Jump to content

Karbüratör Boğaz Kelebeği Pozisyonu

fodder
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Dün hava filtresini söktüm karbüratöre bir bakıyım dedim (ara sıra keskin bir benzin kokusu geliyor) boğaz kelebeği açık duruyordu  normalde durmaması gerekiyor diye hatırladığımdan wd 40 ile dış oynar kısımları temizledim ve üst vadalarını söktüm ardından üşenip tekrar taktım herşeyi bitirip taktım kaputu kapatım aracı çalıştırdım bir fark yoktu yola çıktım benim ani gaza basışımda araç hep ilk pusardı gaz yemezdi sonra toparlar yavaşça hızlanırdı fakat şimdi felaket hızlanıyor ve pati çekmeyen araç pati çekiyor hava filitresinden hava emiş sesi geliyor  korktum yanlış birşeymi yaptım diye benim araba böyle hiç olmamıştı denzini çok yakacak diye ödüm giyor geliyor:) kelebeğin son halinin fotosunu atıyorum şimdi birde boğaz kelebeği temizleme var araç çalışırken spreyle sökmek istemiyorum bir zarar verirmiyim yardım ederseniz sevinirim.

WP_20151231_005.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şuan kapali olarak gözüken kelebek jikle kelebegidir onun altındaki gaz kelebegidir...siz sökünce ve yağlayınca ısındiginda tam açık pozisyona geçmiştir gerekende odur aslinda bu yüzden iyi çekiyor olabilir çalışmasında kusur yoksa kullanmaya devam edin ama içiniz rahat etsin istiyorsanız iyi bir karburatorucuye gidin temizliği bakimi yapılır hatta 2.boğaz yakıt memesini degistirirseniz üst devir ve dip gazlarda hızlanması serilesir...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

01.01.2016 at 20:06, oguzhan89 :

Şuan kapali olarak gözüken kelebek jikle kelebegidir onun altındaki gaz kelebegidir...siz sökünce ve yağlayınca ısındiginda tam açık pozisyona geçmiştir gerekende odur aslinda bu yüzden iyi çekiyor olabilir çalışmasında kusur yoksa kullanmaya devam edin ama içiniz rahat etsin istiyorsanız iyi bir karburatorucuye gidin temizliği bakimi yapılır hatta 2.boğaz yakıt memesini degistirirseniz üst devir ve dip gazlarda hızlanması serilesir...

ben hava filtresinin kapağını çıkarttım tekrar pozisyona baktım bu seferde açıktı ama gidişinde veya çalışmasında hiçbir sorun yok birde boğaz kelebeğini temizlemek için spreyler var araç çalışırken boğazdan içeri sıkıyorsun temizliyormuş kelebeği ürünlere bakıyorum kullananlar memnun bende yapsam bir zararı olur mu bilemiyorum bu konuda ne düşünürsünüz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...