçekleştirdim..Bence de lpg soğuktan tekletti..Isıtmama problemininde devirdayım yapacak kadar su olmadığı için sıcak hava üflemedi..Neyse 17:30 dan sonra anlaşılacak derdi :) Sağolun yorumlar için

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

En acilinden civali hararet göstergesi alin kafaniz rahat eder yoksa orjinal saatin bana yaptığı yanlış bilgiyle 1.5 kağıt masraf yaptim şimdi Civali hararet göstergesi aldim kafam rahat an ve an sıcaklığı görüyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 saat önce, Ömer626 :

Aracımın kışlık bakımlarını 1 ay önce yaptırdım,radyotör ü komple boşaltıp -55 po nun antifiriz i koyup üstüne su çektim. Ancak su doldurmak için su deposunu açınca çok fazla eksilttiğini gördüm..Cumadan sonra su takviyesini gerçekleştirdim..Bence de lpg soğuktan tekletti..Isıtmama problemininde devirdayım yapacak kadar su olmadığı için sıcak hava üflemedi..Neyse 17:30 dan sonra anlaşılacak derdi :) Sağolun yorumlar için

Motorunuz 1 ay içerisinde soğutma suyunu neredeyse tamamen tüketmişse, ya hortum bağlantılarında kaçak vardır yada silindir kapak contasından motora su sızdırıyordur, ikincisi biraz pahalı iş, bunu anlamanın en kolay yolu,  motor sıcakken radyatör kapağını açıp dışarıya hava basıp basmadığına bakmaktır (dikkatli açmak şartıyla), tabi motor çalışır durumda, en iyisi ustaya göstermek, 1 ayda suyu eksiltmesi anormal bir durum. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dün eve giderken araba da sorun yoktu,öğlen su yerine antifiriz ekleseydim daha iyi olurdu..Sabah yedek su deposu donmuştu.. Dün eve giderken yine ıccacıktı arabam..Ah bi de ali expres ten koltuk ısıtma pedlerim geleydi daha da ıccak olurduk..sabahleyin donan suyu çözmek için 20 dk uğraştım,hararetim neyin yoktu.. Korkacak bi durum yokmuş..Motor durumum ben aldığımda expertiz raporuna göre %65 çıktı,yağını bujini değiştir %10 daha artış gösterir dediler..Kapak contasından falan su sızdıracağını düşünmüyorum..Bujilerim yağım da yeni,rampalarda çok nadir vites düşürüyorum dizel araba gibi Maşşallah motor güzel arabanın (2,0 motor) BEnim durumdan başına gelmesini istemeyen var ise yedek deponun suyunu kontrol etsin,eksik ise su değil antifiriz doldursun..Radyotör de dolaştıracak su olmadığı için soba çalışmadı..Hepsi bu,teşekkürler :) 

14 saat önce, oguzhan89 :

En acilinden civali hararet göstergesi alin kafaniz rahat eder yoksa orjinal saatin bana yaptığı yanlış bilgiyle 1.5 kağıt masraf yaptim şimdi Civali hararet göstergesi aldim kafam rahat an ve an sıcaklığı görüyorum

civalı hararet göstergesi nedir?? Nerden takılır kim takar kaç tl tutar @oguzhan89 bey?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

30 tl kendisi takmasi da komple elektrikciye birakirsaniz işi 100-150 tl yi bulur ama benim gibi ışığını ve kablosunu motor bölümüne kadar 10 dk işle montaj yaparsaniz gerisi tornacinin delmesi diş açması için tornaciya vereceğiniz +10 tl ile toplam 40-50 liraya hal olur büyük rahatlik musurle ugrasmayin bir türlü verim alınmıyor google civali hararet göstergesi yazin simga marka olani aldim ben tavsiye ederim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...