Jump to content

Mazda 3 Silecekler Çalışırken, Motoru Stop Ettiğinde Yarıda Kalıyor.

Mustafa Yılmaz
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba arkadaşlar Mazda 3 de silecekler Auto konumunda iken aracı stop edeceğim zaman eğer silecekler çalışıyorsa ve aracı stop ettiriyorsam silecekler olduğu konumda kalıyor. Bu durum biraz ilginç değil mi? Normal konumuna gelmesi gerektiğini düşünüyorum. Kontak kapatıldığından elektriği kesecektir fakat kapatmadan önce bu sileceklerin konumunun düzeltilmesi gerekmez mi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2.Nesil Mazda 3 kullanıcısı olarak aynı durum bende de var. Auto-Manuel her iki durumda da kontağı kapattığım esnada, silecek çalışıyorsa. O esnada taradığı alanda kalıyor maalesef.

Kontağı kapattığında silecek motorunun elektriğini anında kesiyor sanırım. Ama içerideki teyp 2-3 saniye daha çalışıyor. 8-10 Saniyede sanırım sürücü tarafı camını ve aynaları katlamak için zaman tanıyor. Cam ve aynalar açıksa bu sürede kapatabiliyorum. Ama silecekler keşke kontağı kapattığınızda, normal konumuna gelmiş olsa.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet ilhan bey aslında çok kolay düzeltilebilecek bir durum bu ama eksiklik olarak gördüm bunu mazda için. Ama yinede yeni bir mazda kullanıcısı olarak memnun olduğumu belirtmek isterim. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

29 dakika önce, Mustafa Yılmaz :

Evet ilhan bey aslında çok kolay düzeltilebilecek bir durum bu ama eksiklik olarak gördüm bunu mazda için. Ama yinede yeni bir mazda kullanıcısı olarak memnun olduğumu belirtmek isterim. 

Bunlar basit ve kafaya takılacak şeyler değil. İnanın ki siz söyledikten sonra hatırladım ve paylaşma gereği hissettim. 

Bu arada diğer otomobillerde nasıldır bilmem. Hatırladığım bir önceki otomobilim Honda Jazz'da da durum aynıydı. Onda otomatik silecek yoktu ama. Çalışır durumdayken kontağı kapattığında, silecek kalırdı taradığı alanda. Ama bir dünya Ford, Opel, Toyota, Citreon, Renault, Fiat kullandım hiç birini inanın şu an hatırlamıyorum, bu durum nasıldı diye.. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet kafaya takılacak bir durum değil ama bu küçük şeylere bile dikkat eder bir duruma getirdi galiba mazda beni beklentiyi yüksek tutturuyor insana :2funny::2funny:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

15 dakika önce, Mustafa Yılmaz :

Evet kafaya takılacak bir durum değil ama bu küçük şeylere bile dikkat eder bir duruma getirdi galiba mazda beni beklentiyi yüksek tutturuyor insana :2funny::2funny:

+1

Kesinlikle çok doğru bir izlenim. Sadece ve sadece otomobilin dış görünüşünden ve motorunun çıkardığı sesten ötürü. Aracın hız-performansından çok beklentisi olup, hayal kırıklığı yaşayan arkadaşlar var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Her çeşit arabayı sürdüğümü söyleyemem ama sürdüğüm tüm arabalarda bu durum böyle idi. Mazda'ya özel bir durum değil yani. 

Mazda sahibi olmak böyle bir şey işte, araçlarımız çok nadir problem çıkardığı ve çok güzel tasarlandığı için bu tarz ufak şeyleri dert ediniyoruz :D 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende hızı severim fakat bu araç tüm yönleriyle stabil bir araç. Her ayrıntısı çok güzel, ayrıntılı düşünülmüş bir araç. Leon almak üzereyken kalite nedeniyle tercih ettiğim bir araç oldu benim için ve bundan da şimdilik memnunum. İlginize de TEŞEKKÜRLER :clap::clap:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aslında bir sensör veya basit bir encoderle halledilmeyecek bir şey değil. mühendislerin bunu göz ardı etmeleri hep dikkatimi çekmiştir.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bence motorun tam bir tur atıp atmadığını kontrol etmesi ve elektriği bu duruma göre kesmesi bile yeterli aslında diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

12 dakika önce, Mustafa Yılmaz :

Bence motorun tam bir tur atıp atmadığını kontrol etmesi ve elektriği bu duruma göre kesmesi bile yeterli aslında diye düşünüyorum.

Bu durumda işte Mehmet'in yukarıda önerdiği yöntemle olabilecek bir şey sanırım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

citroen c5'te durumun farklı olduğunu görünce hoşuma gitmişti. kontağı kapatınca turunu tamamlıyordu silecekler. 

ama pek çok araçta durum bu. öylece kalakalıyor. bu kadar basit bir şeyi düşünmemeleri ilginç.

bazen diyorum şöyle gayetlen maliyetsiz şeyler ya da tavsiyeler için mühendislerle bi interaktif internet oturumu gerçekleşse mesela. şunu sorsak ne cevap verirlerdi acaba? 

bende misal  belli bir süre cam kapanıyor aynalar kapanıyor. bunlar güzel.  ama silecekler kontağı kapattığım konumda kalıyor. 

basit ama sinir bozucu. 

hay ben senin diyerek kontağı takıp okkalı bir küfür ediyorum şahsen..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet önceki aracım citroen C4 tü. Bende oradan biliyorum ve dediğiniz gibi turunu tamamlıyordu. Fransiz ların bir çok şeyi düşünmeyipte bunu düşünmüş olmaları beni şimdi şaşırttı açıkçası. Aynı şekilde Japonların da düşünmemiş olması ama çok ta önemli değil açıkçası. 

Birde arkadaşlar sileceklerin frenle bir bağlantısı var mı? Biraz saçma gelebilir fakat silecekler çalışırken fren pedalının da bir titreşim olduğunu fark ettim. ??????

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...